Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Intervallträning och kreatin

Annons - Svenska magasinet
Med intervallträning får du effektiv förbränning

Med intervallträning får du effektiv förbränning

Intervallträning och kreatin

0000-00-00 00:00:00

Fråga din personlige tränare Johnny Löfald. Han är utbildad personlig tränare och dessutom ägare till gymmet Qi Sport i Nueva Andalucia, Marbella. Han kommer varje månad att besvara frågor från Svenska Magasinets läsekrets kring hälsa, fitness och kost. Fråga Din personliga tränare genom att skicka din fråga till: e-post: johnny@qi-sport.com


Version för utskrift Skicka till en vän

Hej Johnny. Min tränare säger att intervallträning är mycket bra och effektivt om jag vill förbättra mina resultat. Vad anser du om detta?
Hälsningar Patrik

Hej Patrik!
Jag tror mycket på intervallträning som effektiv träningsmetod. Ökar du träningsintensiteten får du en mer effektiv förbränning. Många menar att lågintensiv träning är det bästa för att förbränna mest möjliga fett. Det är också riktigt men inte till 100 procent. Vid 70 procent av din maxpuls frigör din kropp så mycket fett som kroppen klarar av att förbränna.
Problemet är att med låg intensitet är även energiförbrukningen låg.
Det betyder att du måste träna en bra stund för att uppnå en bra effekt av träningen, helst upp till en timme. Däremot kan du uppnå liknande resultat med bara 20 till 25 minuters intervallträning.

Det är bevisat att under intervallträning får du en ökning i produktionen av tillväxthormoner vilket ger en positiv fettförbränningseffekt. Dessutom visar flera studier att intervallträning förbättrar syreupptagningsförmågan (vilket används som en måttstock i vilken form man är).

Det var visat sig att man kan få bra resultat på träningar så korta som tio till 15 minuter. Det innebär dock att man verkligen anstränger sig och ger 150 procent under träning. Dessutom visar forskning att energiförbrukningen ökar och håller i sig timmen efter hård intervallträning vilket även ökar fettförbränningen.

Det finns en mängd olika former för intervallträning. Långa intervaller, korta intervaller, pyramidintervaller och så vidare.

Ett enkelt sätt att köra intervallträning är att köra 30 sekunder eventuellt en minut. Det vill säga att du springer snabbt i 30 eller 60 sekunder, och så vilar du i 30 eller 60 sekunder. Så fortsätter du mellan fem till tio gånger.

Du kan öka antalet intervaller allteftersom formen blir bättre, och ju bättre form du får destå effektivare blir din fettförbränning.

Som du säkert förstår gillar jag intervallträning som träningsmetod. Men som alltid, det är många vägar till Rom och alla måste finna den träningsmetod som passar bäst för dem.
Hälsningar
Johnny


Jag tränar på gym tre dagar i veckan och jag har hört att jag bör starta med att ta kreatin för att få bättre resultat. Vad är egentligen kreatin och hur fungerar det?
”Johan”

Hej Johan!
Kreatin är idag det mest populäraste kosttillskottet efter vanligt proteinpulver. Det är ett ämne som produceras naturligt i kroppen och till största delen har du det i musklerna, cirka två gram kreatin per kilo muskelmassa. Det är en aminosyra som är vattenlöslig.

Själva ordet kreatin kommer från det grekiska ordet ”kreas” som betyder kött. Kreatin finns nämligen i kött. Ett kilo kött innehåller cirka fem gram kreatin. Kreatin tillför musklerna energi under träning genom att öka produktionen av ämnet ATP (adenosine tri phosphate).

När du tillför kroppen extra kreatin kan du ger mer kraft i startfasen av en övning. En högre nivå av kreatin betyder också att musklen återhämtar sig snabbare vilket gör att du behöver kortare pauser mellan varje set när du tränar. Du kan även uppleva att du får mindre mjölksyra när du tränar då du använder energin i form av glykogen som du har i musklerna.

Kreatin är ett av de mest testade kosttillskotten och nästan all forskning har visat att det faktiskt ger något extra i förbindelse med träning och då speciellt inom ”explosiv” träning som sprint på korta distanser och styrketräning.

Följ de anvisningar som följer med kreatinförpackningen.
Lycka till!
Hälsningar JohnnySvenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255