Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-03-23

Säkerheten utökas vid Málaga flygplats

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-03-23


De identifierade terroristerna, bröderna Khalid (ej på bild, var den som utförde attentatet i tunnelbanan) och Ibrahim el-Bakraoui (i mitten på bilden) uppges ha kopplingar till Muhamed Belkaid som tidigare bodde i Märsta norr om Stockholm och som sköts till döds i förra veckan i Bryssel. Lägenheten där han sköts till döds vid tillslaget hyrdes av en av bröderna El Bakraoui, enligt uppgifter till belgiska radiokanalen RTBF.

Den tredje mannen som syns på bilden till höger kan vara Najim Laachraoui men belgisk polis är inte säkra på det. I skrivande stund är det oklart vem mannen till vänster år.

I Spanien råder från idag förhöjd säkerhet vid landets flygplatser och gränsen mot Frankrike efter terroristattentaten i Bryssel som krävde över 30 dödsoffer och flera hundra skadade. Beredskapen i Spanien beskrivs som hög men inte extrem då det inte finns några klara bevis för att jihadister har för avsikt att utföra attentat i landet inom en snar framtid.

Vid Málaga flygplats var det under onsdagen betydligt fler nationalpoliser och Guardia Civil var utrustade med bombhundar enligt tv-kanalen Cuatro.

Inrikesdepartementet meddelade vid en presskonferens att hotnivån ligger kvar på en fyra på den femgradiga skalan tills vidare. Däremot utökas säkerheten på spanska flygplatser med fler poliser utrustade med vapen och civilklädda spanare.

Spaniens tillförordnade inrikesminister Jorge Fernández säger att det förhöjda säkerhetsläget inte kommer att medföra några förändringar kring villkoren för resenärer. Någon utökad bevakning av stationer, pendeltågsstationer eller hållplatser sker inte.
-Arbetet kommer i första hand att inriktas på flygtrafik och flygplatsstrukturer, säger inrikesministern.

I februari 2015 undertecknade de flesta politiska partier en pakt mot våldsbejakande extremism utförd av jihadister och under gårdagen träffades representanter från partierna.

Pakten är undertecknad av PP, PSOE, Ciudadanos, Unió, UPyD, PAR, UPN och Foro Asturias medan vänsterradikala Podemos enbart finns med som observatör. Det regionala partiet Coalición Canaria står helt utanför pakten.

Vid attentatet i Bryssel skadades fyra spanska medborgare lindrigt. Dessutom rapporteras det om tre skadade svenskar varav en kvinna ska vara allvarligt skadad.

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255