Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

En antik runda med Knutsson

Annons - Svenska magasinet

"Du kan säga mycket positivt om vissa föremål även om de inte kostar så mycket. Ibland kan jag bara bekräfta det som kunden redan vet"

En antik runda med Knutsson

2009-03-27

Knut Knutsson, känd från antikvitetsexpert från SVT:s Antikrundan och Antikmagasinet, besökte en fullsatt AHN-casita i Fuengirola. ”En som vet allt ska ni se upp med”, sa antikvitetsexperten och drog ned applåder och skratt


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Antikrundan i SVT har miljonpublik och är det populäraste tv-programmet bland unga människor i åldern 15 till 29. Cirka 4.000 föremål värderas under en inspelningsdag med Antikrundan.
- Finessen med Antikrundan är att vi alla är så olika. Vi är olika personligheter och just kombinationen blir bra, säger antikvitetsexperten till Svenska Magasinet.
Under sommaren 2009 väntar nya inspelningar. Men redan från 20 maj syns Knut Knutsson i tv-rutan som programledare för Antikmagasinet som kommer att sändas torsdagar klockan 20.
- Hela tiden dyker det upp nya föremål. Det är otroligt inspirerande att få ta hand om olika föremål och värdera dem.

Knut Knutsson besökte Costa del Sol under ett par dagar och lovar att återkomma.
- Trevliga människor, fantastiska utsikter och trevliga målningar, summerar Knutsson som i AHN:s casita gav många goda råd.
- Ta foto av era föremål, vi kan värdera dessa objekt. Det kan vara bra att förvara dessa bilder på en säker plats om det skulle brinna...

Hans pappa bedrev lanthandel och antikaffär i det lilla samhället Sandsbro utanför Växjö. Så Knut fick en försmak av gamla ting.
- Min pappa tyckte det var roligare att åka ut till småländska kulturpersonligheter och lyssna på deras gamla livserfarenheter och jag hängde med. Här fastnade ett frö som började gro när jag blev äldre.
- Jag lyfte på allt när jag gick på auktion tidigare. Nu behöver jag inte lyfta på allt, ibland räcker det med att se på ett foto…

Hur många resdagar har du om året?
- Det kan röra sig mellan 150 till 200 resdagar om året.

Varför Solkusten?
- Handelsbanken bjöd ned mig då jag skulle träffa några av deras kunder och berätta om vår verksamhet på Uppsala Auktionskammare. För banken blir detta något annorlunda jämfört med ekonomiska seminarier samtidigt når vi en viktig kundkrets på både sälj och köpsidan.
-Vi har tidigare gjort affärer med svenskar på Solkusten. En intressant sak inträffade för några år sedan då en svensk bosatt på Solkusten tog kontakt med oss angående ett matsalsbord i engelskt mahogny. Bordet transporterades till Sverige, och vilken överraskning det var då det köptes av en annan svensk familj på kusten och vi fick skicka tillbaka det. Hjulen snurrar verkligen…

Knut, ditt namn var Lennart från början…
- På en av mina tidigare arbetsplatser hade vi en chef som hette Bengt Bengtsson, och så hade vi Almogefolkkonstens Nils Nilsson. Själv heter jag Lennart Knut Knutsson och så blev det att min lön kom i namnet Knut Knutsson.
- I början var det svårt att acceptera, men jag har vant mig…

Hur är besvikelsen och glädjen i procent hos människor när du värderar deras konst?
- Det är omöjligt att säga. Du kan säga mycket positivt om vissa föremål även om de inte kostar så mycket. Ibland kan jag bara bekräfta det som kunden redan vet. Om jag blir tvungen att säga att den är falsk, då kan det å andra sidan bli lite trist.


"Ta foto av era föremål, vi kan värdera dessa objekt. Det kan vara bra att förvara dessa bilder på en säker plats om det skulle brinna"Knut Knutsson, känd från antikvitetsexpert från SVT:s Antikrundan och Antikmagasinet, besökte en fullsatt AHN-casita i Fuengirola

Knut Knutsson, känd från antikvitetsexpert från SVT:s Antikrundan och Antikmagasinet, besökte en fullsatt AHN-casita i Fuengirola


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255