Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära läsare!

Annons - Svenska magasinet

Kära läsare!

-0001-11-30
Version för utskrift Skicka till en vän

 
Kustradions golftävling ”Swing It”, som ägde rum söndagen den 6 maj bjöd på vackert väder och intressanta framträdanden av golfare som egentligen var bättre på något annat än att spela golf. En av deltagarna befann sig dock i gränslandet mellan elitgolf och specialbegåvning, nämligen den deltagare som är bäst i Sverige på att ”driva långt och hitta bollen så att sträckan kan mätas”. På 370 meter landade den. Nu är vi ju många som tror oss om att ha slagit mycket längre än så, för vilken annan förklaring kan det väl finnas till att vi aldrig hittade bollen igen. Världens bäste innebandyspelare var också med och lät sig utmanas av utomhussporten golf tillsammans med en proffskollega från Schweiz. Ytterligare en specialist från en annan idrott var en finsk ishockeymålvakt från finska elitserien. För honom var utmaningen naturligtvis dels att golf spelas med boll och inte med trissa, samt att det gäller att få iväg den, inte att fånga den.
 
Alla som ville veta mera har säkert varit inne på Kustradions hemsida, www.kustradion.nu, och till de som inte har dator finns ett reportage i ord och bild här i Svenska Magasinet.
 
Det var emellertid en lyckad tävling. Solen lyste och banan, Calanova, fick årets diplom som bästa bana, som Jennie delade ut. (Förra året var det Los Naranjos.) Chefen, Manolo Fernandez kunde vara stolt. Stolta kunde också segrarna Jan Fridström och Sandra Baldemark vara liksom övriga pristagare. Glada blev dessutom de som på sina scorekort vann flygresor med Sterling Airways.
 
Åter till vädret, ty det är värt att upprepas: Ozonskiktet som skall skydda mot ultraviolett strålning är får närvarande så tunt att alla rekommenderas att inte i onödan utsätta sig för det starkaste solljuset. Keps tillrådes, och egentligen skall man inte vistas i solen när den skugga man kastar är kortare än man själv. Det är en av anledningarna till att det är dyrare att sitta ”en sombra” på tjurfäktningsarenorna.
 
Tillfälle till att på ett meningsfullt sätt vistas inomhus får man också genom att gå och rösta i kommunalvalet. Man behöver ju numera inte vara resident, bara registrerad. Gör det!
 
Låt oss glädjas åt försommaren!
 
 
Christer Melkerson
 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255