Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Juli 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Glad sommar - trots allt!

ALLA SOM TYCKER ATT ALLT PRAT OM pandemin börjar bli tjatig räcker upp en hand! Det är förvisso viktigt att hålla sig informerad som god samhällsmedborgare, men när det tuggas om så till den milda grad att öronen skriker efter en paus, då kan man ju alltid gå ut i solen och varför inte ta en simtur, doppa huvudet och låta vattnet skölja över öronsnäckorna.


Svenska Magasinet i Spanien

Fastighetsbranschen: En ny spännande tid - Pandemin förändrar köparnas krav

Slå till nu, eller vänta på att ekonomin stabiliseras och det blir lugnare. Mäklarna är positiva, spända och förväntansfyllda. En stor terrass, eller liten trädgård. Covid-19-pandemin förändrar köparnas krav. Och trots alla röda lampor lyser solen över Spanien.


Ett femtontal skolflyg finns på plats. I bakgrunden syns nybyggda Aerodynamics Academy.

Europas modernaste anläggning byggs i Vélez - Här ska framtidens piloter utbildas

Här monteras en tolv meter hög flygsimulator, en Airbus A-320, som kostar 1,5 miljoner euro. Exklusiva flygskolor där piloter, kabinpersonal och flygtekniker undervisas under samma tak är vanligt i USA. Nu har Europa fått en modern skola på rekordtid vid det lilla flygfältet i Vélez Málaga på spanska Solkusten.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – statyhysteri

Statyhysteri och historierevisionister som vädrar morgonluft. Vår historia är inte vacker. Dagens civilisation har byggts genom blodiga krig, miljoner dödsfall, övergrepp och missbruk. Änglar och helgon är vanligt som statyer i Spanien liksom kungar och markiser. Även författare och äventyrare som nu har hamnat i blåsväder.


Svenska Magasinet i Spanien

Ny studie lyfter fram vinets positiva fördelar

En ny forskningsstudie lyfter fram hälsofördelarna med ett par glas vin om dagen tillsammans med Medelhavsdiet. Färre sjukhusvistelser och ett längre liv, tacka Medelhavsdieten för det. Flera studier visar lägre risk för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, neurologiska sjukdomar och depression. Och även minskad inflammation, minskad allmän skörhet och högre poäng på kognitiva tester.


Vandringsleden går den första delen i en djup kanjon som ger välbehövlig skugga.

Tips utflyktsmål: La Hedionda historiskt hälsobad

Det är ingen enkel fråga att besvara för det finns inte ett svar men för min personliga del så uppskattar jag Spaniens rika historia och kultur.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Tvivelaktiga försäljningsmetoder i coronatider

Nu i dessa Coronatider får vi en massa frågor från kunder som blivit kontaktade av diverse mäklare som ställt konstiga krav. Tyvärr är det, som jag tidigare skrivit om, så att det finns många oseriösa aktörer som agerar mäklare i Spanien. Licenskravet för mäklaryrket togs bort för 20 år sen och trots att det i Andalusien ställs höga krav så följs dessa inte alltid.


Svenska Magasinet i Spanien

Knäartros inget för veklingar

Artros innebär att ledbrosket i leden börjat brytas ned. Detta kan ske vid överbelastning eller vid snedbelastning efter en skada men i de flesta fall vet man ej varför det startar. Man får ont vid ansträngning och blir stel. Små rörelser kan utlösa blixtrande smärta. Slätröntgen verifierar tillståndet.


Svenska Magasinet i Spanien

MAX BEACH - SOM ALDRIG FÖRR

En fantastisk beach club direkt på stranden som fått ett rejält ansiktslyft innan nyöppningen i början av juli. Naturliga material och färger ger en harmonisk och behaglig miljö i storslaget läge med den bästa havsutsikten.


Svenska Magasinet i Spanien

NICOLAS - fransk vingigant nu i Marbella

Det var år 1822 i Paris som Louis NICOLAS kom på ett nytt koncept för försäljning av vin som kom att revolutionera både konsumtion och kommersialisering. Vinet på flaskor för en bättre kvalité till bra priser.


Svenska Magasinet i Spanien

Favoriten på Marbellas strand

Strandpromenaden i Marbella har en speciell plats i mångas hjärtan och en av de trevligaste chiringuitos där är El Sombrero. Sedan 1973 har denna svensk-spanska legendariska restaurang varit i ropet. Det bekräftas av alla foton av kändisar som besökt under åren och hänger på en vägg inne i baren.


Svenska Magasinet i Spanien

RESERVA DEL CONDE - Inflyttningsklart i år

Högt upp ovanför golfdalen Nueva Andalucia, tar nu det nya området ett stort kliv framåt för visningshuset är färdigt att ta emot hugade spekulanter. De 9 parhusen i Reserva del Conde beräknas vara inflyttningsklara redan i november i år. Här finns nu chansen att vara först och välja ditt bästa läge. 


Svenska Magasinet i Spanien

En upplevelse att övernatta i markisens hus

En upplevelse att övernatta i markisens hus Cortijo Larios i El Colmenar, estación de Gaucín, som tidigare ägdes av Marques Larios med familj, har förvärvats av Bodega Cezar och efter en ombyggnad är nu öppet för gäster.


Svenska Magasinet i Spanien

Svensk Fastighetsförmedling öppnar nytt

De flesta svenskar känner säkert till det anrika mäklarbolaget Svensk Fastighetsförmedling. Nu har de öppnat ett nytt kontor i Fuengirola. Faktum är att kontoret öppnade mitt under coronakrisen.


Om kronisk smärta

Som läkare träffar man naturligtvis patienter med sjukdomssymtom och dessa kan delas in i två kategorier: Akuta fall som har haft sjukdomssymtom i upp till tre månader och kroniska sjukdomsfall som har pågått i mer än tre månader.


Svenska Magasinet i Spanien

Vikingos City mer än en livsmedelsbutik

Precis bredvid feriaplatsen i Fuengirola ligger Vikingos City Café & Minimarket. Butiken har välfyllda hyllor och frysar med skandinaviska produkter, allt från frukostbröd, danska ostar, danskt fryst kött till inlagda gurkor och dansk pölseketchup till de viktiga röde pölserne.


Svenska Magasinet i Spanien

Restaurante El Libanes är vida berömd

Libanesisk mat är en spännande matkultur med mycket gamla traditioner, verkligen fascinerande mat och alltid pinfärskt. Kännetecknande för libanesisk mat är att den är smakrik snarare än stark. Ofta mixar man olika kryddor för att skapa unika kryddmixer.


Svenska Magasinet i Spanien

MEKSIAN i Marbella och Puerto Banus

MEKSIAN I Marbella och Puerto Banus


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255