Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nu gör Liza Marklund som Arturo Pérez Reverte - skriver roman om kokainkusten

Annons - Svenska magasinet
Den svenska deckardrottningen Liza Marklund skriver en roman om den spanska kusten med titeln ”Kokainkusten” (Foto: Joachim Lundgren)

Den svenska deckardrottningen Liza Marklund skriver en roman om den spanska kusten med titeln ”Kokainkusten” (Foto: Joachim Lundgren)

Nu gör Liza Marklund som Arturo Pérez Reverte - skriver roman om kokainkusten

2007-11-02

Hon hälsar att hon inte har möjlighet att ställa upp för intervju förrän till sommaren. I så fall blir det i samband med sin nya bok som preliminärt utkommer i augusti 2008 där mycket av handlingen är förlagd till Costa del Sol


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Liza Marklund, 45, utkom med sin sjunde deckarroman i somras. Nu är hon i full gång med nummer åtta av elva planerade böcker om kvällstidningsjournalisten Annika Bengtzon. Nummer 8 utkommer i augusti 2008 om allt går som planerat.

”Kokainkusten”
Den 9 september firade Liza Marklund sin 45-årsdag med en överraskningsmiddag i en restaurang i bergen ovanför Puerto Banús. Dagen efter flög hon till Sverige för ett möte med Piratförlagets styrelse. Sedan väntade researcharbete i Stockholm för sin nya deckarroman.
Den utspelar sig på Solkusten och går under namnet ”Kokainkusten”. Nu gör hon det som redan har gjorts.

Motsvarighet
Spaniens motsvarighet till Liza Marklund skulle kunna vara Arturo Pérez Reverte, 56, tidigare krigkorrespondent, tv-reporter, journalist, krönikor numera romanförfattare. Sedan 2003 är spanjoren dessutom medlem i Spaniens Kungliga språkakademi.
Arturo Pérez Reverte utkom med romanen La Reina del Sur (Söderns Drottning) 2002. Handlingen börjar i Mexiko med en kvinna vars pojkvän som är pilot och drogsmugglare mördas.
I knarkvärlden lämnas inga lösa trådar så flickvännen står på tur. Hon flyr till Europa och Solkusten. Mot sin egen vilja börjar hon att nässla sig in knarkvärlden på Solkusten.

Fiktion och verklighet
Hon träffar folk inom drogkartellen och blir kär i en kille som kör snabba motorbåtar med droger mellan Marocko och Spanien. Mannen omkommer vid en krasch när de är jagas av polishelikoptrar medan kvinnan överlever, tas till fånga och hamnar i fängelse.
Här kommer hon i kontakt med en brittisk tjej som har ett brett kontaktnät inom näringslivets toppar och bland politiker på Costa del Sol. Efter att ha kommit ut från fängelset bygger de två tjejerna upp ett eget nätverk.
Tjejen från Mexiko blir Söderns Drottning. Många kända platser och personer nämns i boken. Fiktion och verklighet blandas.

Långpendlar
Nu ska den svenska deckardrottningen Liza Marklund skriva sin egen roman om den spanska kusten med titeln ”Kokainkusten”. Projektet är i full gång med researcharbete.
Utöver att skriva på den åttonde deckarromanen arbetar Liza Marklund som journalist, krönikör i Expressen och Verdens Gang, Unicef-ambassadör och styrelseledamot i flera bolag. Hon är delägare i Piratförlaget AB tillsammans Jan Guillou och Ann-Marie Skarp.
Liza Marklund som tillbringar allt mera tid i radhuset i utanför Marbella långpendlar till som tätt mellan Sverige och Spanien. Trebarnsmamman besökte bland annat bokmässan i Göteborg i september.
Läs mer på: www.lizamarklund.seLiza Marklund som tillbringar allt mera tid i radhuset i utanför Marbella (Foto: Peter Jönsson)

Liza Marklund som tillbringar allt mera tid i radhuset i utanför Marbella (Foto: Peter Jönsson)


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255