Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Juni 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Fas 3 och spansk administration

OM JAG FICK ÖNSKA NÅGONTING så vore det att man här i Spanien fasade ut sin erbarmligt dåliga administration. Till viss del har vi ju sett publikt hur den kan fungera även på regeringsnivå med alla förbryllande beslut under pandemin.


Niklas, t h, har jobbat nio år totalt vid Sector Alarm. Nu jobbar han för huvudkontoret i Norge men har sitt kontor på Solkusten.

Miljontals samtal hanteras vid kundservicekontor och callcenter - Skönt klimat bidrar till hög trivselfaktor

På Solkusten tas det emot beställningar på taxi i Sverige, prenumerationer på dagstidningar eller abonnemang på Viasat tv-utbud. Svenskspråkig personal betjänar landsmän i Sverige som inte har en tanke på att deras frågor besvaras av personal som arbetar och bor på Costa del Sol. Det finns ett hundratal callcenter och kundservicekontor på kusten och det är en verksamhet som växer.


Under fjolåret passerades 13-miljonerstrecket i antalet turister på Costa del Sol

Så ska turismen räddas

Vi har en svår, hård och brutal väg framför oss. Men det finns en väg ut, det finns ett ljus i slutet på tunneln, ett ljus turistsektorn febrilt spanar efter. Ännu kan vi inte se skadorna som Covid-19 har orsakat på turistsektorn på Costa del Sol. Under perioden 15 mars till 30 juni talas det om fyra miljoner förlorade turister och fyra miljarder euro i uteblivna inkomster. Hur ska detta vändas?


Svenska Magasinet i Spanien

Konsumera närproducerat har aldrig varit viktigare

Det utlysta nationella nödläget i Spanien blev ett hårt slag mot den lokala vinnäringen. Restauranger och tapasbarer är normalt de främsta kunderna. När de har varit stängda har omsättningen för många producenter legat på noll de senaste månaderna.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – hur kunde det gå så fel?

I slutet på maj månad hade Spanien 27.127 bekräftade dödsfall i covid-19. Totalt 239.429 har testats positivt. Det betyder att Spanien är ett av de mest drabbade länderna i världen. Hur kunde det gå så snett i ett av världens friskaste länder?


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga om juridik: Blir vi skatteskyldiga i Spanien om vi blir kvar här till följd av corona-situationen?

Vi har blivit kvar i Spanien p g a corona-situationen. Blir vi skattskyldiga i Spanien om vi är kvar här? I så fall – vad ska vi tänka på?


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Var finns alla bargains?

Den 11 maj öppnade vi kontoret efter att ha jobbat hemifrån i nästan två månader. Det var en skön känsla!


Svenska Magasinet i Spanien

Felicia kåserar: Att flytta under en pandemi

I april 2018 tog vi beslutet att köpa en nyproducerad lägenhet som skulle stå klar i september 2019. Med spänning åkte vi förbi med jämna mellanrum och kollade på den med utrop som ”åh, nu har vi väggar” eller ”åh, nu är det målat i vardagsrummet”… Jag som verkligen såg fram emot flytten började packa i god tid – i maj 2019!


För golfare är kusten rena himmelriket där Los Flamingos är en av de bästa banorna.

Golfupplevelse: Michael Campbell Golf Academy hos Villa Padierna Golf Club

Jag träffar Michael en regnig eftermiddag i början av juni, han kommer direkt från en golflektion.


Marknadsobservation: En ny världsekonomi växer fram

I samband med publiceringen av årets första kvartalssiffror avseende ekonomisk aktivitet har IMF uppdaterat prognosen för kommande år. För 2020 kommer aktiviteten krympa betydligt i Europa och USA, dock finns det tre länder/regioner som innevarande år får en ökning i BNP. Det är Kina, Indien och Asean 10.


Svenska Magasinet i Spanien

Muskelkramp - hur blir man av med den?

Du kan få kramp under eller efter ett träningspass, men de kan även uppstå under andra situationer. Men, varför får man kramp, och vad kan man göra för att lindra det?


Vi besöker populära Bodegas David Moreno

Vinresa till La Rioja, Cigales och Ribera del Duero (16 till 20 oktober)

För åttonde gången återkommer vinresan till Rioja och Ribera del Duero mellan den 16 till 20 oktober 2020. Vi besöker också det omtalade vindistriktet Cigales samt den ansedda vinproducenten Emilio Moro i Ribera del Duero. Guide på femdagarsresan är Siv Ling).


Den romerska akvedukten i Segovia är ett av världens bäst bevarade romerska byggnadsverk.

Succéresan till Madrid återkommer med Aranjuez, Chinchon och Segovia (20-23 november)

Upplev Spaniens hjärta och Spaniensvenskarnas huvudstad Madrid med den auktoriserade guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Den populära Madridresan återkommer i höst för elfte gången efter att Pradomuseet ifjol fyllde 200 år. Vi besöker det vackra Kungliga slottet Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles. I denna lummiga oas tillbringade spanska kungligheter sommarmånaderna under flera århundraden. Stadens kulturlandskap blev 2001 uppsatt på Unescos världsarvslista. Och så besöker vi mysiga Chinchon med det charmfulla oregelbundna torget med trevåningshusen med träbalkonger som omger Plaza Mayor. På torget är det tjurfäktningar under sommaren. Chinchon är även känd för sin goda mat och fina likör ”Anis de Chinchon” som framställs här.


Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau

Jubileumsresan till Bilbao, Biarritz, Pau, Pamplona och Covarrubias (21 till 26 april 2021)

2015 firade Svenska Magasinet 25 år med en jubileumsresa till Sydfrankrike och Nordspanien under ledning av den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi besökte Bilbao, San Sebastian, Biarritz, Pau, Roncesvalles, Pamplona och Burgos. Eftersom resan blev en stor succé och vi har fått många förfrågningar har vi bestämt att återuppta resan nu till 30 års-jubileet tillsammans med vår erkänt duktiga auktoriserade guide Siv Ling. Resan är speciellt framtagen för Svenska Magasinets nordiska läsekrets.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko - legend och verklighet 10-15 mars 2021

Efter succéerna varje år sedan 2011 planerar vi att resan gå igen onsdag den 10 mars till måndag den 15 mars 2021. Svenska Magasinet har tidigare publicerat mitt program vid flera tillfällen. Vi flyger med Royal Air Maroc från Malaga till Casablanca, där vi har buss till Marrakech. I Marrakech stannar vi i 3 nätter innan vi åker till Casablanca via El Jadida vid Atlantkusten. I Casablanca stannar vi i 2 nätter så att vi hinner med en dagsutflykt till den kungliga huvudstaden Rabat.


Chefchaouen ligger ca 650 m ö.h.

Upplev Marocko under tre dagar 22-24/2 2021

Upplev tre oförglömliga dagar i Berbernas land med svenska Siv Ling, (auktoriserad guide) som har bott och arbetat i Marocko i många år. Resan är mellan den 22 till 24 februari.


Svenska Magasinet i Spanien

Nyhet! Reserva del Conde i golfdalen Nueva Andalucia

Svenska Magasinet presenterar ett fantastiskt nytt bostadsprojekt i golfdalen Nueva Andalucia. Här pågår nu byggnation av 9 st parhus som enligt planerna ska vara färdigställt redan i november i år.


Leva och bo i Spanien: Adolfo Suárez drar sig tillbaka

I februari 1981 ansåg Adolfo Suárez och kung Juan Carlos att det var dags för en ny ledare på grund av den kraftiga kritik som Suárez hade fått för att han som premiärminister inte ansågs ha regerat på traditionellt sätt. Majoriteten tyckte inte att han uträttade något vilket på nytt är ett bra exempel på den spanska mentaliteten.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Hundar och katter från Triple A söker fortsatt hem!

Triple A i Marbella-San Pedro var tvungna att stänga sina dörrar när Spanien gick in i nödläge men de tar fortfarande hand om över 600 djur bakom stängda dörrar.


Svenska Magasinet i Spanien

Bästa priserna på utemöbler

I ett jättestort varumagasin i La Campanas nya industriområde ligger Patio International som är specialister på patio möbler för utomhusbruk. Bakom företaget finns den svenske Carl Freiholtz, El Sueco, som genom sina goda kontakter med fabrikanter i Asien kan erbjuda de bästa priserna på utemöbler.


Svenska Magasinet i Spanien

Thai Spa Marbella

Orientalisk massage är en underbar upplevelse och en av de bästa massagesalongerna ligger i Marbella. Här tas ni emot av ägarinnan Jummy, i en genuin, äkta och ytterst professionell miljö.


Svenska Magasinet i Spanien

TIPI TAPA sedan 1999 ett väl etablerat och känt namn i Fuengirola

Tapaskungen Juan, har under åren utvecklat en tapasbar till fullfjädrad restaurang med fantastisk underhållning i form av flamencoshower. Under nuvarande regler blir det för tillfället tyvärr ingen flamenco men så snart som möjligt återupptas dessa populära shower.


Svenska Magasinet i Spanien

Hustle & Flow är en oas mitt i San Pedro

Hustle & Flow är en oas mitt i San Pedro med rymlig trottoarservering och lugnt läge intill en grön park. Perfekt för dig som är på språng och vill varva ner med något att äta och för alla andra som gillar hälsosam mat med organiska och närodlade råvaror i största möjliga mån.


Svenska Magasinet i Spanien

CHILLFAKTOR PÅ STRANDEN

Marbellas bästa sandstränder finns på sträckan mellan Los Monteros och hotell Don Carlos, strax öster om stan, och det är här som ni hittar det underbara Bono Beach.


Svenska Magasinet i Spanien

Franska smaker

Den lilla kvarterskrogen C´est Si Bon är nu öppen igen under ledning av chef José. Hans mat är oftast fransk inspirerad lika som dekoren på denna bistro.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko, Fes och Meknes med vinprovning 5-9/11 2020

Du som har anmält dig står kvar på listan (inte bindande) tills det är bekräftat att resan kan genomföras eller inte. Vi kommer i god tid att informera om detta. (Marocko 5 till 9 november 2020. Vi besöker Chefchaouen – Meknes – Volubilis – Fes – Rabat – Tanger. Fyra nätter och fem dagar med besök på vingård utanför Meknes).


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255