Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Söker du semesterlägenhet eller vill hyra ut din bostad?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Söker du semesterlägenhet eller vill hyra ut din bostad?

2007-09-05

Gretes Reiser startade som familjeföretag 1998. Nu är företaget ett av de största på kusten i korttidsuthyrning av semesterbostäder. Nu tänker man etablera sig på Kanarieöarna


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

-Inom familjen finns en bred spjutkompetens. Någon jobbar med webbdesign, en är programmerare och en annan är inom marknadsföring, säger delägaren Grete Aahlin.
Företaget skulle från början vara en hobby, för att ha något att göra, som Grete uttrycker det. Men det skulle visa sig att Grete hade en bra produkt som bara har vuxit och vuxit.

Internet
Kontoret ligger i Calahonda och här arbetar ett tiotal personer med bokning, information och annan service. Det största instrumentet är Internet. På företagets hemsida presenteras utbudet av korttidsuthyrning och semesteruthyrning på Costa del Sol.
-Korttidsuthyrning är det som gäller, det kan röra sig från en vecka till ett par månader, förklarar Linda Hagberg, daglig ledare hos Gretes Reiser.

100 bostäder
Kunden bokar en bestämd period och betalar i förskott. Intensivaste perioderna är perioden före jul samt januari och februari.
Produkter ligger just för tillfället på 100 bostäder, allt från fristående hus med pool till radhus och lägenheter. Utbudet är spritt från Costa Tropical och Almuñecar i öster till Estepona i väster. Många bostäder ligger centralt, det är inte nödvändigt med bil även om många väljer att skaffa en hyrbil.
-Vi har villor på gångavstånd till mataffär, strand och restaurang. Och det är av bästa kvalitet. Vi är stränga på det vi tar in, det ska vara av bästa kvalitet, säger Grete Aahlin. Många av kunderna kommer tillbaka år efter år.
Några prisexempel kan vara följande; från 350 euro i veckan för en lägenhet med två sovrum och två badrum. Eller en lyxvilla med fem sovrum under högsäsong för 4.000 euro i veckan.

Du som äger
Gretes Reiser är också intresserade av att komma i kontakt med dig som äger lägenhet och villa på Solkusten. Du kan tjäna pengar på din bostad genom uthyrning. Företaget har agenter på östra sidan av Málaga för att hitta fler bostadsägare.
-Har du köpt bostad på Solkusten varför inte kontakta oss så hjälper vi er att hyra ut. Många köper en semesterlägenhet i Spanien men stora delar av året står den tom när man i stället kan hyra ut den, tipsar Linda Hagberg.
Förutom till skandinaver marknadsför sig Gretes Reiser till tyskar, holländare, britter och fransmän. En tredje del av företagets kunder är skandinaver. Framgången på Solkusten har gett blodad tand så nu siktar man på att etablera verksamheten även på Kanarieöarna.Gretes Reisers personalteam

Gretes Reisers personalteam


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255