Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-04-13

SVT World nekar till att ligga bakom tillslaget mot IPTV-leverantörer

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-04-13


SVT World har inte varit delaktig i tillslag som pågår mot kabeloperatörer i Spanien våren 2016. Däremot ser vi med tillfredställelse på att spanska polisen ingriper mot otillåtna sändningar. Det uppger SVT World för Svenska Magasinet.


Av Ola Josefsson

Som Svenska Magasinet berättade i fredags har spansk polis gjort flera tillslag över landet mot IPTV-leverantörer. Vad eller vilka som ligger bakom polistillslagen är i skrivande stund svårt att få bekräftat. Det pågår utredningar och ytterligare tillslag och gripanden kan komma att göras.

När Svenska Magasinet kontaktade SVT World i fredags hade de ingen vetskap om tillslagen i Spanien som hade skett tidigare under veckan. Däremot ser SVT World med tillfredställelse på att spanska polisen ingriper mot otillåtna sändningar.

I en e-post på onsdagen skriver SVT World:
”Otillåten vidaresändning av SVT:s program är en form av stöld. När visning sker otillåtet utgår ingen ersättning till manusförfattare, fria filmare, skådespelare, koreografer, musiker, scenografer och andra som varit inblandade i en tv-produktion. SVT vill fortsätta leverera svenska produktioner av hög kvalitet, vilket kräver att vi informerar om dessa otillåtna sändningar. Vi vill motverka att marknaden utarmas av otillåtna vidaresändningar samt erbjuda SVT:s program på plattformar där vi kan försäkra att alla rättighetsinnehavare får ersättning för sitt arbete. I vårt uppdrag ligger även att kontakta och informera marknaden för otillåtna lösningar samt driva erforderliga processer”.

Vid tillslagen i förra veckan drabbades IPTV-leverantörer som Idea Data, Tveone,Flexnet och ScandinavianTv på Costa del Sol. När vi idag frågar Lasse Bøgh vid Idea data som har sitt kontor i Centro Idea i Mijas, vem eller vilka som ligger på svarar han:

- Helt ärligt så vet jag det faktiskt inte. Det er en hemlig sak och polisen har lagt locket på. Polisen kom bara med en husrannsakningsorder och sa bara att de inte kunde berätta vad det handlade om.
- Enligt min advokat har domaren i Málaga som handlägger ärendet sagt att saken blir först öppnad om tidigast tre månader.

Vilka som ligger bakom polisens tillslag är inte helt klart.
- Polisen frågade mig om flera saker som jag inte känner till. Men jag och andra har blivit frågade om Premier league, så kanske handlar det om den saken, säger Lasse Bøgh vid Idea data.

Svenskar drabbade efter polistillslag mot IPTV-leverantörer

 

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255