Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Vältränad eller otränad? Hos Qi Sport finns något för alla

Annons - Svenska magasinet
Stående Lynne Moreno med den norska trion Jan Stendahl, John Vigdal och sittande Johnny Löfald

Stående Lynne Moreno med den norska trion Jan Stendahl, John Vigdal och sittande Johnny Löfald

Vältränad eller otränad? Hos Qi Sport finns något för alla

2007-10-08

Att vi skandinaver ligger långt framme inom träning, kost och hälsa är ingen nyhet. Sedan september har Marbella en ny och intressant gymanläggning med det norska konceptet Base. Med fyra olika nivåer finns det något som passar just dig antingen du är otränad eller vältränad


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Nu är det dags för nästa gymprojekt för den norska trion Johnny Löfald, Jan Stendahl och John Vigdal. De har startat upp SATS-anläggningar i Norge, för ett antal år sedan körde de igång Oxigeno i köpcentret La Cañada i Marbella. I september var det nyinvigning av Qi Sport.

Få fart
Tidigare i år fick Johnny Löfald frågan om han kunde hjälpa till och få fart på verksamheten på gymmet som var en kombinerad gym och spa-anläggning.
-Eftersom ytan är på 800 kvadratmeter är det i minsta laget för att inhysa både spa och gym. Vi rev ut spa-anläggningen och byggde om lokalerna, säger Johnny Löfald som nu är delägare till Qi Sport.
Nu är det i stället en gymanläggning med koncentration på gruppträning, bra instruktörer, styrketräningshall med maskiner och fria vikter och en spinningsal med 30-talet cyklar plus en aerobicsal med plats för över 40 deltagare.

Toppklass
-Det är toppklass på allt, Qi Sport är inte det största gymmet med vi har en bra och trevlig atmosfär, lovar Johnny Löfald som själv är personlig tränare och instruktör.
Tillsammans med John Vigdal har Qi Sport utvecklat konceptet Base med fyra olika nivåer beroende på hur vältränad du är.
-Oavsett om du är otränad eller vältränad, så finns det någon nivå som passar just dig.

Gruppdynamik
Antingen det handlar om gruppträningspass med fokus på styrka, konditionspass eller spinning så finns det fyra nivåer. Problemet med de flesta gym på Costa del Sol är att de bara har en nivå att erbjuda på exempelvis sina spinningpass. En del motionärer kanske tycker att passet är för tufft och hoppar av.
Base-konceptet består av fyra nivåer som basic, active, sport och extreme. Det lättaste passet är basic, det tuffaste heter extreme och så vidare.
Gruppträningspass med koncentration på styrka och spinningpass är populära. Med instruktör känns det säkert samtidigt som gruppdynamiken motiverar och stimulerar.

Hur många medlemmar räknar ni med att få?
-Vi har satt taket vid 600. Vi hoppas på en kärna av medlemmar som vi ska vårda väl. Det känns viktigare för oss att ta tillvara på kunden i stället för att bara tänka på mängden av medlemmar. Det finns ingen ingångsavgift eller anmälningsavgift som är vanligt på andra gym. Månadsavgiften ligger på 70 euro och för det priset kan du ta del av aktiviteterna hur mycket du önskar.
Gymmet har flest besökare på morgonen, siestatiden och på kvällen efter 19. I receptionen ligger en lista på spinningpassen som du fyller i. Många gruppass blir snabbt fyllda varför förhandsbokning krävs i vissa fall.

Hur är fitnessbranschen i Spanien jämfört med Skandinavien?
-Norge och Sverige ligger långt framme. Spanien ligger minst tio år efter men intresset för hälsa, kost och träning växer i Spanien. Det finns potential för en större marknad. I Marbellaområdet är en stor del av befolkningen utlänningar som är vana vid träning hemifrån.
Den 14 september var det nyinvigning på Qi Sport med 300 gäster, positiva och nöjda. Gymmet har cirka tolv personliga tränare och gruppträningsinstruktörer. Johnny Löfdal, Jan Stendahl och John Vigdal är kända namn inom fitnessbranschen i Marbella. Få instruktörer på Solkusten har en sådan bred erfarenhet som trion från Norge.Hanna Johansson, Jan Stendahl och Alexandra Berglund vid nyöppningen av Qi Sport. Hanna och Alexandra jobbar vid Centro Forestal Sueco i Marbella (Foto: Petra Lindros)

Hanna Johansson, Jan Stendahl och Alexandra Berglund vid nyöppningen av Qi Sport. Hanna och Alexandra jobbar vid Centro Forestal Sueco i Marbella (Foto: Petra Lindros)


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255