Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ta kontroll över stressen med yoga

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Ta kontroll över stressen med yoga

2007-07-03

Yoga har vuxit inom fitnessbranschen, men yoga är fortfarande helt främmande för vissa. Vad är Yoga egentligen och vad är den bra för?


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Josefin Dahlberg

Eva Lindblom har yogakurser utomhus året om och skulle inte kunna leva
utan att yoga.
-Yoga hjälper till att kontrollera stressen, både på det fysiska och mentala planen. Yogan gör mycket gott för din kropp. Den balanserar blodtrycket, förbättrar immunförsvaret och matsmältningen, stärker dina muskler och gör dem smidigare. Genom yogan kan du stilla ditt sinne och samtidigt fylla på kroppen med ny energi, säger Eva Lindblom, yogainstruktör på Costa del Sol.

Kan vem som helst utöva yoga?
-Alla människor kan utöva yoga oavsett ålder, kondition eller religion, ung eller gammal, sjuk eller frisk. Många tror yoga är för lite konstiga eller flummiga människor, att det bara är att sitta stilla och meditera. Yoga är jobbigt fysiskt, man jobbar med det fysiska och mentala samtidigt, det är aldrig för sent att börja och vem som helst kan göra det.
Jag har ju varit på några av dina pass och det var mycket mer ansträngande än vad jag trodde men ändå är man inte trött efteråt man är snarare piggare, jämfört med hårdare gymträning?
-På ett yogapass vilar du lika mycket som du tränar. Du gör några övningar sen vilar du, för att träningen ska få bättre effekt. På gymmet så kör man på och tar bara snabba vattenpauser, därför blir du trött.
-Är du stressad i din vardag och stressar ännu mer för att hinna träna, och då tar ett pass på gymmet där det är mycket hög musik och du tränar hårt. Då rekommenderar jag om du ska må bättre att gå på ett yogapass i stället eller att du kompletterar din gymträning med yoga. För att komma bort från allt ljud och stress vi har i vår omgivning, för att fylla på med ny energi och samtidigt få samma effekt som ett gympass.

Dina yogakurser håller till på Puro beach, utomhus på stranden. Berätta!
-Puro beach är en underbar plats att yoga på. Att åka dit på morgonen är som att åka på semester, vi yogar på äkta marockanska mattor bara några meter från strandkanten.
-Kundaliniyogan som jag utövar består av kroppsställningar, andningsövningar och i viss mån mediation. Det är en slags yoga som passar alla människor, även nybörjare. Speciellt morgonpasset som jag har på onsdagar det är lite utav mjukyoga som är bra förberedelser för de mer fysiska eftermiddagspassen jag har på tisdagar och torsdagar.
-Sedan har jag även inomhusyoga på Magna Cafe varje måndag, i en jättefin lokal med spegel och många fönster. En gång i månaden har jag midnattsyoga. Detta är en fantastisk upplevelse som jag tycker alla borde prova på.
Fotnot. Eva Lindblom har yogakurser på Puro beach varje tisdag och torsdag mellan 18:30-20:00 och på onsdagar mellan 9:00-10-30. Måndagar håller hon till på Magna Cafe mellan 18:30-20:00.Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255