Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Oktober 2017

Annons - Svenska magasinet

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Andrea Rosso & Olle Hernborg med döttrarna Maya & Sofia

Vi köpte bostad i Spanien

Vi har under många år rest till Spanien flera gånger per år och kom till slutsatsen att vi ville äga ett boende i Spanien.


Svenska Magasinet i Spanien

Carmen arbetar för Rosén Larsen Advokater AB

1987 kom Juan Jonas Nordh till Fuengirola och Los Boliches, den lilla fiskebyn där alla kände varandra och som snabbt växte till en liten stad i staden. Juan var utbildad till ingenjör på Chalmers och hade läst telekommunikation i Holland och påbörjade utvecklingen av satellit-TV i Sverige.


Svenska Magasinet i Spanien

Vintage Point & Storey firar ett år i nya butiken

Ett spännande år har gått sedan vi öppnade vår gemensamma Concept Store i Nueva Andalucia. Vi är jätteglada över alla kunder som hittat hit och ser fram emot att välkomna fler under kommande år!


I somras smittade Eva många kolleger med sin entusiasm när hon undervisade på en internationell konferens i Portugal.

Sjukgymnast med magisk händer

Konsten att ge ryggraden vitalitet så att resten av kroppen mår bra.


Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarfirman Centroasunnot

Ägaren Esa Törmälä har varit verksam som mäklare ända sedan år 1995. Från början i Finland och då inom Finlands största mäklarkedja.


Svenska Magasinet i Spanien

Säsongsöppning hos Gallery Art Club

HÖSTENS FÖRSTA VERNISSAGE med konst av bl a det danska stjärnskottet David Utzon och akvarellkungen Jussi Souminen lockade en konstant ström av besökare hela dagen. Det bjöds även på musikunderhållning med Jussi och Klas ute på gården.


Svenska Magasinet i Spanien

The Presidents Trophy på Santa Maria golf

FÖR ELFTE GÅNGEN SPELADES den tredje september The Presidents Trophy på den mycket omtyckta golfbanan Santa Maria Golf vid Elviria, Marbella. Vinnare i damklassen blev för andra året i rad Karnchana Melkerson.


Borgmästarinnan Angeles Muñoz önskade lycka till. Team Swedish Vein Clinic är Gunnar Svensson, Annika Wolfbrandt och Suzanne Malmros.

Swedish Vein Clinic öppnar ny klinik

SWEDISH VEIN CLINIC öppnade sin nya klinik med ett party den 22 september. Teamet som består av svenska specialister tar emot i Centro Plaza, på förstavåning lokal 18B i Nueva Andalucia.


Svenska Magasinet i Spanien

AHN Torremolinos besökte vinfestivalen i Mollina

TORSTEN PETTERSSON OCH NÅGRA VÄNNER besökte byn Mollina som ligger norr om Antequera. Det var FERIA DE LA VENDIMIA helgen 8-10 september. Byn är inte stor men på fälten runt om finns det fantastiska vin odlingar. Här åts goda Tapas och det traditionella ost, korvar, skinka och förstås det lokala Vinet som var jättegott! Det blev en mycket lyckad heldagsutflykt. ahn-torremolinos.com


Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Adana hundarnas rätt till ett bra liv!

Adana står för "Association for the Rights of Abandoned Animals" och är en registrerad välgörenhetsförening där volontärer arbetar med att ta hand om illa behandlade och övergivna hundar.


Svenska Magasinet i Spanien

El Sombrero i Marbella favorit i repris

El Sombrero vid strandpromenaden i Marbella är en omtyckt gammal bekant som är värd att repetera många gånger om.


Hälsosam quinoa sallad med stora räkor

Nystart med mersmak

El Banco restaurangen är under ny ledning och här händer mycket just nu. De nya entusiastiska ägarna har gett El Banco, belägen i de f d banklokalerna i Aloha Pueblo, golfdalens kanske trevligaste bostadsområde, ett rejält ansiktslyft.


Svenska Magasinet i Spanien

Bättre och bättre varje gång

Vi tar tidigare besökt El Morro de la Habana som är en relativt ny restaurang i Benamara, Estepona. Nu i höst har man nya rätter på menyn och det var lite spännande att komma tillbaka.


Svenska Magasinet i Spanien

Svenskkolonin dansade loss till Robert Wells

Inför nära på fullsatt salong på Teatro Las Lagunas i Mijas bjöd Robert Wells Trio and The Vocalettes på Rhapsody in Rock – Spanish Editionen den 14 oktober. Arrangör var Henrik Andersen med EventHuset.


Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare! Allt svårare att hitta hyresbostad på kusten

Flera fastighetsmäklare har gjort det känt att det råder brist på objekt på kusten – en trend som förstås är både positiv och negativ.


Mijas, en välmående kommun som levererar

Mijas – välmående kommun som levererar

En intensiv turistsommar är över när antalet besökare på kusten tre– eller fyrdubblades. Mijas kommun mitt på Costa del Sol är extra utsatt när högsäsongen inom turismen sätter in. Faktum är att Mijas går som tåget och nya investeringar i bostäder på 200 miljoner euro väntar den närmaste tiden.


En ny skörd på väg att bli vin och en ny årgång. Under de sex första månader 2017 exporterade Spanien vin för 1,32 miljarder euro.

Spansk vinexport sätter rekord

Spanien drar in kosing från vinexporten som aldrig förr. Under årets sex första månader exporterades vin för 1,32 miljarder euro. Det är en ökning med 6,7 procent jämfört med samma period ifjol trots att volymen minskade med 0,7 procent till 1,116 miljarder liter enligt OEMV (Observatorio Español del Mercado del Vino).


Botani Garnacha 2015

Månadens närproducerade vintips

Vi är privilegierade som kan handla närproducerade viner på kusten som bara blir bättre och bättre. Jag får ofta frågor om bra viner från närområdet. Den här gången rekommenderar jag ett rödvin, samt två vita som är lämpliga att dricka till fisk, skaldjur eller varför inte Huelva-räkor under varma höstdagar.


Svenska Magasinet i Spanien

Spanien just nu – Den svarta legenden

Minns Spanienåret 1992. Sevilla hade världsutställning, Madrid var Europas kulturhuvudstad och sommar-OS i Barcelona med enorma investeringar. Hamnkvarter snyggades upp. Montjuic-berget som tidigare var sopberg och kåkstäder fick alla världens blickar på sig med olympiastadion, simbassäng, sporthallar och vackra parker.


Svenska Magasinet i Spanien

Agneta kåserar: Så går dagarna och jag är tacksam att vara här

Jag tog min gamla Volvo och min drejstol , sa hej då till Göteborg och körde ner till Casares. Huset jag köpt låg vackert med ryggen åt ett berg och fri sikt framåt. Det fanns ingen ström.


Svenska Magasinet i Spanien

Marknadsobservation: Där myter (aldrig) dör

Varför finns myter och vilken funktion har de?


Svenska Magasinet i Spanien

Fråga mäklaren: Bankåtertag bra eller dåligt?

Under mina 16 år som fastighetsmäklare har jag har varit auktoriserad lånemäklare för totalt 14 banker och tagit fram hundratals hypotekslån till våra kunder.


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255