Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

En hårdare familj! -Familjen kling!

Annons - Svenska magasinet
Några av familjen Kling

Några av familjen Kling

En hårdare familj! -Familjen kling!

2008-05-07

Hårdrock eller distade gitarrer är det som gäller när familjen Kling ska lyssna på musik. Vilka är då dessa Kling´s? Frågan går till pappa Janne. ”Vi är pappa Janne mamma Madeleine & barnen Adrian, Adam, Olivia”


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Tobias Hallberg

Familjen flyttade ner hit ett par år på prov -93. Adrian var då tre år, Adam ett år och Olivia ännu inte född. Trivdes bra, sålde huset i Älvsjö och stannade kvar för att börja ett ”nytt” liv i ett varmare klimat.

Väl på plats måste man sysselsätta sig med något. Vad pysslar ni med till vardags?
-Jag(Janne) är mellanstadielärare, jobbade på Svenska skolan i Fuengirola under åtta år, från -94 – 01. Jag jobbar nu med Madeleine i den inredningsfirma som hon startade -94. Där sysslar vi med det mesta inom inredning, möbler, tyger, gardiner etc., men också renoveringar av kök och badrum,  och driver butiken/ inredningsfirman Armonia Decoracion i Nueva Andalucia.
Barnen går i Svenska skolan i Fuengirola och har gjort det under hela sin skoltid. Adrian har bara ett år kvar på gymnasiet, och de andra ytterligare några.

Hur lever livet och hur trivs ni på Costa Del Sol?
-Alla i familjen trivs mycket bra med livet här. Barnen har ju heller inte mycket att jämföra med då de i princip aldrig bott i Sverige.

Vad är det bästa med Kusten?
-Klimatet, skönt att slippa kyla och mörker, livet är nog på många plan dessutom lite lättsammare och enklare här.

Vad är då det sämsta med Kusten?
-Det är tyvärr lite långt från en ”medveten” storstad!

Ni som varit här några år borde sitta inne med en massa bra tips på vad man kan göra förutom playa och shoppa?
-Man ska absolut  ta sig in i landet några km för att se något annat än kustremsan. Vi bor sedan år i en nybyggd finca på ”campon” för att det är så underbart avkopplande att komma bort från trafik, trängsel och stressen nere på den överexploaterade kusten. Sierra Nevade är heller inte dumt!

Att ni gillar hårdrock kan man höra i Kustradion 105 på fredagar kl. 21 och med repris på lördagar kl. 18. Hur kommer det sig att det är Hårdrock som gäller?
Janne: Är man uppvuxen och var tonåring i en småstad i Dalarna, Avesta, var det naturligtvis mycket hårdrock som gällde De första banden jag kom i kontakt med var Sweet, ELO, Bachman- Turner- Overdrive, Deep Purple och Led Zeppelin. Jag har också lyssnat på en del annan musik, men med åren blir man väl mer kvalitetsmedveten och kräsen, så nu är det bara hårdrock som gäller. Och som tur är finns ju en otrolig stor hårdrocksskatt att gräva ur.
Madeleine: Har alltid också gillat lite hårdare låtar, och då Janne och barnen ständig lyssnar på hårdrock påverkas och upptäcker jag fler och fler bra grupper och låtar. De gånger vi har varit på konserter eller musikfestivaler har jag haft  mycket positiva upplevelser, inte bara  musikmässigt utan även kontakten med den lugna och trevliga publiken.Ofta är majoriteten av fansen litet yngre och det är roligt att närma sig ungdomskulturen och träffa på en massa sympatiska och medvetna ungdomar.
Barnen: Har naturligtvis påverkats av att det alltid spelats hårdrock hemma. Var dessutom på sin först hårdrockkonsert, Deep Purple i Estepona runt-99. Vi inspirerar nu varandra och hittar ständigt nya intressanta grupper. Dessutom är hårdrock och metal en musikstil i medvind efter en svacka i slutet av det förra seklet, så det är lite inne igen att vara hårdrockare.

Vad är det som tilltalar er så mycket med hårdrock?
-En sak som är bra med hårdrocken är att den musikaliskt täcker in det mesta. Allt från lugna ballader till stenhårda låtar. Många band har dessutom oerhört skickliga musiker och sångare, och musiken har den tyngd, kraft och vitalitet vi gillar. Kul dessutom att kunna dela musikintresse med sin barn både hemma och på konserter och festivaler. Det är heller inte så att den äldre generationen i familjen bara lyssnar  på de gamla banden från -70-talet  och barnen på nyare ”deathmetal”.
Men visst finns en viss skillnad. Jannes och Madeleines smak sträcker sig från melodisk metal, typ lite hårdare Scorpionslåtar, via Black Sabbath till det betydligt hårdare favoritbandet Metallica och liknande. Framför allt Adrian och Adam gillar dessutom även en del death- och blackmetal. Men oerhört många band och stilar gillar vi alla i familjen.

Till sist skulle varje familjemedlem utse den bästa hårdrockslåten och det är nu den relativt snabba intervjun kommer att bli riktigt lång. För att utse den bästa hårdrockslåten ”ever” är ingen uppgift man tar lätt på. Och det ska man inte. Vilken hårdrocksgrupp som går hem hos The Kling´s torde i alla fall stå klart:
Pappa Janne: Enter Sandman/ Metallica
Mamma Madeleine: Enter Sandman/ Metallica
Adrian: The four horsemen/ Metallica
Adam: Creeping death/ Metallica
Olivia: Whiskey in the jar/ Metallica
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255