Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ägarbyte: ”Målsättningen är att göra Los Naranjos till en mästerskapsbana”

Annons - Svenska magasinet
En affär är i hamn. Fr. v. Bengt-Arne Bengtsson, Lennart Hall, Percy Nilsson, Hans Fagerlund, Alexander Kotton (Foto: Mats Persson)

En affär är i hamn. Fr. v. Bengt-Arne Bengtsson, Lennart Hall, Percy Nilsson, Hans Fagerlund, Alexander Kotton (Foto: Mats Persson)

Ägarbyte: ”Målsättningen är att göra Los Naranjos till en mästerskapsbana”

2008-01-03

Med nya ägare och med investeringar på omkring 15 miljoner euro ska Los Naranjos slå sig in bland Europas främsta golfbanor och bli en mästerskapsbana. ”Vi gör denna satsning därför att vi verkligen tror att Los Naranjos har potential att bli en av de allra bästa banorna i Europa”, säger en av de nya ägarna i en intervju för Svenska Magasinet


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

-Vår målsättning är att bli mästerskapsbana, alla planer som läggs upp nu ska utmynna i att vi har en fullvärdig mästerskapsbana inom två eller tre års tid, säger Lennart Hall som tillsammans med Hans Fagerlund, Bengt-Arne Bengtsson och Alexander Kotton står bakom uppgörelse och köpet av Los Naranjos. Kvartetten har sin bakgrund i detaljhandel respektive byggbranschen.

Spekulanter
För ett halvår sedan etablerades kontakter med Percy Nilsson. I mitten av december avslutades affären.
-Jag har besökt kusten regelbundet i 20 år och varit medlem i klubben sedan 1991. Vi visste att Percy vilje sälja, vi fick insideinformation från honom att det fanns spekulanter som för oss medlemmar inte var så intressanta, säger Lennart Hall till Svenska Magasinet.
-Vi fyra känner varandra väl. Jag och Hans Fagerlund har jobbat ihop i 28 år i olika företagsformer. Bengt-Arne och Alexander är golfkompisar, medlemmar med projekt på Solkusten, nu har vi delat upp detta mellan oss.
Att den svenska kvartetten gick in som köpare har sin grund i att de andra spekulanterna ville öka antalet medlemmar rejält på Los Naranjos.
-Så vill vi inte ha det, betonar Lennart Hall.

Halv miljard kronor
Efter nästan 20 år säljer den skånske byggherren Percy Nilsson av sin golfverksamhet Los Naranjos till ett svenskt affärskonsortium för en halv miljard kronor. Percy Nilsson var på plats och avtackade sin personal.
Nu är avsikten att ”Apelsinbanan” ska ta upp kampen med Aloha och Las Brisas om att bli nummer 1 i golfdalen. Men inte bara det, om några år ska Los Naranjos bli spelplats för Europatouren.
-Vår ambition är att sätta igång ett renoveringsprogram som ska utmynna i att Los Naranjos får en stortävling, säger Jan Sonnevi, verkställande direktör på Los Naranjos, till Svenska Magasinet.

Europatoppnivå
Omkring 15 miljoner euro ska investeras i anläggningen. Klubbhuset ska förnyas liksom banan och lyftas upp på Europatoppnivå. Ett trädplanteringsprojekt inleds och en bunkerrenovering. Rent generellt kommer hela anläggningen att få sig en ansiktslyftning.
-En av de stora grejerna blir att bygga om hela träningsanläggningen, helt och hållet. Drivingranch ska förlängas, det blir utslagsplatser i två våningar, en klinik som drivs av ett stort klubbföretag och en komplett klubbverkstad, säger Lennart Hall, ordförande i Los Naranjos Golf Club.
- Vi gör denna satsning därför att vi verkligen tror att Los Naranjos har potential att bli en av de allra bästa banorna i Europa. Vi har privata amerikanska golfbanor som förebild. Vi kommer att satsa på att skapa en bana av högsta kvalitet i en exklusiv miljö.

Affärskonsortium
Lennart Hall bildar ett affärskonsortium tillsammans med affärsmännen Hans Fagerlund, Bengt-Arne Bengtsson och Alexander Kotton som har bildat bolaget Los Naranjos Golf Club Aps. Bolaget förvärvar samtliga aktier i Percy Nilssons bolag BBL Holding Aps. Där ingår ett flertal dotterbolag som äger banan, klubbhus, bostäder, maskiner med mera.
Affären finansieras främst genom eget kapital, men också via lån från Swedbank. Antalet medlemmar ska utökas från 200 till någonstans mellan 500 och 600 medlemmar.

”Foppa”
Klubben har idag cirka 100 svenskar bland de knappt 200 medlemmar. Nu vill konsortiet marknadsföra aktier för 70.000 euro per person förutom en inträdesavgift på 25.000 euro, allt för att skapa exklusiv anläggning där cirka 500 medlemmar alltid har tillträde.
En av de nya medlemmarna lär heta Peter ”Foppa” Forsberg.
-Jag vill ha med Peter. Vi har ett hotellprojekt ihop i ett annat land och Peter bor inte så långt ifrån Los Naranjos, så jag frågade honom om han kan tänkas bli medlem hos oss, berättar Lennart Hall.

Svenska företagare
De nya ägarnas hoppas att Los Naranjos också i framtiden ska fortsätta att vara ett kändistätt ställe. Tidigare spelade Sean Connery Los Naranjos lördagstävlingar. På anläggningen finns även svenska företagare inom restaurang, frisör och wellnesscenter.
-Vi är nöjda med vad de kan erbjuda, det ingår i vår målsättning att hålla dessa kvar inom anläggningen, säger Lennart Hall.
De nya ägarna köper samtliga aktier i Percy Nilssons bolag BBL Holding Aps som äger banan, klubbhus, bostäder, maskiner och övrigt. Säljaren är nöjd, enligt ett pressmeddelande:
-Los Naranjos har varit mitt skötebarn under många år. Jag känner att det är dags att lämna över till andra för att kunna lyfta banan ytterligare. Nu vill jag fokusera på mina andra aktuella projekt, som till exempel sportarenan i Hyllie utanför Malmö, säger Percy Nilsson.Los Naranjos har potential att bli en av de allra bästa banorna i Europa

Los Naranjos har potential att bli en av de allra bästa banorna i Europa


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255