Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Juli 2019

Annons - Svenska magasinet

Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Bostadspriserna stiger!

I början av juli publicerade vi nedanstående nyhet på vår hemsida om de fortsatt stigande bostadspriserna. Ökningen ligger på runt 18-22% beroende på vilken del av Solkusten den handlar om.


När du besöker barer i Spanien kan du se grislåren hänga från taken. Ett lår har flera olika smaker beroende på del av låret.

Naturen skapar jamón ibérico

Jamón Ibérico har liknats vid skinkans Rolls-Royce. Den är välgödd och den bästa skinkan i världen. I genomsnitt konsumerar varje spanjor över fyra kilo skinka per år. Jamón Ibérico är en konstart som kräver både kunskap, rätt miljö – och mängder av ekollon. Och glöm bort instängda vita grisar i trånga bås. Det här är svarta grisar som går i frihet i vacker natur.


Murtas ligger på sydsluttningen av Sierra de la Contraviesa

Murtas – med bästa utsikten över La Alpujarra

Det är lätt att bli förälskad i Spanien. Inte minst när man befinner sig nära toppen av Sierra de la Contraviesa (1.507 meter) i La Alpujarra som är sydsidan av Sierra Nevada. Framför dig har du bördiga dalar och odlingar av vin, mandel och fikon. Det sägs att från utsiktsplatsen Cerrajón de Murtas har du bästa utsikten och du har hela La Alpujarra framför dig.


Bodega Cuatro Vientos ligger vackert vid bergskedjan Sierra de La Contraviesa i provinsen Granada

Vin: Mikroklimat och de fyra vindarna

Bodega Cuatro Vientos ligger på en platå i bergskedjan Sierra de La Contraviesa i provinsen Granada. Det är en prydlig och vacker vinanläggning i ett imponerande landskap. En trevlig lunch avslutas med guidad tur och vinprovning. Och blir du trött så kan du övernatta i en mysig miljö.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – de säkra korten

Från nu blir ingenting sig likt i Spanien. För fem år sedan abdikerade Don Juan Carlos I som Spaniens kung. Och i juni meddelade exkungen att han drar sig tillbaka från att ta på sig offentliga uppdrag. Ingen kung har betytt så mycket för sitt land som Juan Carlos. Han kallas för demokratikungen med all rätt.


Svenska Magasinet i Spanien

Ingrid kåserar: Bekännelser från en misslyckad timesharesäljare

Det var den där sommaren då världsutställningen Expo hölls i Sevilla, Barcelona stoltserade med de olympiska sommarspelen, Rythm is a dancer var årets sommarplåga på dansgolven och jag av en ren slump ramlade över en jobbannons på Arbetsförmedlingen i Vällingby.


Kungliga slottet i Madrid

Succéresan till Madrid återkommer med Aranjuez, Chinchon och Segovia 25-28/11 2019

Upplev Spaniens hjärta och Spaniensvenskarnas huvudstad Madrid med den auktoriserade guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Den populära Madridresan återkommer i höst för tionde gången då Pradomuseet fyller 200 år. Vi besöker det vackra Kungliga slottet Aranjuez, även kallad Spaniens Versailles. I denna lummiga oas tillbringade spanska kungligheter sommarmånaderna under flera århundraden. Stadens kulturlandskap blev 2001 uppsatt på Unescos världsarvslista. Och så besöker vi mysiga Chinchon med det charmfulla oregelbundna torget med trevåningshusen med träbalkonger som omger Plaza Mayor. På torget är det tjurfäktningar under sommaren. Chinchon är även känd för sin goda mat och fina likör ”Anis de Chinchon” som framställs här.


Svenska Magasinet i Spanien

Vinresa till La Rioja, Cigales och Ribera del Duero 18-22/10 2019

För sjunde hösten i rad återkommer vinresan till Rioja och Ribera del Duero mellan den 18 till 22 oktober 2019. Vi besöker också det omtalade vindistriktet Cigales samt den ansedda vinproducenten Emilio Moro i Ribera del Duero. Guide på femdagarsresan är Siv Ling.


Svenska Magasinet i Spanien

Skriva för hälsan

Visste du om att skrivande kan förbättra både din mentala och fysiska hälsa? Att skrivande kan hjälpa dig genom depression, ångest, bearbetning av trauman och svåra minnen? Och att skrivandet som redskap även kan ge dig större självkännedom och konkretisera dina drömmar och mål?


Marknadsobservation: Är Italien på väg mot en ekonomisk kollaps?

Nyhetsflödet avseende Italiens ekonomi målar en dyster bild av landets framtid. År med underskott och bristfällig budgetdisciplin har resulterat i en statsskuld på 132,2 % av landets BNP.


Jennifer Fogelberg-Clarke

Mäklarspalten: Att tänka på när du köper möblerad fastighet

Varför är det viktigt att ha en komplett inventarielista vid köp av möblerad fastighet? Många fastigheter som vi förmedlar här på kusten säljs möblerade. Detta ter ju sig ganska naturligt då en utländsk säljare som lämnar Spanien sällan vill frakta med sig använda möbler till sitt hemland. Smidigt också oftast för köparen då den nya ägaren har något att börja och ”bo in sig med”, innan de köper nytt.


Fråga om juridik: Bostadsköp och svarta pengar

Hej! Vi står i begrepp att köpa hus här på solkusten. Mäklaren ska ordna med det juridiska, men nu vill säljaren ha hälften av betalningen svart. Har ni några råd att ge oss?


Vi besöker Bernadottes födelsehem i Pau

Jubileumsresan till Bilbao, Biarritz, Pau, Pamplona och Covarrubias 22-27 april 2020

2015 firade Svenska Magasinet 25 år med en jubileumsresa till Sydfrankrike och Nordspanien under ledning av den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi besökte Bilbao, San Sebastian, Biarritz, Pau, Roncesvalles, Pamplona och Burgos. Eftersom resan blev en stor succé och vi har fått många förfrågningar har vi bestämt att återuppta resan nu till 30 års-jubileet tillsammans med vår erkänt duktiga auktoriserade guide Siv Ling. Resan är speciellt framtagen för Svenska Magasinets nordiska läsekrets.


Vi gör en båttur på Dourofloden till Peso da Requa

Kultur- och vinresa till Galicien och Portugal 29/3-3/4 2020

Efter vårens succé med kultur- och vinresan till Galicien och Portugal gör Svenska Magasinet den igen 29 mars till 3 april 2020 fem nätter och sex dagar i samarbete med den auktoriserade guiden Siv B. Ling


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko och Meknes med vinprovning 7-11/11 2019

Marocko 7 till 11 november 2019. Vi besöker Chefchaouen – Meknes – Volubilis – Fes – Rabat – Tanger. Fyra nätter och fem dagar med besök på vingård utanför Meknes.


Svenska Magasinet i Spanien

Marocko - legend och verklighet 11-16 mars 2020

Efter succéerna varje år sedan 2011 kommer denna resa att gå igen onsdag den 11 mars till måndag den 16 mars 2020. Svenska Magasinet har tidigare publicerat mitt program vid flera tillfällen. Vi flyger med Royal Air Maroc från Malaga till Casablanca, där vi har buss till Marrakech. I Marrakech stannar vi i 3 nätter innan vi åker till Casablanca via El Jadida vid Atlantkusten. I Casablanca stannar vi i 2 nätter så att vi hinner med en dagsutflykt till den kungliga huvudstaden Rabat.


Chefchaouen ligger ca 650 m ö.h.

Upplev Marocko under tre dagar 17-19/2 2020

Upplev tre oförglömliga dagar i Berbernas land med svenska Siv Ling, (auktoriserad guide) som har bott och arbetat i Marocko i många år. Resan är mellan den 18 till 20 februari.


Ritchie Blackmores Rainbow

Succé med Rock the Coast

Det blev en fantastisk succé när Rock the Coast kom till Mare Nostrum Castle Park i Fuengirola, med hårdrock i två dagar. Svenska Europe och engelska Darkness var några favoriter hos en blandad, helnöjd internationell publik. Något att skriva in i kalendern för 2020.


Stefan Lindwall med tre vackra kvinnor

After Work med Fastighetsbyrån

Fastighetsbyrån Marbella & Estepona hade After Work på Studio 68 den 26 juni, en återkommande event som har blivit en succé. Här fanns olika företag som minglade och hade kul. Ett bra sätt att lära känna kollegor och få nya samarbetspartners. Det bjöds på dryck och olika sorters tilltugg från Wellerfors Catering.


Suvi Kauranen och herrsällskap.

Restaurant Kukko blir Simply Scandinavian

En välkänd restaurang i Los Boliches satsar nu under sommaren på ett helt nytt koncept. Här bjuds på underbar mat som är färskt och mycket skandinaviskt, kvällen den 10 juni var det invigning och det bjöds det på olika rätter som skagenröra, goda lax rätter, fantastisk renkött här kunde man verkligen känna sig stolt över att vara skandinav. Välkända vinproducenten Rickard Enkvist från Bodega Cezar var där och hade vinprovning och berättade om sina viner en mycket lyckad kväll.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Zoonoser – djurens sjukdomar kan smitta

Husdjuren är ofta våra bästa vänner. De oss ger sällskap, hjälp och nöje. Men de kan också göra oss sjuka. Ont i magen och infektioner kan härstamma från våra kompisar i hundkorgen och stallet.


Svenska Magasinet i Spanien

Brittisk tv-kändis skapar nöjeskupol

Elliot Wright är en engelsk TV-kändis med en dröm om att skapa en nöjeskupol på Costa del Sol. Olivia´s är skapat runt en passion för mat som han ärvt av sin mamma och party atmosfären kommer från pappa, en välkänd krögare i östra London.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255