Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Priskrig pressar green fee till hälften

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Priskrig pressar green fee till hälften

2007-07-03

Ska du spela golf billigt på Solkusten ska du göra det nu. Så här års är det priskrig. Golfbanorna blir plötsligt riktigt generösa och sänker green fee avgiften till nära hälften. Dessutom är kvalitén som bäst


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Det finns många skäl till att spela golf på Solkusten under sommaren. Det är lågpris som gäller, det är inte så trångt då antalet spelare är färre. Jämfört med vinterhalvårets fyrbollar kommer någon tvåboll då och då, litet slitage som gör att bankvalitén är som bäst.

Halva priset
Golfservice är ett svenskägt företag som erbjuder rabatterade green fee, fixar boende och hyrbilar. Enligt Peter Nilsson på Golfservice får du mycket golf för pengarna under sommaren.
-Just nu har alla baner specialpris, många banor har halva priset fram till den 15 september. Ett exempel är Los Arqueros där green feen normalt kostar 70 euro, nu 30 euro.
Många banor erbjuder ”twilightpris” efter middagen när det är som varmast. En green fee på Los Arqueros efter klockan 13 kostar bara 27 euro. Santa Maria efter 12 med bil kostar 46 euro, enda kravet är att man ska vara två i bilen och som bokar för det priset per person.

50 banor
Förutom prissänkning på green fee finns det andra förmånliga erbjudanden där green fee inkluderar bil eller två green fee biljetter plus bil, för att locka folk till banorna.
-Eller ta La Quinta som exempel som lockar med green fee, bil och picknick, dessutom får du klubborna tvättade. Andra banor drar ned på green fee priset, men sedan betalar man bilen.
Det finns en bra bit över 50 golfbanor på Costa del Sol just för tillfället. Och antalet golfbanor ökar varför konkurrensen är knivskarp om golfspelarna under sommaren.

Kvalitet
Golfklubbarna blir desperata, det blir priskrig, frågan är bara hur mycket de vill sänka. För varje säsong så tillkommer nya banor, som får kämpa om samma kunder. Golfservice har avtal med alla golfbanor utom de privata, numer har företaget även avtal med niohålarna.
-Kvaliteten på många banor är som bäst under sommaren. De som har bermudagräs är i sin bästa kondition när det är som varmast. Med värme och sol växer gräset fortare, många banor klipps varje dag. Banorna spikades i maj och är som finast nu. Sedan spikas de i september för att de ska vara bra inför högsäsongen.
Visserligen kan den häftiga värmen skrämma bort folk samtidigt som många kustsvenskar är hemma i Sverige. Det skapar utrymme på Golfkustens golfbanor, inga köer och inte så många fyrbollar, spelet går snabbare.

Vilka banor rekommenderas sommaren 2007?
-Almenara vid Sotogrande är i mycket bra skick. Här kan du åka bil på fairway, bil ingår i priset av 66 euro, under högsäsong kostar en green fee 110 euro.
-Doña Julia har många prisalternativ. Efter klockan 14 spelar du för 39 euro, övrig tid 52 euro förutom mellan klockan 8 och 9 på morgonen då du spelar för 48 euro.
-Andra intressanta banor är Flamingos som har blivit en riktig poppisbana, 67 euro med bil, kuperade Monte Mayor, 51 euro med bil, och Santana för 59 euro, dock utan bil.
Peter Nilsson, Golfservice, nämner också Cortisin, vid Casares, en fantastiskt fin bana lite mer lyx och kvalitet. Här kostar en green fee 110.
-En bana för låghandicapare som vill ha lite mer. Cortisin har fått mycket bra kritik. En härlig bana för dem som vill ha lite bättre klass.


Svenska Magasinet i Spanien


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255