Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Tips för blomstervänner

Annons - Svenska magasinet
Blommande trädkermes i Palaomaparken

Blommande trädkermes i Palaomaparken

Tips för blomstervänner

2009-03-04

Text/Foto: Lennart Ekman


Version för utskrift Skicka till en vän

PALOMAPARKEN
I Benalmadena ligger Palomaparken. Den är mycket vackert anlagd med intressanta träd och buskar och med ett rikt djurliv. Där finns också en stor samling av kaktusar och andra ovanliga växter från hela världen. Mitt emot Paloma ligger en mindre park med olika träd som dessutom har namnskyltar.

PASEO DEL PARQUE OCH JARDINES DE PICASSO
I centrala Malaga längs hamnen ligger en stor botanisk anläggning, Paseo del Parque, som nyligen restaurerats. Där har man sett till att många arter har fått skyltar med namn.
Följer man stora avenyn Alamedan över floden och fortsätter på Avenida Andalucía kommer man till Jardines  de Picasso som också är trevliga att ströva i.

LA CONCEPCIÓN
En park i världsklass är La Concepción. Ta tillfället i akt nu på våren och upplev den botaniska trädgården utanför Malaga. På vägen till Granada tar man av till höger i början av backen och följer skyltningen.
Parken anlades i mitten på 1800-talet av en välbärgad familj, Amalia Livermore och Jorge Loring Oyarzábal, sedermera Markis de Casa Loring, som med sitt gemensamma intresse för arkeologi och botanik samlade föremål från olika historiska epoker liksom också växter från tropiska länder för att anlägga en park runt sitt vackra hem. Den framstående vetenskapsmannen Manuel de Berlanga blev familjens svåger och deltog i skapandet av det arkeologiska museet. Malaga stad har övertagit skötseln av parken och låtit restaurera den för att öppna den för allmänheten.
Det har blivit en upplevelse att vandra omkring i den stora parken med sina fantastiska träd och växter. Huvuddelen av innehållet i parken är träd och buskar. I år har man börjat med en serie blommor under titeln Månadens blomma där man kan få intressanta upplysningar. Mars blomma är vintergröna och man kan läsa om hela serien på nätet.
I parken finns också ett litet museum som makarna Loring skapade med historiska lämningar från fenicierna, romarna och morerna.
Man kan guidas i parken eller ströva på egen hand med hjälp av en bra broschyr. Parken öppnar 9.30 alla dagar utom måndag då det är stängt.
På Internet finns en utförlig hemsida under adressen www.laconception.malaga.eu. Den finns också på engelska om man vill.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255