Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Februari 2019

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Juan Carlos Moreno, Jose García Lavado och Valerio Egiazaryan

Hospital Vithas Xanit Internacional

Avdelningen för International Services tar emot patienter av upp till 115 olika nationaliteter med en personlig service 24/7 alla dagar i veckan.


Svenska Magasinet i Spanien

Ecofilters Costa Del Sol

Sedan flera år har många skandinaver i Spanien kunnat njuta av friskt, mjukt vatten ifrån Ecofilters vattenfilter produkter. Ecofilter erbjuder dricksvatten filter och vatten avhärdare för hela hus med en unik teknologi som de är ensamma om i Spanien.


AnnaLena och Peter

Nordica öppnar nytt kontor mitt emot Scandi Supermarket

När du vill köpa eller sälja din bostad i framför allt Nueva Andalucia området, finns det en oslagbar mäklare att anlita. Nordica är ett familjeföretag som drivs av Anna-Lena och Peter Rosén och har funnits sedan tidigt 80-tal ursprungligen startat av Peters far. Anna-Lena och Peter har målmedvetet byggt upp företaget genom hårt arbete och omsorgsfull planering för att erbjuda en förstklassig kundservice.


Från vänster: Dr. Beate Abraham-Nilsen, Ellie Pournasiri, Malin Florido och Emma Florez Wramhed

Nytt hos NorMed

Efter många förfrågningar kan läkarspecialisten Dr. Beate Abraham-Nilsen, ägaren till Clinica NorMed, nu erbjuda hemsjukvård. Kliniken, som ligger i Elviria, Marbella, är väletablerad och startades 2014. Som tidigare erbjuds vård inom allmänmedicin, öron-näsa-hals, kirurgi, matsmältningssjukdomar, kiropraktik, fysioterapi och psykologi.


Svenska Magasinet i Spanien

Att tänka lokalt blev en framgång

Steffen Hansen kom till Costa del Sol med en ryggsäck och lite mynt i fickan. Idag har han 16 medarbetare och en rekordomsättning med sitt företag Solaga. Det hela började med en liten idé som idag har blivit en succé historia på Costa del Sol, fram till nu specialiserade på Málaga stad.


Svenska Magasinet i Spanien

Kostnadsfria kurser i spanska

Hösten 2018 startade Braheskolan Visingsö folkhögskola tillsammans med Internationella skolorna i Barcelona upp kurser på folkhögskola i Málaga.?


Svenska Magasinet i Spanien

Musikalskolan och föreställningen sångfestivalen 2019

Under höstterminen har elever i åldern 7 till 12 år på Svenska skolan i Fuengirola haft musikalkurs en gång i veckan, efter skoltid under ledning av Annika Olsson Ennart


Borgmästaren José Maria García Urbano flankeras här av Pian från Helicopteros Sanitarios och Maria Eriksson som ordnar luncherna.

Tjejlunch med hedersgäst

Årets andra tjejlunch i Estepona var fullsatt och återigen mycket populär. Denna gång med hedersgästen borgmästaren José Maria García Urbano.


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Spanien slog turistrekord!

NU ÄR DET OFFICIELLT. I början av månaden kom uppgifter från den spanska motsvarigheten till statistiska centralbyrån INE (Instituto Nacional de Estadística) att Spanien 2018 slog nytt rekord i antalet turister och vad besökarna spenderade.


Owes lägenhet på Orihuela Costa var en av totalt 15 lägenheter i ett komplex som drabbades när marken gav vika.

Husras i Spanien: När dröm blir mardröm

Det kändes som en dröm som gick i uppfyllelse. Efter flera semestrar på Costa Blanca planerade Owe Andersson att tillbringa det kommande pensionärslivet på den populära kusten med egen bostad. Därför köpte han en lägenhet 2017. Men på bara ett år förvandlades drömmen till en mardröm.


Fransosen konsumerar i genomsnitt 26 kilo ost om året vilket är mer än något annat land.

Den franska paradoxen sätter myror i huvudet på forskarna

Inom forskning är det känt som den franska paradoxen. Fransosen gottar sig i mejeriprodukter, ost, kött, mättade fetter och vin. Intressant nog anses dock fransmännen ha lägre fetthalt och bättre hjärthälsa än flertalet andra européer.


Den botaniska trädgården Huerto del Cura började anläggas redan på mitten av 1800-talet.

Elche - en glad överaskning!

Vi hade inga förväntningar och blev glatt överraskade av denna stad, ett perfekt citybreak. Om ni bor centralt som vi gjorde på Avenida Joan Carles I, går man till alla sevärdheter och stan kryllar av trevliga butiker. Många gågator gör shoppingen trivsam och det är lätt att förflytta sig. På torgen finns caféer och barer och utbudet av restauranger är fantastiskt.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – laddad fråga

Det har blivit svårare för opinionsinstituten att pejla läget i nationen. Undersökningar görs i syfte att kartlägga opinionsläget och i förväg få en aning om ett kommande valresultat. Invånarnas inställning till institutioner och samhällsproblem får vi också en vink om. Opinionsläget beskrivs som allt mer nyckfullt vilket skapar osäkerhet.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanska festligheter

Festerna fortsätter att vara en bra turistreklam. Undersökningar visar att cirka åttio procent av de utländska besökarna bestämmer tidpunkten för Spanienresan efter när någon festlighet hålls. Spanien är det andra landet i världen som har flest utländska turister efter Frankrike.


Lars Isacsson

Fråga advokaten: Hur länge får man köra med ett svenskregistrerat fordon i Spanien?

Jag och min man tillbringar en del av året i Spanien och brukar under tiden vi är här köra vår svenskregistrerade bil. Jag har emellertid hört att man bara får göra det under en begränsad period. Stämmer det, och kan ni i så fall förklara vad som gäller på det här området?


Svenska Magasinet i Spanien

Ansiktslyft utan kemikalier, sprutor eller kirurgi?

Vid Estetisk Akupunktur använder man sig av 50-100 små babynålar som sticks in ett par millimeter i ansiktet.


Marknadsobservation: Tryggt husköp

Med överskriften ”Safely Purchasing a House in Spain” har Spanska myndigheter tagit fram en lista med vad som är viktig att tänka på innan man köper hus i Spanien.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: ”Hur kommer det sig att så många mäklare i Spanien verkar vara så okunniga?”

Tro det eller ej, men detta är en fråga som jag ofta får från svenska kunder. Saken är den att det i Spanien som helhet inte behövs någon speciell utbildning eller licens för att arbeta som fastighetsmäklare.


Svenska Magasinet i Spanien

Rolf och Anna kåserar: På Solkusten finns allt

Från vår terrass spanar vi efter delfiner. Vi blir så glada när vi ser något vi tror kan vara de fina djuren, springer efter kikaren. Men den senaste tiden har vi kunnat se också något annat med en riktigt stark kikare – båtarna som kommer över Medelhavet med afrikanska immigranter.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255