Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Från kaksäljare till hälsohem

Annons - Svenska magasinet
Sol Andalusí ett kombinerat hälsohem med bostäder

Sol Andalusí ett kombinerat hälsohem med bostäder

Från kaksäljare till hälsohem

2007-11-02

Luis Martinéz var kaktillverkaren från Santander och Burgos med 1.600 anställda som sadlade om och byggde ett av Málagaprovinsens modernaste hälsoboende. Han ligger bakom Sol Andalusí i Alhaurin de la Torre


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Moderna bekvämligheter, rekreationsutbud och god service, Sol Andalusí ett kombinerat hälsohem med bostäder och det har inte undgått vår uppmärksamhet på on tour Solkusten.

Från 228.000
På anläggningen jobbar svensken Christian Rasmusson med ansvar för försäljning av lägenheter. Här finns lägenheter med ett sovrum upp till fem sovrum och priserna ligger mellan 228.000 euro till 700.000 euro.
Här finns spa-avdelning med inte mindre än 69 olika spabehandlingar. Här finns ett fitnesscenter med modern gymutrustning med både maskiner, fria vikter och instruktörer plus en liten vårdcentral med läkare och sjuksköterska. Ett antal mindre konstgjorda sjöar, modell gölar, finns i området. När Svenska Magasinet besöker platsen anläggs en fotbollsplan som ska locka hit proffsklubbar från Nordeuropa på träningsläger.

Golf
Här finns vandringsleder, hästuthyrning, tennis, paddeltennis och det projekteras för en niohåls golfbana. Fram till att golfbanan är klar har boende och gäster på Sol Andalusí förmånliga priser på Lauro Golf, 3 km därifrån.
Inne på anläggningen finns pianobar och dansgolv, och en liten livsmedelsbutik. Sol Andalusí lämpar sig även för konferenser och sammanträden. Här finns tio olika konferenssalar som tar allt från 15 personer upp till 300 personer.
Vill du fara till stranden har anläggningen en liten buss och väl på stranden har du 15 procents rabatt i strandbaren utanför Torremolinos.

Rehab
Till Sol Andalusí kommer grupper av svenskar på behandling, och de blir barn på nytt, enligt Christian. Anläggningen är utrustad med olika slag av handikapphjälpmedel.
-De kommer med sina rullstolar och vårdare. Sedan väntar rehab och sjukvårdsgymnastik. Sol Andalusí har fina och ändamålsenliga lokaler med fantastiska möjligheter till sådan vård.
Anläggningen ligger i ett naturskönt andalusiskt område. Söderut reser sig Mijasbergen och runt omkring ligger frukt och grönsaksodlingar. Men några kilometer från Solandalus ligger Málagas fångvårdsanstalt.

Vad säger besökarna när de får veta att de bor granne med fängelset?
-Faktum är att 90 procent av våra gäster inte vet om att det är ett fängelse. Många av våra spanska gäster känner till att anstalten haft besök av många kändisar, säger Christian Rasmusson.
Julian Muñoz och Isabel Pantoja har suttit på anstalten. I stället skojas det ganska friskt om detta då man talar om för sina vänner och släktingar hemma att ”vi har bott i samma område som dem – dock inte i samma byggnad”, eller modul är väl bäst att tillägga…
-Alhaurin de la Torre är ett säkert och tryggt område. På vår anläggning har vi bevakning dygnet runt, det är en säker zon, tillägger Christian Rasmusson.

Köp per månad
Christan har kunder som varit bosatta på Solkusten i flera år. På ålderns höst har de gjort sig av med villan för att i stället köpa en lägenhet med service utanför dörren. Lägenheterna är ljusa och fina och blev klara 2005. Cirka 15 olika nationaliteter bor för närvarande på området.
På Sol Andalusí kan du även köpa din lägenhet per månad. Låter det som timeshare eller andelslägenhet? Detta är något annat.
-Du köper tre månader om året och äger på så sätt 25 procent av bostaden. Du vill kanske börja med att bo på anläggningen en månad på hösten och två månader på våren. Du kanske trivs så bra att du sedan köper hela lägenheten, förklarar Christan Rasmusson, säljare av lägenheter på Sol Andalusí.
Nästa år inleds fas 2. Fler lägenheter, större vårdcentral och församlingshus eller kyrkolokal ska byggas på området.Christian Rasmusson, säljansvarig för lägenheter, och Salvador Alarcón, marknadsansvarig, vid Sol Andalusí i Alhaurin de la Torre

Christian Rasmusson, säljansvarig för lägenheter, och Salvador Alarcón, marknadsansvarig, vid Sol Andalusí i Alhaurin de la Torre


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255