Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Mars 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Coronaviruset och verkligheten

DET ÄR FÖRSTÅS MÅNGA SOM UNDRAR vilket ben man ska stå på vad som verkligen gäller. Media basunerar ut det ena meddelandet efter det andra, vilket förstås är bra, men det kan också vara svårt att sortera i det massiva flödet. Medierapporteringen har självfallet kommit att påverka människors liv. OECD uttalade sig nyligen om att Coronaviruset utgör den största faran för den globala ekonomin sedan finanskrisen.


Svenska Magasinet i Spanien

Medelhavsdieten bidrar till god fysik och lyckligare liv

När en studie genomfördes av 41 olika livsstilsmodeller kom Medelhavsdieten på första plats. Vad är det som ingår i dieten och vad är inte Medelhavsdiet? En av Spaniens främsta forskare i ämnet besökte nyligen Málaga. Medelhavsdieten är en komplett diet som bidrar till god fysisk och mental hälsa.


Faran med klor i vattnet

Det har florerat en del diskussioner huruvida man skall dricka kranvatten eller ej. Ett faktum är att myndigheterna har en skyldighet att leverera drickbart vatten till sina konsumenter och att klorera vattnet är ett ekonomiskt sätt att uppfylla detta krav.


Svenska Magasinet i Spanien

Nytt hos Todomadera

Välkomna till Todomaderas nyinredda showroom i Estepona. Praktiskt taget hela utställningen är utbytt och man har tagit in nya fabrikat och tillverkare. Todomaderas fina erbjudande om räntefri finansiering i 1 år fortsätter under 2020. Ni hittar Todomadera på Calle Monterroso 39, nära den norra infarten till Estepona. Ring och boka möte för en offert tel 952 793391.


Vatten, hjärnan och energi: drick två liter om dagen

Kroppen måste regelbundet tillföras vatten. Det behövs för att säkerställa att kroppens fysiska och intellektuella förmågor fungerar, och för att bibehålla en känsla av välmående. Man bör dricka minst två liter vätska om dagen. En korrekt vätskebalans har en avgörande påverkan på välmående och prestanda.


Svenska Magasinet i Spanien

Vad är QINOpraktik?

QINOpraktik i grunden, är en kombination av Österländsk och Västerländsk medicin och behandling. Vi fokuserar på Varför (Orsaker) du har ont eller är i obalans, inte Vart du har ont eller är i obalans (Symtomen)


Svenska Magasinet i Spanien

Vi installerar värme och mys längs hela kusten!

Att skaffa en öppen spis här på Costa del Sol med 320 dagars solsken är kanske inte det första man planerar men en öppen spis är inte bara för värme utan också ett sätt att skapa mysfaktor.


Framförhållning med framtidsfullmakt

För tre år sedan fick Sverige en ny lag som handlar om framtidsfullmakter. En framtidsfullmakt är en fullmakt som någon (fullmaktsgivaren) ger åt en fysisk person (fullmaktshavaren) att företräda fullmaktsgivaren för det fall han eller hon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande varaktigt inte längre kan ta hand om sina ekonomiska och personliga angelägenheter.


Svenska Magasinet i Spanien

Specsavers stöd för ledarhundar

Specsavers Ópticas har i mars i år startat en insamlingskampanj till förmån för Fundación ONCE del Perro Guía, ledarhundar, för att hjälpa människor med grav synnedsättning. Målet är att under ett år samla in 5.000 € som stöd för FOPG vilka driver det enda centrat som föder upp och utbildar ledarhundar för blinda och synskadade.


Svenska Magasinet i Spanien

Finca Buenavista, Bodega Cezar och Cortijo Larios

Många av er kanske känner till eller har hört talas om den svenska vinbonden Rickard Enkvist som tillsammans med frun Inga-Lill sedan 1999, odlar vin på den underbara fincan Buenavista. Naturen runt Gaucín är storslagen och precis som namnet säger, är utsikten från ägorna magiskt vacker.


Proffsiga mässor fixar Fairmedias erfarna team med VD Björn Simonsson, Fredrik Wåhlin, Åsa Holmsten och Alexander Simonsson.

Köpa Hus Utomlands

EFTER ETT LÄGRE ANTAL besökare under hösten 2019, var det återigen full rulle på mässorna både i Stockholm och Göteborg. Med strax över 6.000 entusiastiska besökare i Stockholm och 3.250 i Göteborg, en uppgång med 20 %, var många utställare otroligt positiva. Vårsäsongens sista mässa blir i Malmö den 21-22 mars.


Magga Nancy till höger med kyrkoherde Tuulikki till vänster flankerar Christer Brogårdh.

Vernissage på Gallery Art Club

NYTT VERNISSAGE hade vi den 21 februari med många besökare och trevlig stämning. Gallery Art Club är nu fullbokat fram till sommaren och just nu ställer Terhi Pesonen ut sina tavlor, pågår fram till påsken. Välkomna!


Svenska Magasinet i Spanien

Tredagarsresan till norra Marocko

DET BLEV TRE OFÖRGLÖMLIGA dagar i Berbernas land i norra delen av Marocko med den auktoriserade guiden Siv Ling med resenärer från Costa Tropical och Costa del Sol. Och du som missade resan kan se fram emot flera resor framöver. Håll utkik på svenskamagasinet.nu under Resor.


Svenska Magasinet i Spanien

Leva och bo i Spanien: 36 års diktatur under Franco

Den 1 april 1939 avblåstes striderna efter en fullständig seger för Francosidan. Franco blev nu officiellt el Caudillo (den store ledaren), och kollega med der Führer i Tyskland och il Duce i Italien. De regeringstrogna behandlades mycket hårt. Kriget hade splittrat det spanska folket på djupet och ingenting gjordes för att underlätta försoningen mellan ”de två Spanien”.


La Herradura från spanskans ”hästsko”, och en orörd plats, lätt att förälska sig i

La Herradura: En hästsko vid havet

En paradisvik inbäddad mellan uddarna Punta de la Mona och Cerro Gordo som sticker ut i havet. Det är lätt att förälska sig i denna mysiga vik där sanden sträcker sig upp till den asfalterade vägen som utgörs av strandpromenaden. På andra sidan vägen ligger enstaka butiker, caféer och restauranger.


Svenska Magasinet i Spanien

Jacks Smokehouse – bästa terrassen vid hamnen

Det är något speciellt med båtar. Här i Puerto Marina Benalmadena är det promenadvänligt och bilfritt runt hela front kajen och det finns så mycket att titta på. Ett underbart ställe att njuta av hela dagen. Barer och caféer, butiker och båtar såklart, Sealife som alla barn garanterat gillar.


Svenska Magasinet i Spanien

Underskattad grönsak!

Kronärtskockan är en underskattad grönsak med en bitter smak.som just nu kan köpas i vår lokala supermercado. Den har en antioxidativ verkan och hämmar leverns produktion av kolesterol och förebygger åderförkalkning.


Super Saturday - Inspiration för din hälsa

Välkomna till en eftermiddag i hälsans tecken. Du får veta mera om antiinflammatorisk kost, superfoods, mat som medicin, hjärtandning, osteopati och rörelse, förebygg ohälsa, zumba, inspiration och energi. Dagens värdinna Karolina Rahm, är hälsoinspiratör och skådespelerska.


Skatt vid köp av egendom

En av de viktigaste punkterna som ska beaktas när du väl beslutat att köpa en fastighet i Spanien är den beskattning som uppstår vid denna typ av processer. De skatter som ska betalas påverkar direkt den budget som är förberedd för investeringen och det är oerhört viktigt att förbereda detta med klarhet i vilken del av budgeten vi behöver vara beredda att täcka betalningen av skatter vid köpet av vår framtida egendom i Spanien.


Jackie, Nicky och Ankan, Ulrika penslar färg.

Hair Rocks på ny adress

Efter 7 sorger och 8 bedrövelser, nja inte riktigt men, nu har Ankan och Ulrika flyttat igen. Det senaste efter att Maria Salon, inhyst i ett urgammalt byhus, varslades om rivningshot. Deras nya salong heter LouBelle Hair & Beauty och ligger snett mitt emot Kulturhuset på gatan Juan Gomez Juanito nr 7. 


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Identifiering genom mikrochips

Identifieringen av djur uppstod ursprungligen som ett behov av att konstatera vem som är ägare till djuret ifråga.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – 600 procent dyrare jordbruksprodukter

Vi har sett bilder från Frankrike med lantbrukare som protesterar mot dåliga förhållanden genom att helt blockera motorvägar. Nu händer samma sak i Andalusien och övriga Spanien som betraktas som Europas skafferi. Lantbrukare är på krigsstigen när skillnaden mellan inköpspris och försäljningspris i butik ökar till 600 procent.


Christopher Cluderay, Miguel Fransisco, Fulvio Villano och Joan Gilford är några av totalt 30 tolkar.

Fler svenskar öster om Málaga - sjukhuset i Vélez Málaga söker tolkar

På sjukhuset Hospital de la Axarquía i Vélez-Málaga finns cirka 30 frivilliga tolkar. Det är pensionärer som ställer upp gratis på sin fritid för att hjälpa akutpatienter och inlagda.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Ska du sälja din bostad? Större möjligheter till en snabb försäljning

Vi har tidigare tagit upp ämnet, ”Hur lång tid tar det att sälja min bostad?”, en fråga som vi får allt som oftast av fastighetsägare. Det fungerar ju som bekant lite annorlunda här på kusten då vi utför privata visningar med våra kunder, vilket betyder att en fastighet kan behövas visas vid flera olika till–fällen innan den rätta köparen dyker upp.


Marknadsobservation: Viruset som smittade världens aktiemarknader

Många frågar sig hur viruset kommer påverka den reala ekonomin, frågan är befogat men ingen vet svaret. För att kunna kvantifiera effekten måste man göra ett flertal antaganden som igen bygger på spekulationer. Förhoppningen är såklart att den medicinska kompetensen snart hittar ett vaccin och en fungerande behandling.


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga om juridik: Kan vi hoppa av köpet och få handpenningen på tio procent tillbaka?

Vi har skrivit ett kontrakt och betalat handpenning på en lägenhet på kusten. Nu har vi upptäckt att lägenheten saknar Licencia de Primera Ocupación. Kan vi hoppa av köpet och få handpenningen – 10% - tillbaka?


Svenska Magasinet i Spanien

Nordisk hud under söderns sol från en hudläkares perspektiv

Det är så härligt att bo härnere, där solen aldrig sviker, och man kan gå i sommarkläder nästan året runt. Det är något, vi från norden verkligen värdesätter. Vi vet alltför väl, vad en kall, mörk och våt vinter gör med humöret. Men allt har en pris, vilket jag som hudläkare på Costa del Sol är allt för van att se.


Svenska Magasinet i Spanien

Bambi kåserar: Träffen

Den blev långt utöver det jag väntade mig. Jag hade inte haft höga förväntningar på denna stund. Jag ville bara att det skulle gå så fort som möjligt, så jag fick åka iväg och träffa några väninnor som satt och väntade på en strandrestaurang längre bort. Vi hade planerat det från början.


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255