Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Sveriges roligaste kvinna gästspelar på Los Naranjos

Annons - Svenska magasinet
Från solens ö till solens kust - Babben gläder sig åt att för första gången komma till Solkusten

Från solens ö till solens kust - Babben gläder sig åt att för första gången komma till Solkusten

Sveriges roligaste kvinna gästspelar på Los Naranjos

2008-02-06

Babben Larsson är inte ett dugg sjuk, som tidningarna i Sverige påstått. I slutet på februari kommer hon till Solkusten, närmare bestämt The Restaurant på Los Naranjos Golfklubb i Marbella. Babben kommer med sångaren Hayati Kafe och det blir två kvällar med sång, stå-upp-komik och musik, allt understött av Claes Cronas Trio


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Staffan Elensky

Babben och Hayati känner varandra väl och trivs tillsammans på scenen. Det är inte första gången de ”showar ihop”, och inte sista.
Babben har blivit vald till Sveriges roligaste kvinna ett flertal gånger och även fått priser för sin humor.

Från tv och radio
Gotländska Babben gläder sig åt att för första gången komma till Solkusten och träffa några av oss som blivit solberoende. Hennes tidigare Spanienbesök har mest gällt Kanarieöarna, men också Barcelona har fått sitt. Nu är det Solkustens tur.
De flesta av oss känner Babben genom en lång rad TV-program och även från radio. Under vintern har SVT Europa visat hennes lördagsshow Babben & Co. När jag har talat med folk här nere är det också många som har hört henne sjunga, det var faktiskt så det en gång började! Kolla gärna http://www.babben.com/, numera gäller det ju att ha hemsida, annars blir det tufft på marknaden!

Från Turkiet
Hayati Kafe är sångaren från Turkiet, med spanskliknande Latina som modersmål, och som kom till Sverige på 60-talet med egen orkester. Då spelade han vibrafon och sjöng på italienska och engelska, alla språken plus ytterligare några – turkiska och svenska t.ex. – parerar han alldeles utmärkt än i dag.
Blixtsnabbt sögs han in i den stockholmska musikvärlden ut till hela Sverige med flera av dåtidens största svenskar, till exempel Carl-Henrik Norins band. Han har också samarbetat med internationella stjärnor som Herb Geller, Lex Jasper, Jigs Wigham,, Chuck Findlay, Georgie Fame, Elaine Delmar, Jeanie Bryson och många andra. I dag är han ofta gästartist runt om i Europa, även i Thailand och Argentina.
Croonern med stort C, en syntes mellan Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. och Tommy Körberg, har en recensent skrivit om Hayati, som har varit underhållare i mer än 40 år, i dag lika svensk som knäckebröd, men stolt över sitt ursprung.

Hylands hörna
Medelålders svenskar minns kanske Hayati Kafe från Hylands hörna och han blev sannolikt den första invandraren på Svensktoppen när han 1968 låg på svensktoppen 11 veckor med en svängig version av låten Sånt, Bobby Darins Things översatt till svenska. Hayati hittar man på http://www.hayatikafe.com/
Claes Cronas Trio med pianisten Claes Crona är välkända för oss kustsvenskar. Under flera år hade Claes Marbella som bas för sin musikaliska verksamhet med resor runt om i världen till olika pianon och publiker, en internationell jazzmusiker av bästa svenska märke.
Bas och trummor spelas av Markus Schneider repektive Ian Greene, båda bosatta på kusten och flitigt spelande här i alla möjliga konstellationer. Claes har spelat med dem båda tidigare och de fungerar mycket bra tillsammans.
Detta ”Dream-Team” kommer att roa de lyckliga som får plats i restaurangen på Los Naranjos den 27 och 28 feb. Det finns 100 platser per kväll så det gäller att vara snabb att ringa Joakim Nerman på 952 81 66 25 och boka plats!Hayati Kafe är sångaren från Turkiet

Hayati Kafe är sångaren från Turkiet


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255