Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Februari 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Hej Läsare: Spanska djurskyddslagen 2 år!

OCH HUR GICK DET SEDAN DÅ? Den nya lagen trädde i kraft den 1 februari 2018. Som inbiten djurvän undrar man om den har haft någon genomslagskraft sedan den infördes.


Enligt bedömare och experter är Sierra Nevada bland världens tio främsta alpina turistparadis.

Sydspanskt vinterparadis

Veleta 3.398 meter över Medelhavet. Inte långt från toppen går pisten Águila som mäter 6.329 meter. Den har en fallhöjd på 1.152 meter ner till byn Pradollano på 2.100 meters höjd. Står du på benen hela vägen ner har du garanterat mjöksyra som sprutar.


Svenska Magasinet i Spanien

Spaniens samtliga skidorter

Det finns i Spanien nästan 1.000 kilometer av markerade pister för alla nivåer. Det finns 35 skidorter av vilka tolv är certifierade med ”Q”, Quality turism.


Tempranillo är den vanligaste blå druvan i Spanien. Den har olika namn beroende på region och distrikt

Glädjens druvor – vad är vad och vem är vem?

Hur många olika druvor växer i Spanien? Det är ett ämne som intresserar läsekretsen och jag får ofta frågan. Prova viner på olika druvor upplevs som spännande. Vinstocken har gjort en fantastisk resa.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu - föräldraansvar

Ska föräldrar kunna lägga in sitt veto och ta beslut när deras barn inte ska delta i aktiviteter i skolan som de själva inte sympatiserar med eller som går emot deras samvete? Utbildningen i alla öppna samhällen ska bygga på grundlagsfästa värderingar och principer men den får inte bli färgad av någon politisk övertygelse.


Passionsspelet kring Jesus Kristus död och uppståndelse som utspelar sig i de gamla historiska kvarteren arrangeras 2020 den 11 april.

Charmiga Chinchon förför

En varm försommarkväll sittande på en av Chinchóns gamla träbalkonger för att studera folklivet på det medeltida torget. En smakrik kastiliansk gryta och ett gott lokalt vin från trakten, gärna från Aranjuez, avnjuts. Balcones de Chinchón bjuder på storslagen charm.


Svenska Magasinet i Spanien

Från Huelva till Aracena

Jag är väldigt förtjust i att resa runt i Andalusien och när jag planerar våra utfärder, tittar jag ofta på matutbudet i staden vi ämnar besöka. En mindre stad i norra Huelva drog till sig min uppmärksamhet förra året, nämligen Aracena.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Fantastiskt positiv start på 2020!

Varje år, efter jul och nyår är det många som lägger tankar på sommarsemestrar och bostadsköp på hyllan fram till mitten på februari eller i början på mars. Trenden vi har sett under alla våra verksamma år är att januari är en ganska "lugn" månad då det gäller bostadsköp - men inte i år!


Lars Isacsson

Fråga om juridik: Vi har ärvt en egendom i Spanien efter vår pappa. – Vad ska vi tänka på i samband med arvet?

Vår pappa har gått bort och lämnat efter sig en del egendom i Spanien. Nu undrar vi vad vi ska tänka på i samband med att vi ärver honom. Vi är svenskar och bor i Sverige. Våra föräldrar hade separerat, men var fortfarande gifta när han gick bort.


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Finns vår historia i kroppen?

Det finns en klassisk vetenskaplig studie utförd av psykologer. Försökspersonerna delades in i två grupper som alla fick läsa samma serietidning.


Marknadsobservation: Spanien 2019

Nyligen publicerade statistiska centralbyrån (INE) preliminära BNP siffror för sista kvartalet. Marknadens förväntningar på sista kvartalet var 0,3 % i BNP tillväxt men slutresultatet överraskade med hela 0,5 %.


Svenska Magasinet i Spanien

Berit kåserar: Är det OK eller har du litet ludd i örat?

Dagligen används ord och uttryck som är kul och lätta att uttala. Ibland kan det vara lustiga kombinationer som revymakare kommit på eller så kan det vara tokiga översättningar som man enkelt accepterar och efter ett tag tycker är självklara.


Svenska Magasinet i Spanien

Totalrenovering vid Nordic Dental Centre

Nordic Dental Centre välkomnar detta decennium och alla patienter med en totalrenovering av kliniken. Färgerna och stilen går i nordisk modern stil , svart, vitt, grått med inslag av guld . I behandlingsrummen spelas lugnande musik på tv skärmar du kan lyssna och titta på.


Svenska Magasinet i Spanien

Ny direktör vid Vithas i Andalusien

Vithas är den första privata hälsovårdsgruppen finansierat till 100 % med spanskt kapital. Gruppen driver 19 sjukhus och 28 vårdcentraler över hela Spanien. I januari utnämndes Mercedes Mengíbar till ny direktör för Vithas i Andalusien.


På HOMESTER hittar du det mesta på bostadsmarknaden, både nyproduktion och begagnat.

Bostadsportal Homester.es med 20.000 objekt

Homester.es är en ny bostadsportal där du kan söka bland över 20.000 bostäder till salu. Här slipper ni dubbletter och gamla annonser som annars är vanligt för bostadsportaler i Spanien.


PEREZ LEGAL GROUP - Din representant i hela Spanien

Perez Legal Group, under ledning av den kvinnliga advokaten Raquel Perez, är en komplett advokatbyrå som gör ditt liv lättare genom sin breda erfarenhet och expertis.


Svenska Magasinet i Spanien

B-MET transporterar dig

B-met är ett företag specialiserat på transport av grupper och större sällskap till och från flygplatsen, hotellet, golfbanan eller andra utflykter. De utgår från Costa del Sol och kör upp till 55 personer inte bara lokalt utan även så långt som till Granada och Sierra Nevada, Gibraltar, Jerez och Sevilla.


Svenska Magasinet i Spanien

Varva ned på Finca Isidora

När tiden går fortare och fortare behöver vi mer än någonsin stanna upp och återknyta inåt istället för att koppla upp oss på internet. Under mina 30 år som Naprapat har jag märkt att naturen och yoga är två kraftfulla verktyg när man behöver hela kropp och själ.


Svenska Magasinet i Spanien

Uthyrningsföretaget Tucasa AB växer

Maria & Johan Lundqvist har drivit uthyrningsföretaget Tucasa AB i liten skala under två år, men satsar nu på att växa. Maria, som också arbetar som lärare i engelska och spanska, förklarar:


Välskött klassisk BMW motorcykel med sidovagn.

Retro Málaga en upplevelse för motorintresserade

TILL ALLA bil och mc-entusiaster som inte besökte den 7:e upplagan av Retro Malaga, vill vi tala om att ni missade en fantastisk utställning. Massor av motorcyklar och bilar att beundra, gamla som nya, från både företag och privatpersoner. Reservdelar, memorabilia och mycket mera.


Svenska Magasinet i Spanien

Kitty Sewell besökte Almuñécarvänner

ALMUÑÉCARVÄNNER har över tre tusen följare på Facebook och håller tisdagsmöten året om. Eldsjälen Bosse Essén driver också webbplatsen news.almunecar.se med regelbundna uppdateringar. Vid tisdagsmötet den 28 januari på Chinasol talade den kända författaren och skulpturartisten Kitty Sewell och Svenska Magasinets Ola Josefsson.


Svenska Magasinet i Spanien

Årets första vernissage

GALLERY ART CLUB höll årets första vernissage den 24:e januari och drog en intresserad, internationell skara besökare. Nästa vernissage hålls den 21:a februari med flera nya konstnärer på display. Anders Palmér återkommer med några av sina färggranna tavlor och danske Thomas Rishøj visar vacker fotografi. Fredag 21/2 kl. 5-7 hälsas alla konstintresserade välkomna att mingla och njuta av fina tavlor


Leva och bo i Spanien: Spanska inbördeskriget 1936-39

Mordet på högerpolitikern och förre finansministern Calvo Sotelo den 13 juli 1936, som begicks av en grupp icke tjänstgörande poliser, utlöste en sedan flera månader planerad militär resning. Politiker och militärer från extremistorganisationen Falangen på den politiska högerkanten träffades på ett hemligt möte i Madrid i mars 1936 och kom överens om att stödja en militär resning om denna blev nödvändig.


Insändare: Avgångsvederlaget till prästparet: 42 månadslöner

Eller 71.428 SEK i månaden 3,5 år! Dessutom betalt för bostaden. Kyrkan är rik. Detta tyder ju på att Jönsson fått sparken av kyrkan.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Vestibulärt syndrom eller ”gammal hundsyndromet”

En gammal hund som helt plötsligt inte kan resa sig, tappar balansen, lutar huvudet åt ena sidan, har ögon som flackar hastigt eller verkar allmänt förvirrad kan ha drabbats av geriatriskt vestibulärt syndrom.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255