Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Myspys i Carmen del Cobertizo

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Myspys i Carmen del Cobertizo

2007-12-11

Det finns många mysiga miljöer och det är lätt att hitta trevligt boende i Granada. I den arabiska "gamla stan" Albayzín ligger Carmen del Cobertizo. Här jobbar Sundsvalltjejen Anna Fransson.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Carmen del Cobertizo ligger på en av de små smala gränder mitt emot Alhambra, Calle Cobertizo de Santa Inés. Anna beskriver det som ett personligt Boutique Hotell med fem rum och tio bäddar.
-Du går in som kund men när du lämnar hos tillhör du våra vänner, förklarar Anna Fransson.
Byggnaden Carmen del Cobertizo byggdes på 1500-talet ovanpå arabiska ruiner. För sex år sedan restaurerades byggnaden som nu är ett Boutique Hotell. Platsen andas stillhet och historia i en sådan omfattning att man bara vill sitta och iaktta alla detaljer och lyssna till pålästa Anna Franssons redogörelse av en svunnen tid.

Konsthistoria
Anna började läsa spanska i Ronda. Hon har gått turistskolan i Málaga, jobbat på Málaga flygplats och läst konsthistoria i Madrid. Nu är Sundsvalltjejen inriktad på andalusisk konsthistoria. Det är känns bra att kunna svara på gästernas frågor.
-Där matsalen nu ligger låg stallet tidigare. Människor och djur levde i samma byggnad. Vid utgrävningar har man hittat massor av intressanta gamla saker. Under Granada löper det underjordiska gångar. Det förstod man när plötsligt tre grisar försvann från en innergård, de hade bökat i jorden och hittat en av dessa underjordiska gångar.

Klassisk service
Utsökta Carmen del Cobertizo ägs av Lorena Padilla och gästerna kommer på rekommendation. Man vänder sig även till specialiserade resebyråer som söker det där lilla extra till sina klienter.
-Vi är raka motsatsen till sterila och opersonliga femstjärniga hotell. Hos hos upplever du det genuina eftersom du bor mitt i en historisk miljö. Här är tyst och fridfullt eftersom området är bilfritt, berättar Anna Fransson.
Som kund får du eget exemplar av din spanska morgontidning serverad vid dörren eller på frukostbordet. Ställer du skorna utanför dörren är de putsade till morgonen därpå. Det handlar om gammal klassisk service på detta boutique hotell.
Vad kostar då en natt på denna förnäma plats? Dubbelrummet kostar 145 euro, sviten 280 euro, till detta kommer moms, och frukostpaketet som kostar 15 euro.

Gömd skatt
Förutom stadens historiska värde är naturen en av anledningarna till varför Anna valde Granada.
-Sierra Nevada är en gömd skatt, säger Anna som ägnar sig åt bergsklättring och isklättring…
Uppe i bergen ligger ett gammalt hus som tillhört spanska främlingslegionen. Under huset går en vattenkanal som sedan blir det ett vattenfall på över 20 meter. Under vintern fryser det och hit åker isklättrarentusiaster. Anna berättar om alpina äventyr i Sierra Nevadas bergsmassiv och om övernattningar i 20-graders kyla. Finaste toppen i Sierra Nevada att bestiga är ”pyramidtoppen” Alcazaba, det tar cirka tio timmar att nå dit upp och du för övernatta på tillbakavägen.Anna Fransson gillar bergsklättring (Foto: Privat)

Anna Fransson gillar bergsklättring (Foto: Privat)


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255