Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Best home

Nyhet 2016-04-13

Misstänkt bedrägeri bakom tillslaget mot Triple A

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-04-13

Bedrägeri i samband med att hundar har skickats till Tyskland ligger troligtvis bakom Guardia Civils tillslag mot Triple A i Marbella. Efter att en advokat som arbetar för Triple A anmält djurföreningen beslutade Guardia Civil att inleda en förundersökning som utmynnade i tillslaget i måndags.

Enligt förundersökningen är Triple A även misstänkta för missbruk av djur, förskingring och förfalskning uppger dagstidningen Diario SUR. Guardia Civil fokuserar i första hand på att förhöra folk i föreningen som tar hand om främst övergivna hundar.

Tidningen skriver att medlemmar och stödpersoner till Triple A uttryckte sin förvåning efter att Guardia Civils avdelning Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza) i måndags gjorde ett tillslag mot den populära hundgården som i nuläget har cirka 400 hundar och katter.

Enligt personal vid Triple A ska en anmälan från en person som tidigare har arbetat vid anläggningen vara orsak till tillslaget. Triple A menar att man har blivit orättvist behandlade och är utsatta för förtal.

Enligt uppgifter till Diario SUR har tillslaget gjorts efter anmälan. Det rör sig om att klargöra om det har begåtts oegentligheter när Triple A systematiska har skickat sällskapsdjur till Tyskland med avsikt att hitta familjehem för övergivna djur.

Det är oklart hur mycket pengar föreningen tjänar på dessa transporter då Triple A samtidigt bär upp kommunala bidrag på 3.500 euro i månaden och donationer. Det finns misstankar om att medlemmar i föreningen utför arbetsuppgifter som bara veterinärer är godkända till att utföra.

Det cirkulerar även uppgifter om att föreningen skickat iväg djur i dåligt skick varför det finns misstankar om missbruk av djur.

Vid tillslaget i måndags grep Guardia Civil föreningens president, sekreterare och veterinären som senare släpptes efter att ha blivit förhörda. Igår kallades ytterligare 14 personer in för förhör.

Många utlänningar däribland svenskar väljer att arbeta som volontär på Triple A som ligger utmed Carretera Ojén, Km 33, norr om Marbella.

 

Skicka till en vän

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255