Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Juni 2019

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Antoinette Ledin, Christer Khilfors, Thomas Ledin, Rolf Bönström Hedberg, Ann-Marie Bönström och Ann Jenkins, grundaren till Playa Patrol.

Föreningsdagen i El Majuelo-parken i Almuñécar

Ett 40-tal föreningar, organisationer och andra medverkade vid ”Encuentro de Asociaciones 2019” i El Majuelo-parken i Almuñécar 8 juni. Däribland Svenska Magasinet, Almuñécarvänner, webbplatsen news.almunecar.se, Asociación Nórdicos och Asociación Playa Patrol. Fler svenskar än vanligt var på plats vid årets träff.


Ny spännande fusion mat

Everest Fusion är en unik restaurang på flera sätt. Dels genom sin fusion meny där temat är Nepal, Thailand och Japan med inslag av rätter från Europa. Och ägaren Gobinda som kommer från Nepal är kocken som blev restaurangägare och när han inte tar hand om matgäster ute i restaurangen, då hittar man honom vid spisen i köket.


Svenska Magasinet i Spanien

Top Garden 10 års jubilerar

När Top Garden öppnade för 10 år sedan var idén solklar, att erbjuda så mycket som möjligt så snabbt som möjligt. Och på den vägen är det, allt ni ser i våra butiker finns på lager för omedelbar leverans.


Svenska Magasinet i Spanien

Lemonad på vattenmelon

Underbart uppfriskande i sommarvärmen


Svenska Magasinet i Spanien

Casa Concept

Fastighetsförmedlingen Casa Concept i Fuengirola är ett rent familjeföretag, som drivs av Bente Furulund, men med dottern Pernille Sydness som ansiktet utåt. Företaget startades hösten 2016 och affärerna går ständigt bättre och bättre.


Trygghet i sommar

Den goda idén "En idé" är inte en god idé om den inte testas. Och vår idé om att erbjuda trygghet genom våra tjänster på spanska Solkusten hunnit bli mer än tio år gammal.


Svenska Magasinet i Spanien

School of Russian Ballet in Spain

Att dansa balett är något av en dröm för många unga och chansen att få prova på detta finns på den ryska balettskolan i San Pedro, Marbella. Balettskolan erbjuder klasser med rolig utbildning och utveckling för barn från 3 år och uppåt. Därefter kan elever gå vidare med mera intensiva studier om de önskar fortsätta en mer professionell träning.


Rehabcentret Casa Afasia i Almuñécar

En stroke förändrar livet på ett kort ögonblick. Men nyöppnade rehabcentret Casa Afasias intensiva träning ger stora förbättringar på kort tid.


Svenska Magasinet i Spanien

Sanas salong i Nueva Andalucia

Sanas hår och skönhets salong ligger i Torre de Andalucia, La Campana mitt i Nueva Andalucia. Finska Sana har varit hårfrisörska i många år och specialiserar sig nu på naturliga och organiska produkter även för män. 


Svenska Magasinet i Spanien

Helène Bister diplomerad i hudvård

Passa på att ta hand om dig själv i sommar. Helène Bister är diplomerad i hudvård och lite av en ögonfrans och bryn expert. Hon kan makeup och sminkning från dagsbruk till party och brudsminkning. Populärt på barnkalas är ansiktsmålning och det ställer hon gärna upp på.


Svenska Magasinet i Spanien

Scandica Service med tillsyn, städ och handyman

Äntligen kör vi igång! Jag heter Anki och min man Stefan. Vi köpte vår lägenhet i Benalmádena sommaren 2015 och efter flera års pendlande hit ner så ofta som det har varit möjligt, tar vi nu steget och flyttar hit från Varberg och uppfyller vår dröm.


Svenska Magasinet i Spanien

Mundo Mania kustens största lekland

Besök kustens största lekland i sommar och låt barnen leka av sig ordentligt. Mundo Mania är ett välutrustat lekland som erbjuder många aktiviteter i skugga och under tak, både inomhus och utomhus.


Svenska Magasinet i Spanien

Månadens tjejlunch i Estepona

JUNI MÅNADS tjejlunch för Mötesplats Estepona & co. hölls på restaurang Ramos i Sabinillas. Ett glatt gäng med runt 20 tjejer var med denna gång och det serverades god mat i överflöd. Det är alltid roligt att vara med här och träffa nya tjejer, rapporterar SvMs Madeleine Öberg.


Svenska Magasinet i Spanien

Internationell dag & familjedag i Manilva

DET VAR EN LYCKAD DAG full av glädje, bra underhållning och god mat från olika länder. Här sågs besökare av alla nationaliteter och Pian Whyatt basade för det svenska tältet med kanelbullar, pepparkakor, saft och såklart Svenska Magasinet.


Svenska Magasinet i Spanien

SWEA INTERNATIONAL FIRAR 40 ÅR!

VÄRLDENS STÖRSTA 40-ÅRSFEST gick av stapeln lördagen den 11 maj. Det var SWEA International som fyllde 40 år och alla Sweor runt om i världen (drygt 7000 i 32 länder), var inbjudna att delta på de olika jubileumsfester som arrangerades av SWEA-avdelningar jorden runt. Här i Marbella firades eftermiddagen med en traditionell spansk lunch på Chiringuiton Perla Blanca i Elviria och vilken härlig fest det blev.


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Sommaren är här - se upp för värmeslag!

Som vi alla har märkt är sommaren precis runt hörnet. Trots det märker vi redan höga temperaturer för årstiden. Värmen påverkar oss alla, men våra husdjur är särskilt känsliga för varma och fuktiga miljöer, särskilt hundar.


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Det ena leder till det andra!

ÄR DET INTE LÄTT ATT KÄNNA SIG ENSAM I SPANIEN? Det är en fråga jag ibland får av svenska vänner, som går i tankar om att flytta permanent till solen.


Svenska Magasinet i Spanien

Dricksa i Spanien – hur fungerar det?

Dricks, Baksheesh, tip, yapa och propina. Att ge en extra slant till servitören är en självklarhet för många av oss om servicen, maten eller drycken varit bra. Kontanter slussas ut och allt fler köp görs med kort eller app vilket gör att dricksen minskar. Är dess dagar räknade?


Svenska Magasinet i Spanien

Njut av 180 kilometer lång Solkust

Sommarens bästa äventyr och minisemester. En skön vandring utmed Medelhavet längs Senda Litoral från Balcón de Europa i Nerja till fritidshamnen Puerto de la Duquesa i Manilva. Avstressande, avkopplande och fysiskt välgörande.


Svenska Magasinet i Spanien

Vin: För några få euro

Är det möjligt att hitta bra viner för tre-fyra euro? Självklart är det så. Jag var nyligen på en vintest i AHN:s trevliga casita i Torremolinos. En av medlemmarna är Kjell Cederlund som har studerat vinkunskap, 30 poäng, vid Göteborgs universitet. Han gav en mycket uppskattad föreläsning om vinets underbara värld och vi provade tre viner av respektive vita, rosé och röda. Det dyraste kostade 2,39 euro och var ett utmärkt Verdejo-vin jag rekommenderar nedan.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – Málagas siste invånare är död

Fredagen den 17 maj begravdes den siste invånaren i Málagas centrum. Drabbad av en dödlig hemsökelse, ett virus som hade tagit död på Málagas levande historiska centrum. Den siste invånaren avled i sviterna av turistinvasion, semesterlägenheter, överdriven spekulation och kommunal vanvård. Begravningsakten var symbolisk.


Svenska Magasinet i Spanien

Peter kåserar: Spanska! Lätt som en plätt, eller?

”Grattis, spanska är lätt att lära sig, bara att uttala som det står.”?Sa min spansktalande arbetskollega när min fru och jag köpt lägenhet på Solkusten.?”Det tar bara några veckor att lära sig.”


Fråga om juridik: Är man skyldig att deklarera sina svenska tillgångar om man är boende i Spanien?

Jag hörde någonstans om att man är skyldig att deklarera sina svenska tillgångar om man är bosatt här. Stämmer det?


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Vad ska jag tänka på när jag köper ett renoveringsobjekt?

De senaste åren har nyproduktion varit enormt populärt. Det är så klart fantastiskt att få en helt ny bostad serverad med många nya finesser som kanske inte finns i äldre bostäder.


Marknadsobservation: Buffertsparande hos spanska hushåll växer starkt

Detta fenomen är mycket intressant, volymen som spanska hushåll sätter undan i buffertsparande växer snabbare än ökningen i hushållens konsumtionsvolym (som i sig är imponerande).


Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Relationer som spökar

Relationer är viktiga för att vi ska må bra. Det är också genom våra tidiga relationer som känslan av vem vi är skapas. Personer som varit betydelsefulla och haft inflytande över oss är länkade till minnen av hur vi, i relation med dem, uppfattat oss själva, våra känslor, förväntningar och tankar.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255