Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära läsare!

Annons - Svenska magasinet

Kära läsare!

2007-06-08
Version för utskrift Skicka till en vän


Så är det med oss på Solkusten att när det är Sveriges Nationaldag, då är det hit Sveriges ambassadör, Anders Rönnqvist kommer från Madrid för att känna sig som mest i Sverige och högtidstala. Det var på Svenska skolan i Fuengirola som nationaldagen högtidlighölls och svenskhetens rituella insignier, sill och snaps, eller köttbullar för de unga tvivlande, tillhandahölls för den goda andans skull. Det var mycket lyckat, fler borde ha kommit tycker alla som var där. Skolbarnen sjöng och allt var mera ”svenskt” än det var på Skansen i Stockholm. Det blir ju lätt så att vi den 6 juni känner att vi egentligen är ”i utlandet” och försöker kompensera det.

Var vi kommer att tro oss vara på midsommarafton är en annan fråga. Då kommer Fuengirola att vara platsen för en samling motorcyklister. Harley Davidson arrangerar en träff här och ca 5000 är anmälda. 5000 exemplar av världens för deras storlek mest kända motorcyklar. (Och tänker man efter är det oftast mycket stora förare också…) Förr om åren brukade entusiaster komma till Marbella och visa upp sig, En hetsande historia som gjorde att det varje år alltid var någon som körde ihjäl sig. Fördelen med Harley Davidson är att de mest körs av glidare. (Läs mer om evenemanget under rubriken ”Ride and havde Fun” här i tidningen.)

Andra ”glidare” som politiker kallas av dem som inte vet vad politiker håller på med, röstades in och ut i kommunalvalen nyligen. Bland de nya finns skandinaver både i Marbella och Fuengirola. Vad det kommer att innebära för oss andra skandinaver vet i inte förrän efteråt, och det är just det som gör att politiken väcker förväntan hos allmänheten. Det sista man förlorar är som bekant hoppet.

Hoppet om en vacker och varm semester lockar många norrifrån till Costa del Sol. De brukar inte bli besvikna, men att det på sistone varit upp till 29 grader varmt i Norrland kan göra dem tveksamma till om det var rätt att beställa biljetter… Men tänk då på hur lätt det är att leva här, det positiva bemötandet och miljön vars möjligheter ännu inte är utforskade.

Välkomna!

Christer MelkersonAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255