Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Dansk optiker med egen design – läslinser populär nyhet

Annons - Svenska magasinet
Peter Stumbeck vid Heiko Stumbeck Optica i Torre del Mar gör en kontroll på Svenska Magasinets Ola Josefsson

Peter Stumbeck vid Heiko Stumbeck Optica i Torre del Mar gör en kontroll på Svenska Magasinets Ola Josefsson

Dansk optiker med egen design – läslinser populär nyhet

2007-04-10

Heiko Stumbeck Optica tillhör Danmarks största optiker. En av kedjans största butiker ligger i Danmark och den har 50 anställda. De finns även i Tyskland och Frankrike och sedan ett par år tillbaka finns de i Torre del Mar och Nerja, öster om Málaga.


Version för utskrift Skicka till en vän

Här saluförs även egna produkter. Förutom försäljning har Heiko Stumbeck egen tillverkning och design av glasögon. Butikerna har ett självständigt koncept.
-Det sporrar och inspirerar då det handlar lika mycket om tillverkning och design av egna glasögon som att bara sälja. Det gäller att hänga med i modet och helst leda utvecklingen, säger Peter Stumbeck vid Heiko Stumbecks butik i Torre del Mar.

Mode i glasögon
-Det är för närvarande mycket mode inom glasögon. Våra bågar ska vara något extra, lite annorlunda och dessutom i ett begränsat antal, förklarar Peter Stumbeck.
En slags båge kommer endast i tre exemplar till butiken. Tre eller fyra gånger om året kommer det en helt ny kollektion.
-Vi gör aldrig upprepningar av samma båge, det är alltid nya grejer som presenteras. I vår butik i Paris händer det ofta att kunder köper tre till fem olika glasögon beroende på vilket tillfälle kunden ska bära glasögon, vid arbete, festen eller vid fritid.

Öster om Málaga
På Costa del Sol finns ett flertal optiker. På östra sidan om Málaga är Heiko Stumbeck Optica ensamma i att erbjuda service på skandinaviska.
Peter Stumbeck berättar att servicen med gratis synundersökning har blivit populär då spanjorer i stort sett är vana vid att betala för en sådan service. Hos Heiko Stumbeck Optica ingår synundersökning i priset av ett par linser eller glasögon.

Läslinser
Nyheten som kommer starkt är så kallade läslinser. Förutom linser behövde många speciella läsglasögon. Numera finns allt i linsen.
-Det tillverkas linser med flera styrkor, de är specialtillverkad och slipade för att du ska kunna läsa och dels se på långt håll, berättar Peter Stumbeck.

Diagnos
Som optiker får du endast göra en synundersökning på din kund, du får inte ställa diagnos.
-Det gör bara ögonläkaren efter en ögonundersökning eller specialundersökning, förklarar Peter Stumbeck. Vid förundersökningen eller synundersökningen kanske jag ser att något är fel, då sänder jag dem till ögonläkaren, det är han som ställer diagnos. En optiker får bara ge råd och förslag, kunden får inte tro att optikern är läkare. Det finns de som missar detta. Om glas inte hjälper, beror din synnedsättning på någon ögonsjukdom, då undersöks du vidare.
Vid en synundersökning är det viktigt att optikern får veta om personen tar någon medicin. Blodtrycksmedicin exempelvis kan påverka ögonen.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255