Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

September 2018

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Svenska Magasinet i Spanien

Autos Luna

Javier Luna startade upp sin biluthyrning redan 1982. Eftersom kontoret igger i Centro Comercial Diana har större delen av hans kunder alltid varit svenskar och skandinaver, de flesta från närliggande urbanisationer t ex Mar y Monte och NRC. Javier har därför valt blått och gult som sina färger i både reklam och inredning på kontoret.


Svenska Magasinet i Spanien

Salong Sana

Sana Kurkki hälsar alla välkomna till Salong Sana där ett erfaret team erbjuder underbara behandlingar med naturliga produkter för ditt hår från Oway. En komplett färgskala för organiska hårbehandlingar. Eva Bergman erbjuder liksom tidigare medicinsk fotvård och manikyr. Anna Taylor är kvalificerad och utbildad Plasma Pen Artist, specialist inom icke-kirurgiska och icke-invasiv behandlingar.


Svenska Magasinet i Spanien

CASER en 75-åring inom försäkringar

Caser betyder Caja de Seguros Reunidos och grundades redan 1942. Idag är bolaget en av de största på den spanska marknaden. Utöver försäkringar har de även egen sjukvård, 15 egna äldreboenden, egna tandvårdskliniker, för att nämna en del av deras verksamhetsområden. Totalt arbetar mer än 3.000 personer inom företagsgruppen.


Svenska Magasinet i Spanien

Bjurfors - Nöj dig inte med mindre

För strax över ett år sedan så slog Bjurfors upp portarna i ny regi här på Solkusten. Det första kontoret som ligger i Nueva Andalucia har idag 4 heltidsanställda med en ny säljare på ingång. Intresset från skandinaver är fortfarande starkt och trots en svag svensk krona så satte kontoret försäljningsrekord under juli månad.


Svenska Magasinet i Spanien

EXPO Costa del Sol

EXPO Costa del Sol är en ny permanent fastighetsutställning i centrala Marbella där du kan se de bästa nya byggprojekten just nu på Solkusten under ett och samma tak.


Svenska Magasinet i Spanien

Filtrera ditt vatten

Det var den 10 December 2016 som Jimmy och Marie Wendt startade sin verksamhet här nere på Costa del Sol. Sedan dess har många skandinaver kunnat njuta av friskt, mjukt vatten med hjälp av deras filter.


Svenska Magasinet i Spanien

Nya radiovindar som berör

Äntligen har Kustradion kickat igång på allvar och vi planerar för fullt en ny programtablå.


Hej Läsare: Sommaren är kort...

OCH VIPS VAR SEMESTERN ÖVER och verkligheten knackar så på dörren igen. Det är säkert en kliché, men ju äldre man blir, desto snabbare springer tiden förbi. Den här sommaren har inte varit något undantag.


Svenska Magasinet i Spanien

Flygförseningar och inställda flyg en verklighet att leva med

Flygbolagen i Europa upplevde en tuff sommar. Strejk bland kabinpersonal och franska flygledare, pilotbrist, förseningar och inställda flyg har avlöst varandra. Flygsektorn som försöker pressa ned avgifter för att kunna erbjuda billiga biljetter har aldrig någonsin varit mer känslig.


Svenska Magasinet i Spanien

Så kompenseras du vid inställt flyg

Många semestersugna drabbades i somras av försenade eller inställda flyg. Om du drabbas av inställt flyg när du flyger från ett EU-land eller till ett EU-land med ett flygbolag som är registrerat inom EU, har du rätt att bli ombokad eller få biljetten återbetald. Jag var själv en av de miljontals som drabbades i sommar.


Vid Manilva på västra Costa del Sol hittar du vinodlingar. Här ligger bodegan Nilva.

Glädjens tid med årets vinskörd

Årets vinskörd i provinsen Málaga startade första veckoslutet i augusti. Det var tre veckor senare än ifjol. Druvorna som skördas går till vinproduktion och bordsdruvor. Skörden håller på mellan 15 till 20 dagar.


Manilva

Månadens vintips: Vin från Manilva och Mallorca

Jag besökte Manilva tidigare i somras och passade på att köpa några flaskor. Dessutom har Svenska Magasinets Madeleine Öberg besökt Mallorca som gör utsökta viner. Jag skickade bud efter några trevliga flaskor. Kanske tänker du göra en tripp dit så vi bjuder på Mallorcatips.


Svenska Magasinet i Spanien

Nordic Medical Center, en svensk vårdcentral på Solkusten, har nu haft öppet 1 år!

De har fått flera specialister till mottagningen som de presenterar för er i sin annons. Inom allmänmedicin erbjuds konsultation för akuta ärenden och årliga kontroller av kroniska sjukdomar. Man kan också få läkarintyg för att förnya körkort och för sjöfart i Sverige. I november startar specialister inom tablettberoende och alkoholmissbruk. Om du eller någon anhörig har problem med det kan ni boka tid redan nu!


Calle Palacios, typisk gata i El Puerto som leder till Iglesia Mayoral Prioral och det närliggande stadsmuseet.

Maddes avstickare: Skönt luftombyte! El Puerto de Santa Maria

När ni känner att ni behöver luftombyte och ett par dagar iväg från Solkusten så är ett besök i El Puerto de Santa Maria idealiskt.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – Costa Nostra

Det är inte bara svenska pensionärer, golfare, barnfamiljer, sjuka, rörelsehindrade och handikappade som dras till sol och värme. Costa del Sol är en plats som lockar och drar. Även bland gängkriminella i Sverige.


Rödbladiga växter likt Cordyline australis aka Dracaena indivisa Atropurpurea ger ett iögonfallande inslag i rabatten. Här med stjärnöga (Osteospermum ecklonis) som snygg kompis.

Susannas garden design: Efter sommarhettan ny kraft i trädgården

Vad behöver åtgärdas efter sommarhettan och vilka idéer kan vara vettiga att ha med sig in i höstens planering? Näring är alltid bristvara efter tillväxtsäsongen och att tillföra långtidsverkande sådan i krukor ger växterna en skjuts och många bjuder även på en extra blomning.


Marknadsobservation: Estepona - ett ekonomiskt mirakel eller hårt arbete?

Sanering av offentliga finanser hos lokala myndigheter har blivit den nya nationalsporten i Spanien. Trenden med årtionden av budgetunderskott och ökande kommunal skuldsättning har vänt rejält. Detta tack vara mycket modiga lokalpolitiker.


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga mäklaren: Spanska bostadslån

Vi får givetvis ofta frågor om banklån och finansiering av bostäder i Spanien. Jag har varit lånemäklare för 12 banker som mest år 2005, och är det i dagsläget för fyra banker. Sedan den stora bankkrisen har ju många banker blivit uppköpta och tvingats till fusioner så nu finns det färre, men starkare banker.


Gunilla kåserar: Det var här det började 1964

Den 9 maj 1964 gick min första utlandsresa till Marbella. Fyra väninnor reste tillsammans. På den tiden gick inga charterresor från Stockholm, vi åkte därför tåg till Malmö och flög därifrån.


Svenska Magasinet i Spanien

Upptäck Spanien: Teatro Real i Madrid 200 år - i höst med Nina Stemme i Puccinis Turandot

Det vackert renoverade operahuset Teatro Real ligger mitt emot det Kungliga slottet i Madrid. Nästa år firas 200 år sedan byggstart. Efter renovering och nyöppningen 11 oktober 1997 har det blivit ett internationellt erkänt operahus med framstående stämmor och toppmoderna produktioner. I höst kan vi se Nina Stemme i Puccinis Turandot.


Fråga advokaten: Har lagen för enskilda företagare ändrats?

Jag har hört att lagen ändrats för enskilda företagare i Spanien. Vilka är de viktigaste ändringarna?


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Produkt Experter
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255