Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära läsare!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära läsare!

2008-02-11
Version för utskrift Skicka till en vän


Att vara på resande fot har sina sidor. Som ni kunde se, tog personalen snabbt kommandot och skojade till Kära läsare. En riktig liten munter krabat den där Carl, undrar när han ska bli vuxen? Hoppas aldrig, men tyvärr så går åren snabbt, trots att man vill tro att man är ”still going strong” och då behöver man lite semester.

Semester tog vi denna gång i Thailand som många andra svenskar här från kusten. En härlig upplevelse med trevliga människor och helt andra priser än på Costa del Sol priser som får en att njuta av maten, taxiresorna och golfen på ett helt annat sätt. Hoppas inte man följer det spanska prisrallyt och därmed också förlorar en stor del av turismen. Minns ni åttiotalets prisrally, som slutade i en krasch när vi gick in i nittiotalet?

Men vad händer nu?
För svenskar på jakt efter ett boende i varmare klimat, kommer nog framtidens flygpriser att spela en avgörande roll. En flygresa till Thailand kan komma att bli ganska dyr om flygbränslet, som steg med 44 procent förra året, fortsätter över 1,000 dollar per ton. Dessutom kvistar man inte hem till Sverige lika lätt som från Spanien heller.

Dyrt kan det också bli att spela golf!
Här på kusten är vi just nu på väg in i högsäsong för alla vinterturister. Golfbanorna börjar få lite fler gäster, om inte som i gamla tider, och priserna visar på detta. Jag hade bokat och förbetalt för en fyrboll på San Roque, på ett erbjudande om 60 € per spelare, om man bokade för fyra. Döm om in förvåning, när jag nio dagar före teeoff får ett mail, som kort och gott säger, om vi vill spela så kostar det 32 € till per spelare. Vad säger man till kompisarna i Sverige då? Ja, vi är i Spanien grabbar.

Men billigare!
Jag kan inte låta bli att ge en eloge till Monica på AHN:s golfsektion, som gör ett strålande jobb för att medlemmarna ska kunna spela golf till överkomliga priser. Ju fler medlemmar desto bättre priser, ett medlemskap betalar sig efter bara ett par rundor, så varför inte hjälpa Monica att förhandla genom att bli medlem.

Till sist vill jag beklaga misstaget på förstasidan i förra numret. Många trodde att de missat januarinumret av Svenska Magasinet. Det skulle stå 15 jan – 15 feb och inte bara februari. Beklagar, men tidningen är ju gratis.

Februarihälsningar
Christer MelkersonAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255