Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Dubbelt Peter och Sverige på San Roque

Annons - Svenska magasinet
Svensken och Marbellabon PeterGustafsson intervujas i Sky Sport

Svensken och Marbellabon PeterGustafsson intervujas i Sky Sport

Dubbelt Peter och Sverige på San Roque

2005-05-17 00:00:00

För ett och ett halvt år sedan flyttade han till Costa del Sol för att kunna träna i ett mildare klimat och bli en bättre golfspelare. I höstas vann han kvalet till Europatouren på San Roque. I mitten av april var han tillbaka som Europatourspelare vid Spanish Open


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Vi som följer Peter Gustafsson kan konstatera att Peter stortrivs på San Roque. Ifjol vann han tourkvalet och efter en strålande 66a på slutrundan av Open de España i april tog Peter Gustafsson sig till särspel mot den betydligt mer erfarne Peter Hansson från Bokskogen och Sverige.
Peter Gustafsson, svensk Europatourspelare med Marbella som hemort gillar att spela på San Roque.

Bra vibbar
-Jag får bra vibbar av att spela på San Roque. Efter segern i höstas vid Europatourkvalet känns det bara positivt att vara här igen, säger Peter Gustafsson i samband med att Svenska Magasinet får en intervju med Spaniensvensken vid Spanish Open.
Enligt honom själv har han spelat upp emot 80 rundor på San Roque. Tillsammans med Los Naranjos är San Roque den bana han spelar mest och helst på.
-Det är en otroligt bra bana. Här kommer du inte undan, du måste spela bra, den är inte förlåtande. Dåliga slag kostar direkt. Och i så bra kondition som den är nu tror jag den aldrig har varit.

Mer självförtroende
Jag sitter med Peter Gustafsson på golfklubbens terrass. Solen lyser från en molnfri himmel. Peter har precis spelat andrarundan vid Europatourtävlingen Jazztel Open de España en Andalucia som är tävlingens officiella namn.
Han har precis blivit intervjuad av Sky Sport och ytterligare någon tv-station efter att ha gått upp som etta i tävlingen. De stora tv-jättarna har börjat få upp ögonen för ytterligare en golfsvensk.
-Jag låg i ledning efter två dagars spel i Sydafrika. Men den gången lyckades jag inte att knyta ihop spelet under de två resterande dagarna. Men nu är det San Roque och jag har mer självförtroende.

Omtalade solhattar
Precis som vid alla andra tävlingar är Peter iförd någon av sina numera omtalade solhattar. Överallt får han frågor från media om solhattarna i alla möjliga färger som används växelvis. När övriga golfspelare föredrar keps väljer Peter en solhatt.
-Det behövs lite karaktär på golfbanan. Där har vi européer massor att lära, av amerikanarna. Det är mera drag vid tävlingarna i USA.
En färgglad solhatt har blivit Peter Gustafsson karaktärsdrag. När du ser dagens treboll på fairway på långt håll kan du ganska snart urskilja vilken som är Peter Gustafsson.

30 hattar
-Jag köpte min första hatt i USA för tre år sedan. Sedan dess har jag köpt ytterligare cirka 30 hattar. Jag hittar dem på flygplatsernas shopar eller i någon surfshop.
-Jag gillar att spela i hatt. Det är en kul grej även om det blir en hel del frågor om mina hattar…
Peter blev pro 1999. Sedan han var 15 år har fokus legat på golf. Genom kompisar hamnade han snart på Costa del Sol som han besökte från och till innan han tog steget fullt ut och blev Spaniensvensk i Estepona.

Gillar Estepona
-Tyvärr, får jag väl säga, så lämnade jag Estepona för att flytta till Puerto Banús vilket jag ångrar. Jag har funderingar på att flytta tillbaka till Estepona. Puerto Banús är så ytligt med alla turister medan Estepona är mera genuint spanskt och har en trevlig lokal befolkning.
Peter Gustafsson talar spanska och trivs i spansktalande länder. Kanske är det anledningen till att han har nått sina största framgångar i Spanien.
Vid Spanish Open på San Roque gjorde Peter Gustafsson sitt bästa resultat så här långt. Inför de två avslutande dagarna låg han tvåa. Han hade bara landsmannen Peter Hansson framför sig.

Olycklig tredjerunda
Hade inte Peter Gustafsson haft en sådan olycklig tredjerunda som innehöll två dubbelbogey och 75 slag hade vi kanske fått se 29-åringen från Västkusten och Orust lyfta pokalen på söndag eftermiddag. Fjärderundan då Peter gick runt på 66 slag var nämligen det bästa som presterades under de fyra tävlingsdagarna och Peter avancerade från femte till delad förstaplats.
Nu blev det play off för Spaniensvensken som fick ge sig på första särspelshålet mot Peter Hansson. Visst kändes det häftigt att se dubbelt svenskt i topp i Spanish Open. Det var en stor svenskdag på Europatouren.

Räckte med par
Det räckte med par för att Hansson skulle ta hem prischecken på 357.000 dollar, 2,66 miljoner kronor. Tidigare har han som bäst varit delad tvåa på touren, i Scandinavian Masters förra året.
Trots den missade segern kunde Gustafsson se det positiva i andraplatsen. Två dagar tidigare i samband med intervjun sa Peter Gustafsson att det viktigaste är att klara tourkortet inför nästa säsong. Det har han gjort med andraplatsen på San Roque som också innebar att 1,7 miljoner kronor gick direkt in på bankkontot.

Valderrama
Men Marbellasvensken siktar högre än så. Målet är TOP 60 vilket skulle innebära att Peter Gustafsson siktar på Valderrama i höst under Volvo Masters.
-Hur det går första året på touren får ofta stor betydelse för framtiden. Skulle jag tappa kortet känns det som att börja om igen, och det vill jag inte.
Peter är ju 29 år och ska det hända någonting bör det hända nu, resonerar han.

Fyra svenska segrar
Till slut kan vi konstatera att Peter Hansson blev den 21:e svenske vinnaren på Europatouren och tog den 57:e svenska segern. Han blev fjärde svensk att vinna Spanish Open som är en av de äldsta turneringarna på touren. Första turneringen spelades nämligen 1912.
Joakim Haeggman vann 1993, Jarmo Sandelin 1999 och Robert Karlsson 2001.Svenske segraren Peter Hansson med bunkerslag på hål 9

Svenske segraren Peter Hansson med bunkerslag på hål 9


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255