Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Westwood blev Bästwood på Aloha - två svenskar bland de fyra bästa

Annons - Svenska magasinet
Britten Lee Westwood vann med två slag till godo på Andersson-Hed

Britten Lee Westwood vann med två slag till godo på Andersson-Hed

Westwood blev Bästwood på Aloha - två svenskar bland de fyra bästa

-0001-11-30

Valle Romano Open de Andalucia fortsätter att vara en svensk favorittävling på Europatouren resultatmässigt. Efter svenska segrar 2005 och 2006 blev det visserligen brittisk seger i år genom Lee Westwood. Men två svenskar bland de fyra bästa är ett utmärkt resultat


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson
Foto: Jorge Andreu och SvM

Visserligen saknade vi en hel del svenska golfess på Aloha som var den andra tävlingen i Spanien under 2007. Totalt har landet fem tävlingar under årets toursäsong. Varken Robert Karlsson, Peter Hanson, Jarmo Sandelin eller Niclas Fasth fanns på plats. I stället fick vi se andra svenskar stiga fram och ta för sig mellan tee och green.
Britten Lee Westwood vann med två slag till godo på Andersson-Hed, som delade andrapriset med Westwoods landsman Phillip Archer. Michael Jonzon slutade delad fyra i Marbella, fyra slag bakom vinnaren. Joakim Haeggman 18:e man, tio slag bakom Westwood.

Beröm till Aloha
Aloha fick mycket beröm av spelarna. Richard Katz, svensk president på klubben sedan 8 år gladdes åt ett fint evenemang.
-Det har varit en fantastiska reaktion från alla som var här. Tv-teamet gillade golfbanan och hela arrangemanget. Lee Westwood kom efter andra dagen och sa att vi vill komma tillbaka nästa år.
Före tävlingen fanns det en viss kritik mot att banan är för kort, men kritiken lade sig ganska snart.
-Golf handlar inte bara om att kunna slå bollen 300 meter, det handlar också om teknik. Vi har redan fått förfrågan från organisatören om vi skulle kunna tänka oss att ha tävlingen igen nästa år. Jag vill också nämna lokalpolisen i Marbella som ställde upp så fint och löste trafiksituation, säger Richard Katz.
Aloha är en av Solkusten finaste golfbanor, den ligger inbäddad i vacker grönska. Under Valle Romano Open de Andalucia var även förutsättningarna de bästa tänkbara, vindstilla och skön sommarvärme samt en golfbana i riktigt bra kondition.

Ny stjärna
Från svensk synvinkel snackades det en hel del om Laholmspelaren Fredrik Andersson-Hed under slutrundan av Europatourtävlingen på Aloha Golf Club. Han blev sexa i Madrid i april och i Italien kom Fredrik på en delad tredjeplats tillsammans med Henrik Nyström.
På Aloha fortsatte storspelet när Fredrik spurtade starkt och med hjälp av en ”örn” på det 16e hålet gjorde svensken en 66-rond som gav en andraplats.

Spanska hopp
I Telecom Italia Open, veckan före Aloha, vann Gonzalo Fernandez-Castaño efter särspel. Spanjoren var alltså favorittippad på Aloha eftersom han, förutom segern i Italien, känner till Aloha-banan oerhört väl och spelade på den första gången när han var sju år gammal. Fernandez-Castaño och landsmannen Miguel Angel Jiménez var involverade i promotandet av Valle Romano Open de Andalucia med sin respektive företag. De hoppades på seger, i stället blev det en 7:e respektive 24:e plats för de två hemmaspelarna.
Den sponsorinbjudne Per Ulrik Johansson gjorde en intressant comeback på Solkusten. I höst är det 10 år sedan Ryder Cup-äventyret på Valderrama. Då spelade P-U i det segrande Europalaget. Johansson spelade senast på Europatouren i oktober i fjol då han missade kvalgränsen i Dunhill Links Championship. På Aloha spelade han till sig en 50e plats.En nöjd Richard Katz, svensk president på Aloha

En nöjd Richard Katz, svensk president på Aloha


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255