Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Januari 2020

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Vi blir allt fler på Solkusten!

DET ÄR POPULÄRT ATT BOSÄTTA SIG I SYDSPANIEN. Nyligen publicerade vi den här nyheten på vår hemsida: Antalet invånare i provinsen Málaga och Costa del Sol ökar med 20.664 personer. Det är femte året i rad som invånarantalet stiger enligt färska siffror.


I auditoriet Eduardo Ocón mitt i parken ovanför hamnen hölls presentationer och matlagningstips.

En smak av Málaga lockar den kräsne gourméturisten

Närodlat och närproducerat. Vi är alltfler som föredrar bra kvalitet på våra råvaror. Provinsen Málaga och Costa del Sol har blivit ett resmål även för den mest kräsne och inbitne matturisten. Det är inte bara sol, strand och golf som lockar. Nu drar även restaurang- och tapaslivet. Vilket inte minst den fjärde upplagan av matguiden 2020 är ett tecken på.


Nyligen var Inger Enkvist tillbaka på Solkusten och i Fuengirola för att föreläsa om bra och dålig utbildning i ett internationellt perspektiv.

Inger Enkvist: ”Självdisciplin och kunskap i att välja rätt”

Hon är professor i spanskspråkig litteratur. Har översatt verk av spanska författare som Mario Vargas Llosa och fått pris för att ha stärkt de kulturella banden mellan spansktalande länder och Sverige. Hon blir inbjuden som föreläsare vid spanska universitet och skolor. I november 2019 var Inger Enkvist tillbaka på Solkusten för att föreläsa om bra och dålig utbildning i ett internationellt perspektiv.


Ett riktigt golfparadis

Golfupplevelse på Villa Padierna

Tänk dig att bo och spela golf i fantastiska omgivningar med de bästa faciliteterna och personlig service, där du kan njuta och uppskatta både golf och boende i samma anläggning.Detta kan bli ett av dina bästa golfminnen.


Svenska Magasinet i Spanien

Ronda och Ernest Hemingway

Utströdda längs Andalusiens berg och sluttningar, influerade av marockansk berberkultur ligger de vita byarna och småstäderna - los pueblos blancos. Den mest berömda av dessa är den unika staden Ronda. På många sätt symboliserar Ronda en hel del av den andalusiska dramatiken - landskapet, kulturen och den svindlande intressanta historien.


Cortijo los Aguilares är en av de mest spännande vinproducenterna i Ronda-området som gör ett strålande arbete.

Málagas vinmakare utmanar traditioner och tänker nytt

De senaste 25 åren har vi studerat en spännande och snabb utveckling inom vinnäringen i provinsen Málaga. En ursprungsmärkning som har funnits sedan 1833, en av de äldsta i Europa, som bara var känt för söta dessertviner. Numera skapas viner i alla tänkbara stilar utifrån de förutsättningar som finns här. Något som utländska investerare bidrar till.


Svenska Magasinet i Spanien

Tips för ett nytt vinår

Är du på jakt efter några bra lokala viner? Eller varför inte prova ett vitt vin som är gjort på den blåa druvan Tempranillo?


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – ansvar och frihet

Våld och brott har blivit ett polariserat ämne. Det märks inte minst när vi skriver krimnyheter. Kommentatorsfälten fylls av åsikter som kolliderar med varandra. Skjutningar och våld borde vara något som alla tar avstånd ifrån. Det har blivit ett slagträ i samhällsdebatten.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Prisutveckling de senaste fem åren på Costa del Sol

Från StartGroup önskar vi gott nytt år och ser fram emot nya spännande möjligheter under 2020! Denna gång tänkte jag ge en tillbakablick av utvecklingen av fastighetspriserna på Costa del Sol de senaste fem åren. Hur har en bostad som år 2015 kostade 100.000 Euro utvecklats i pris under dessa år? Vilka områden har stigit mest?


Anna Carlsson

Fråga om juridik: Vår bank kräver redovisning när vi överför pengar från Sverige – varför?

Vi har fört över pengar till ett nytt konto här i Spanien för att använda i samband med ett fastighetsköp. Nu kräver banken att få inkomstdeklarationer från oss för flera år tillbaka. Annars kommer de att skicka tillbaka pengarna till vår svenska bank. Kan de göra så? Vi behöver pengarna här.


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Mer om ryggsmärta

DEL 2. Rygg- och nacksmärta är två åkommor som kostar samhället och den enskilde individen enormt varje år. Dels ekonomiskt men också mentalt/ socialt/psykiskt. Smärta är ett fysiskt fenomen, men är detta hela sanningen? Kan vi skylla all form av smärta på fysiska komponenter?


Svenska Magasinet i Spanien

Marknadsobservation: Är Spanien på väg mot en ny finanskris?

Många hävdar att Spanien är på väg mot en ny finanskris. Antalet byggkranar som svänger i solen talar sitt tydliga språk. Förra gången byggkranarna svängde slutade övningen i historiens största finanskris. Men är vi verkligen på väg mot en ny kris? Och varför associerar vi antalet byggkranar med en ny kris?


Svenska Magasinet i Spanien

Ramon kåserar: Javisst, jag är en gnällspik. Men jag är ju svensk!

Det finns de som älskar att flyga. Det finns de som är rädda för att flyga. Jag hatar att flyga.


Svenska Magasinet i Spanien

Sveriges nye ambassadör i Spanien installerad

Teppo Markus Tauriainen överlämnade sitt kreditbrev till Hans Majestät Konungen Felipe VI av Spanien vid en högtidlig audiens på kungliga slottet i Madrid. Vid ceremonin lämnade ambassadören sitt kreditivbrev, ett dokument från statschefen i Sverige till kungen som efter överlämnandet ger den svenske ambassadören formell rätt att verka i Spanien. (Foto: Kungahuset Casa real)


Leva och bo i Spanien: Spanien – 1900-talets början

När den nuvarande kungens farfars far, prins Alfonso, den 17 maj 1902 svor kungaeden som Alfonso XIII inför parlamentet, Las Cortes, inleddes en ny epok i Spaniens historia. Alfonso XIII var endast 16 år gammal när han blev kung och blev till en början mycket populär hos sitt folk. Detta vände i slutet av hans regeringstid då han blev allmänt hatad av nästan alla samhällsgrupper, mycket beroende på att hans regeringstid fylldes av intriger, stridigheter, våld och omstörtningar.


Vintervärmare

Estofado, lentejas och puchero är typiska spanska vintervärmare som inte bara smakar bra, de är enkla att tillaga och också billiga. Och det som blir över går alldeles utmärkt att frysa in.


Puchero andaluz och Sopa de lentejas

Goda och värmande spanska sopor


Svenska Magasinet i Spanien

Vi erbjuder skräddarsydda resor i Marocko

En fantastiskt spännande resa väntar till Marocko i norra Afrika som ligger bara en timme med båt från Costa del Sol. Njut av en utflykt 1-2 dagar eller om ni vill fördjupa er i en annan kultur och lära er mer om detta underbara land på en annan kontinent, varför inte stanna i en vecka?!


Kvalitetssäkrade fastigheter

Haga Kapital förmedlar handplockade unika objekt med tillfredsställande dokumentation. Målet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett tryggt husköp och en trygg försäljning.


Svenska Magasinet i Spanien

Din svenska målare

Bakom namnet PJ Painting hittar vi den svenska målaren Patrick Johnsson som sedan 1995 varit verksam i Nueva Andalucia och Marbella området.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255