Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Peter Sundberg från Marbella spansk GT-mästare 2007

Annons - Svenska magasinet
Marbellasvensken Peter Sundberg och Domingo Romeros

Marbellasvensken Peter Sundberg och Domingo Romeros

Peter Sundberg från Marbella spansk GT-mästare 2007

2008-01-03

Det tog över en månad efter sista tävlingen i Jérez den 28 oktober. Men den 7 december blev det officiellt att Marbellabon och svensken Peter Sundberg tillsammans med stallkamraten Domigo Romero och teamet RSV blev spanska GT-mästare 2007.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Att det dröjde berodde på att det italienska GPC-stallet gjorde en protest mot RSV, gällande en gulflaggsituation med en varvad bil.
-De försökte på detta vis få titeln till sig själva och deras förare Manuel Giao och Pedro Couceiro, säger Peter Sundberg.
Slutligen konstaterade federationen att det inte var under gulflagg och Domingo, Peter och hela RSV-teamet kunde fira segern.

Fem segrar
Peter Sundberg kan lägga en suverän säsong bakom sig med bland annat fem polepositions av sex möjliga. I det sjätte startade han tvåa. Fem segrar blev det också, i stark konkurrens med de andra som kört antingen hela serien eller visa tävling. Här finns förare som Andrea Montermini (ex F1), Jordi Gene, Max Busnelli, Giorgio Mondini (Spyker F1 testförare), Peter Terting (Seat wtcc), Luis Perez Sala (Ex F1), Sergio Hernandez (GP2) och Manuel Giao bland flera.
Peter Sundberg och Domingo Romeros dominans kom som en stor överraskning i mästerskapet. De var inte bland favoriterna när säsongen drog igång. Domingo var relativt ny och räknades till amatörerna. I stället kretsade förhandssnacket om teamen med de mest erfarna och professionella förarna.

Hjälpt stallkamrat
Peter Sundberg jobbar som Domingos drivercoach, och har hjälpt stallkamraten att få ut det bästa av körningen. I flera fall lyckades Domingo kvala in framför flera av det riktigt etablerade förarna.
Peter och Domingo har även varit bland de främsta i den Internationella serien, International GT Open. De fanns med i toppen och fightades in i det sista om mästerskapstiteln och placerade sig till slut på femte plats i sammandraget. Peter Sundberg tillhörde under säsongen de snabbaste.
-Jag är glad att vi har blivit mästare officiellt. Jag vill tacka hela teamet RSV Motorsport och Michelotto för att de har sett till att vår bil Ferrari 430 GT 2 varit i topp. I år siktar vi på att också köra 24 timmars av Le Mans, säger Peter Sundberg.

Följ F 1-cirkusen med Svenska Magasinet
Med ett växande Formel 1-intresse och med två F 1-tävlingar på spansk mark under 2008 satsar Svenska Magasinet extra på att bevaka Formel 1. Som expertkommentator har vi knytet till oss Peter Sundberg som regelbundet under säsongen kommer att ge vår läsekrets sin syn på F 1-säsongen.

 
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255