Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

September 2021

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej läsare: Naket och liv i luckan med nygifta!

VÅR AIRBNB HAR NU RULLAT i över två månader. Vi har mestadels haft unga spanska gäster och merparten har varit från de norra (...kallare och regnigare...) delarna av landet.


Svenska Magasinet i Spanien

Kapprustning ger billiga flygbiljetter

Spaniens soliga kuster och öar lockar fritids- och nöjesresenärer. När de etablerade flygbolagen blir tvungna att ställa om då affärsresenärerna blir färre kan destinationer som Málaga, Alicante, Palma de Mallorca och Kanarieöarna dra fördelar av detta. Medelhavstrafiken blir ett viktigt framtidssegment alla flygbolag tävlar om. Spanienresenärer får det ännu bättre.


En 23-årig svensk medborgare greps i Marbella misstänkt för inblandning då en 12-årig flicka sköts till döds i södra Stockholm.

Är Spanien ett ”paradis” för kriminella svenskar?

Vi har sett rubriker i diverse svenska dagstidningar om att Spanien är ett paradis för kriminella svenskar. Till Solkusten vallfärdar kriminella svenskar och de svenska mördargängen*.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – EU-pengar till utbyggt kusttåg

Politiska utspel om en utbyggd pendeltågslinje på Costa del Sol har pågått över 20 år. Med EU:s återhämtningsplan Next Generation öppnas nya dörrar med friska miljarder euro ämnade för hållbar grön kommunikation. Nu är det dags att göra slag i saken med kusttåg väster och öster om Málaga.


Vid ett normalt bunkerslag så är det viktigt att ha vikten på vänster ben. Klubbhuvudet måste vara öppet och använd samma sving som när du slår en pitch.

PG Golfskola: Bli bättre i bunkern

Då jag var proffsspelare på den Spanska Damtouren var ett av mina bästa slag bunkerslaget. När jag går ner i bunkern så har jag bara en sak i mitt huvud och det är att lita på mig själv och mitt slag.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet 30 år: September 1994

I oktober 1990 utkom Svenska Magasinet med sitt första nummer. Nu gör vi ett hopp fram till septembernumret 1994. Vilket år det var! För mig! Nyinflyttad till Costa del Sol och jag fick min första artikel publicerad i septembernumret. Sedan dess har det blivit ett antal spaltmillimeter…


Svenska Magasinet i Spanien

Madeleine kåserar: Kom nu så åker vi hem, sa jag till golfen!

Det blev lite av en nostalgi tripp. Jag och en 12 år gammal Golf, en gåva från min kära far till min dotter, hans äldsta barnbarn. Jag utsåg mig själv till att köra “hem” bilen till Spanien och susade fram genom Europa inte alltid på motorvägar och insöp landskapet.


Svenska Magasinet i Spanien

Skatt & Juridik: Beskattning av fastighetsinnehav i Spanien för icke resident

Även om du inte har din skatterättsliga hemvist i Spanien medföljer ägandet till en fastighet i Spanien vissa skyldigheter rent skattemässigt. I Spanien skiljer man mellan två stycken olika ”fastighetsskatter”.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: 20 år som mäklare på Solkusten – och många anekdoter rikare!

I augusti i år var det 20 år sen jag började jobba som mäklare på Costa del Sol. Det har varit 20 spännande år med upp och nedgångar och givetvis en del anekdoter. Jag tänkte passa på att denna gång nämna några av de lite mer ”tokiga” förfrågningar och situationer som uppstått under åren.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: Är spanjoren annorlunda än svensken?

En nordeuropé och en sydlänning borde ha olika karaktärsdrag just på grund av de stora skillnaderna i klimat, levnadsvanor och historisk bakgrund. Alla formas vi av vad vi har upplevt och varit med om. Spaniens historiska arv avspeglar sig till stor del i spanjorens beteendemönster och livsinställning.


Hundar från adana SÖKER HEM! Kermal & Harlequin. Mer information om båda och fler av våra hundar hittar du på adana.es

Djurspalten: Min hund haltar, vad ska jag göra?

När ett djur haltar beror det på att det har ont någonstans men det är ganska ovanligt att djuret visar smärta på något annat sätt. Det är därför lätt att missta sig att djuret inte har ont utan bara rör sig konstigt.


Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa Ofta EKO ibland REKO sällan PK

Jenny svärmar kring: Tro, hopp och kärlek


Oro och ångest i kristider

Att pandemin lett till ökad psykisk ohälsa är ingen nyhet. Tidningsrubriker vittnar om människors dåliga mående. Men vad är normal oro och rädsla och hur ska man veta när det är dags att söka hjälp?


Svenska Magasinet i Spanien

Spännande höst med SWEA Marbella

Jag skulle gärna vilja informera er lite om vad som händer inom SWEA Marbella nu i höst. Först och främst så kommer vi att fira vårt 30-års jubileum den 14 oktober och då blir det stor fest för Sweorna med gäster. Vi firar att vi funnits på kusten i 30 år. Några av medlemmarna som var med och startade föreningen finns fortfarande kvar som medlemmar, vilket ju känns extra roligt.


Coraxalia kom och sjung med oss

Den internationella sångkören CORAXALIA har flyttat till Vélez-Málaga och mer lättillgängliga lokaler för er som vill komma och sjunga med oss. Trevlig atmosfär, alla nationaliteter och en bra repertoar.


EvaLotta från Svenska Magasinet träffade Caroline Svedbom.

Mingelkväll hos Gunnelz

GUNNELZ BUTIK på Centro Plaza bjöd på mingelkväll med sång av Jenny Velvet och visning av Caroline Svedboms senaste kollektion med vackra smycken.


Linus Von Tourtchaninoff och Göran Molin med fruar och Alexia!

Marbella Open

För sjunde året i rad arrangerades Marbella Open av Göran Molin och Linus Von Tourtchaninoff på Los Naranjos. Som vanligt var det fullbokat 72 spelande och 125 personer på lunchen och prisutdelningen. Tack alla spelare, tack Los Naranjos samt tack till Casa Italia där middagen hölls. Vi ses nästa år hälsar Göran och Linus!


Svenska Magasinet i Spanien

Vad är coaching?

Idrottscoach, livscoach, ledarskapscoach, karriärcoach, chefscoach. Det är en aldrig sinande ström av begrepp kopplade till coaching. Vad är coaching egentligen? Och är coaching verkligen något för alla?


Svenska Magasinet i Spanien

My Bank Friend hjälper svenskar med bolån

Sedan starten för bara några månader sedan har My Bank Friend hjälpt över 100 glada köpare att ordna finansiering till sina drömboenden i Spanien. “Responsen från både köpare och banker har varit fantastisk säger”, Jimmy Heino, VD för My Bank Friend och fortsätter: “Vi har lyckats upparbeta bra samarbeten med många spanska banker och lyckats förenkla processen väsentligt för båda parter”.


Svenska Magasinet i Spanien

TUK TUK

Under senare år har Avenida del Prado i Nueva Andalucia onekligen utvecklats till en riktig matmetropol och en av de mest populära restaurangerna på gatan är TUKTUK, vid Aloha Gardens. Här dinerar ni bekvämt inomhus i en elegant miljö eller utomhus på en stor mysig terrass med grönska, porlande vatten och mycken distans mellan borden. 


Kvällstid är Divot vackert upplyst med La Concha-berget i bakgrunden.

Divot Gastro Grill

Divot Gastro Grill öppnades i början av året av kompanjonerna Ben, restaurangchef och Martins som härskar i köket. Efter många år på Magna Café, fick de båda chansen att öppna eget och härmed föddes Divot Gastro Grill.


Svenska Magasinet i Spanien

Institutionen OLD SWISS HOUSE

OLD SWISS HOUSE är en institution i restaurangvärlden på Costa del Sol och drivs numer av syskonen Tamara och Carlos.


FEMTE SÄSONGEN FÖR GALLERY ART CLUB

En ny spännande säsong börjar med ett vernissage den 24 september. Galleriet har tre utställningar inbokade under hösten med en mängd olika konstnärer av olika nationaliteter och stilar. Varje ny utställning börjar alltid med ett vernissage, där ni minglar med ett glas och har möjlighet att prata med alla konstnärer.


Sven F. Källström

ENKLARE OCH TRYGGARE ATT LEVA & BO SPANIEN

SpanienProffsen.com är din svenska digitala guide om Spanien och en uppdatering av boken DRÖMMEN OM ATT LEVA & BO I SPANIEN.


Stellakliniken i Nueva Andalucia

Stellakliniken är en svensk vårdcentral under ledning av distriktsläkare Margareta Wenkel och som ligger i La Campana, Nueva Andalucia.


Vi bor på hotell Don Miguel som ligger vid Tajo i Ronda

Ny resa i Andalusien: Kultur, vin och vilda tjurar 13 – 15 oktober 2021

Smaka, se och upplev Andalusien under en tredagarresa från den 13 till 15 oktober tillsammans med Svenska Magasinet och den auktoriserade guiden Siv Ling. Det blir inga städer och monument där det i regel är mycket folk. I stället upplever vi den vilda, vackra naturen. Vi besöker en tjuruppfödningsfarm (ingen tjurfäktning) där ”toros bravos” tillbringar fyra till fem år på de bästa betesmarkerna. Resan går även den 19 till 21 oktober.


Vi gör en båttur på Dourofloden till Peso da Requa

Kultur- och vinresa till Galicien och Portugal 16-21 oktober 2022

Efter tidigare succéer med kultur- och vinresan till Galicien och Portugal gör Svenska Magasinet den igen hösten 2022 fem nätter och sex dagar i samarbete med den auktoriserade guiden Siv B. Ling


Den romerska akvedukten i Segovia är ett av världens bäst bevarade romerska byggnadsverk.

Succéresan till Madrid återkommer med Aranjuez, Chinchon och Segovia (19 till 22 november 2021)

Upplev Spaniens hjärta och Spaniensvenskarnas huvudstad Madrid med den auktoriserade guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Den populära Madridresan återkommer hösten 2021 för elfte gången efter att Pradomuseet nyligen fyllde 200 år. Vi besöker det vackra Kungliga slottet Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles. I denna lummiga oas tillbringade spanska kungligheter sommarmånaderna under flera århundraden. Stadens kulturlandskap blev 2001 uppsatt på Unescos världsarvslista. Och så besöker vi mysiga Chinchon med det charmfulla oregelbundna torget med trevåningshusen med träbalkonger som omger Plaza Mayor. På torget är det tjurfäktningar under sommaren. Chinchon är även känd för sin goda mat och fina likör ”Anis de Chinchon” som framställs här.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko, Fes och Meknes med vinprovning (10 till 14 november 2021)

Vi besöker Chefchaouen – Meknes – Volubilis – Fes – Rabat – Tanger. Fyra nätter och fem dagar med besök på vingård utanför Meknes.


Chefchaouen ligger ca 650 m ö.h.

Upplev Marocko under tre dagar (15-17 februari 2022)

Upplev tre oförglömliga dagar i Berbernas land med svenska Siv Ling, (auktoriserad guide) som har bott och arbetat i Marocko i många år.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko - legend och verklighet (2-7 mars 2022)

Vi flyger med Royal Air Maroc från Malaga till Casablanca, där vi har buss till Marrakech. I Marrakech stannar vi i 3 nätter innan vi åker till Casablanca via El Jadida vid Atlantkusten. I Casablanca stannar vi i 2 nätter så att vi hinner med en dagsutflykt till den kungliga huvudstaden Rabat.


Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau

Jubileumsresan till Bilbao, Biarritz, Pau, Pamplona och Covarrubias (20 till 25 april 2022)

2015 firade Svenska Magasinet 25 år med en jubileumsresa till Sydfrankrike och Nordspanien under ledning av den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi besökte Bilbao, San Sebastian, Biarritz, Pau, Roncesvalles, Pamplona och Burgos. Eftersom resan blev en stor succé och vi har fått många förfrågningar blir det en ny resa 2022 tillsammans med vår erkänt duktiga auktoriserade guide Siv Ling. Resan är speciellt framtagen för Svenska Magasinets nordiska läsekrets.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255