Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

En båt på torra land med gastronomiska upplevelser

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

En båt på torra land med gastronomiska upplevelser

2007-07-03

Restaurang ”El bote” – båten – tog över Club Nautico i Torreblanca, Los Boliches på 80-talet. Det är en fantastisk restaurang med smakupplevelser och du får känslan av en båt när du sitter inne i restaurangen. De som jobbar här talar om för eller akter, styrbord eller barbord


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

”El bote” med 30-talet platser är en gastronomisk restaurang, en av de bättre i sitt slag. Inomhus serveras traditionell spansk gastronomi, utomhus är ”El bote” mer som en traditionell strandbar i Medelhavsmiljö.
-El bote är en restaurang för alla, vid alla tider. Vi fungerar som en strandbar, här finns solstolar och vi ger service till våra kunder på stranden. Vill du sedan äta i vår restaurang inomhus kan du få något att sno om dig, någon skön lämplig sommarklädsel, säger Maribel B. Romero, marknadsansvarig. På kvällen är det gourmé som gäller.

Målgrupp
Restaurangen har även enskilda rum som större sällskap eller föreningar kan hyra i samband med möten, företagsluncher och vinprovningar, här hänger tavlor av konstnären Kiko Hiraldo. ”El Bote” bjuder på en lugn och stilla atmosfär.
Maribel B. Romero anser sig veta vad svenskarna som besöker Costa del Sol vill ha.
-Vi känner väl till svenskarna och skandinaverna, det är en viktig målgrupp för oss. Svenskarna var på Solkusten tidigt, de har en bra kunskap om Spanien. Givetvis är vi intresserade av hur svenskar tänker, hur de vill att Fuengirola ska förbättras och se ut.

Vinprovningar
Maträtterna och de väl utvalda vinerna på ”El bote” får gomseglet att svaja. De ”gifter sig” verkligen, som är ett välkänt uttryck då man talar om gastronomi.
-Vin i Spanien är kultur och är en unik del i det som vi kallar gastronomi. Därför har vi knutit till oss vinspecialister som ska kunna undervisa i denna ädla konst. Vi ska erbjuda högkvalitativa vinprovningar och föreläsningar till svenskar och andra besökare, säger Madriddottern Maribel B. Romero, prisbelönad av hotelldirektörer i Spanien för sin kunskap på området.

Närvarande
Det ska handla om gastronomiska delar kring Medelhavet plus vinets betydelse för livet kring Medelhavet. Tillrättalagda middagar där vinet spelar huvudrollen.
-Efter många år känner vi oss nu mogna för att berätta om Spaniens gastronomi. I första hand ska vi presentera andalusiska produkter, som gäst hos oss ska du känna dig närvarande i Andalucia. 
Svenska Magasinets utsända slår sig ned vid ett av de runda borden i den öppet ljusa restaurangen. Vi tar del av fantastiska läckerheter, känner nya smaker och dofter.

Doppa i olja
Ta bara det här med olivolja. Att doppa brödet i tre sorters olika olivoljor vid middagsbordet tillhör ovanligheterna. I en prydlig liten skål finns tre sorters oljor, bland annat världens bästa – La Laguna de Fuente de piedra. De övriga två är Cerro Castillo, tillverkad på två sorters oliver, från Andalusien och Katalonien samt Marques de Griñon erkända Capilla del Fraile gjord på tre sorters oliver. Alla tre, riktiga höjdare, med sin egen mjuka runda stil.

Paté på Armagnac
Huvudrätten består av exempelvis grillad merluza på spett med det vita viner Medalla de Oro från Rias Baixas och bodegan Senioro de Sobral.
”El bote” serverar dessutom fantastiska patéer som rekommenderas som starter eller förrätt. En paté är smaksatt med Armagnac, ett druvdestillat från det franska distriktet Armagnac i sydvästra Frankrike som görs genom destillation av vitt vin. En av de mest fantastiska smaker som undertecknad har känt.
Med en aperitivo av märket ”Ochoa” gjord på druvorna Alexandria och Moscatel från vindistriktet Navarra besannar uttrycket om det ”som gifter sig”.
Vi lät även inmundiga ett rödvin från Ronda. Nej, inte Ronda, kanske någon tänker. Så tänkte vi också, tills vi bländades av dess smak, färg och doft. Det var en Pago el Espino från 2004 gjort på Tempranillo, Merlot och Syrah.

Rödvinskokt ris
Min egen favorit för dagen blev dessertvinet från vindistriktet Aragonien med namnet ”Campo de Borja” från bodegan Coto de Hayas. Till detta kom efterrätten Divino. Det är som Arroz con leche (risgrynsgröt) med den skillnaden att riset är kokt i rödvin. På toppen av efterrätten placeras en glasskula.
Till denna efterrätt går det – utan problem (!) – att avnjuta en fantastisk likör från Huelva gjord på mandariner och apelsiner. ”Divino” betyder ”gudomligt”. Uttrycket ”di vino” betyder ”av vin” på italienska.

Avslut
Vi avslutade hela härligheten med en drink i baren. En Gin & Tonic gjord på en torr London Gin, förstärkt med en skiva gurka och en kvist av rosmarie som ger ny friskhet till en gammal kändis i cocktailvärlden.
I höst väntar stora ombyggnader då restaurang ”El bote” får egen bodega inbyggd i kristall och glas. Det blir även en inbyggd avdelning för rökare. På övervåningen ska en strandbar byggas. Med tanke på utsikten lär inte succén utebli.


Svenska Magasinet i Spanien
Rödvinskokt ris

Rödvinskokt ris

Juan Miguel, ägare till ”El bote”

Juan Miguel, ägare till ”El bote”I första hand ska vi presentera andalusiska produkter, som gäst hos oss ska du känna dig närvarande i Andalucia, säger Maribel B. Romero, marknadsansvarig, på ”El bote” i Los Boliches.

I första hand ska vi presentera andalusiska produkter, som gäst hos oss ska du känna dig närvarande i Andalucia, säger Maribel B. Romero, marknadsansvarig, på ”El bote” i Los Boliches.


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255