Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nyhet 2016-03-21

13 utländska studenter omkom i busskrasch – Jönköpingsstudent lindrigt skadad

Svenska Magasinet i Spanien

Nyheter 2016-03-21


Sju studenter, mellan 19 och 25 år, från Italien finns bland de totalt 13 personer, samtliga kvinnor, som omkom vid busskraschen utanför Tarragona i nordöstra Spanien tidigt på söndagsmorgonen. Bland de övriga offren finns två studenter från Tyskland, plus en från vardera Rumänien, Frankrike, Uzbekistan och Österrike.

Det var först bestämt att bussföraren med 17 års erfarenhet och som överlevde olyckan skulle vittna inför domstol på måndagen. Det vittnesförhöret har blivit inställt. På grund av en ångestattack vårdas föraren på sjukhuset Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Det var vid sextiden på söndagsmorgonen som olyckan inträffade vid kilometerskylten 333 på AP-7:an i jämnhöjd med Freginals (Tarragona) nära Amposta. Det var utländska Erasmus-studenter i Barcelona som hade varit i Valencia i samband med Fallas-firandet.

Studenterna färdades i totalt fem bussar från bolaget Mollet del Vallés och var på väg hem från Valencia tidigt på söndagsmorgonen när en av bussarna av oförklarlig anledning körde in i ett vägräcke. Chauffören miste kontrollen på bussen som fortsatte över filen med mötande trafik, fick sladd och välte.

Förutom tretton omkomna skadades 34 studenter. Bland dessa en kvinnlig student från Jönköping University som skadades lindrigt enligt SVT Nyheter. Ytterligare två andra från samma universitet var med på resan till Valencia.

Av de 34 skadade uppges tillståndet vara kritiskt för två. Sex personer uppges vara svårt skadade. I de övriga fallen rör det sig om lindriga skador uppger den spanska nyhetsbyrån EFE som hänvisar till sjukhuskällor.

Bussföraren har testats negativt när det gäller alkohol och droger. Det spekuleras kring att föraren kan ha "nickat till" under körning.

(Foto: Twitter)

 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255