Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Vill du bli modell? – Utbildningsskolan Glamour Academy etablerad på Solkusten

Annons - Svenska magasinet
Annika Bell, fotograf och marknadsansvarig på Glamour Academy. Bilden är tagen under Annikas år som modell

Annika Bell, fotograf och marknadsansvarig på Glamour Academy. Bilden är tagen under Annikas år som modell

Vill du bli modell? – Utbildningsskolan Glamour Academy etablerad på Solkusten

2007-09-05

Skönhet är det vackraste som finns. Jakten på skönhet skapar möjligheter inom reklam och marknadsföring. Drömmer du om en karriär som modell, i så fall är du inte ensam. Sedan årsskiftet finns Glamour Academy på Costa del Sol med svenskan Annika Bell


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

-Vi utbildar både modeller och fotografer, vi fungerar som en skola inom modellbranschen där vi skapar färdiga produkter för agenturer, förklarar Chris Johnson, direktör för Glamour Academy sedan sex månader tillbaka.
Modellbranschen är en stor och växande big bussiness. Och som modell gäller det att smida så länge järnet är varmt. Aldrig någonsin har konkurrensen varit så stor som just nu med ständigt nya medier som lockar. Eftersom smaken är olika liksom stilarna är utbudet enormt.
-En del hoppas bli modell för Play boy, en typisk Pamela Anderson look.  Andra hoppas på något helt annat.

Förbättra ”sidor”
På en modellskola handlar det om att förbättra vissa ”sidor” av modellerna. Poserna ska sitta och modellen ska känna sig bekväm och avslappnad framför kameran.
-Varje människa och modell är unik, vi tittar efter personens utstrålning och karaktär. Som ovan eller osäker brukar tjejer oftast fråga ”ser jag sexig ut nu”? Det är en av de sämsta frågorna som finns. Det handlar i stället om att skapa ett avslappnat förhållande, säger svenskan Annika Bell fotograf och marknadsansvarig.

Exponera
Modellyrket kan lika gärna handla om att exponera ett vackert ansikte som helfigur.
-Titta på henne, säger Annika och pekar på en tjej som går förbi. Hon har ett vackert ansikte med vissa drag av indian. Ett sådant ansikte kan det vara stor efterfrågan på.
Modellbranschen handlar mycket om tid och ljus. Chris Johnson förklarar och säger att man arbetar mycket med element i naturen som vatten, vind, ljus och strand. Vid fototillfällena arbetar man mycket med reflexer och speglar för att få det rätta ljuset.
-Mycket av undervisningen för modeller och fotografer handlar om ljus och teknik.

Kroppsideal
Inom modellvärlden talas det för närvarande mycket om vikt och mått. Svenska Magasinet har tidigare berättat om sjuka kroppsideal inom modellbranschen som har gjort att modeller har avlidit.
-Jag hoppas verkligen att det blir en förändring och att vi går ifrån måttet på modeller där benknoter syns på en sjukligt mager kropp. Det måste in mer sundhet i branschen, säger Annika Bell med skärpa i rösten.
Sedan gäller det att se upp med myggbett, kraftig solbränna och trötthet, verkliga fiender för en modell.

Hur kommer Solkusten och svenska tjejer in i bilden?
-Säg exempelvis att du är här på semester. Du känner dig avslappnad, i bra fysisk och psykisk form och kan tänka dig att ställa dig framför kameran för att pröva på yrket. Jag tror att det kan vara en väldigt lockande tanke för många, ett drömscenario helt enkelt. Sol, strand och möjligheten att prova något nytt. Vi tror att Solkusten är ett bra område och därför bygger vi upp vår verksamhet här.
Sedan starten strax efter årsskiftet har man haft tjejer från 40 olika länder. Nu vänder Glamour Academy sig även till svenska tjejer.
-Vi vill tala om att vi finns här på Solkusten samtidigt som vi söker svenska tjejer, säger svenskan Annika Bell, fotograf och marknadsföringsansvarig.

Bikinimodell
Boråsdottern Annika började som bikinimodell för Fib/Aktuellt redan 1969. Hon har gjort uppslag som ”Annika i Torremolinos” och som flicka på Marlboros kalender. Sedan de första tagningarna har Annika byggt upp en bred erfarenhet i ämnet.
-Är du intresserad och under 18 år vill vi även få ett godkännande från dina föräldrar. Vår utbildning och verksamhet bygger på seriösa kontakter.
Det finns tyvärr en dålig sida av denna bransch och den vill vi helst undvika, säger Annika som ser sig som en mamma för tjejerna och som ska finnas där 24 timmar om dygnet för att ge råd och varna för skojare.
Får du en kommentar som exempelvis, ”jag gör detta för dig så får du göra något för mig”, så säg nej. Som modell ska du aldrig känna dig tvingad till något. Gör aldrig något du inte vill, säger Annika Bell bestämt.

”Tveka aldrig”
Glamour Academy har samarbete med Grand Hotell i Benahavis i bergen ovanför Marbella. I hotellets omgivningar tas mycket av bildmaterialet. Stranden och bergen är andra platser. Glamour Academy har även sina egna modeller liksom en barnagentur utöver dem som de lär upp.
-Tveka aldrig på dina chanser att bli modell. Marknaden är enorm just för tillfället inom reklam och marknadsföring, säger Chris Johnson, direktör vid Glamour Academy.
Skönhet är bland det vackraste som finns. Det som är värt att tänka på i dessa sammanhang är att kombinationen av inre skönhet med yttre skönhet ger den fulländade skönheten.


Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien


En familj som modelljobbar (Foto: Glamour Academy)

En familj som modelljobbar (Foto: Glamour Academy)


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255