Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Vélez-Málaga som Göteborg

Annons - Svenska magasinet
Gäller att se upp, plötsligt kommer en spårvagn farande över vägen…

Gäller att se upp, plötsligt kommer en spårvagn farande över vägen…

Vélez-Málaga som Göteborg

2007-04-10

Vélez-Málaga är vad Göteborg är för Sverige, känt för sina spårvagnar. I oktober 2006 inleddes spårvagnstrafiken mellan Vélez-Málaga och Torre del Mar. Och hittills har trafiken varit kantad av olyckor.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Spårvagnsprojektet skulle ha kosta runt 18 miljoner euro, men det har kostat mer än så. Med EU-pengar (en del från Sverige?) och regionalregeringen Junta de Andalucia är Vélez-Málaga ensamma om spårvagn på Solkusten.
Bilisterna i Torre del Mar och Vélez-Málaga har ännu inte lärt sig leva med de nya medtrafikanterna spårvagnarna. Enligt det ansvariga kommunalrådet för trafikfrågor, Sara Sánchez, orsakas spårvagnsolyckor av att bilförare kör mot rött.

Olyckor
Hon uppmanar bilisterna i städerna att vara extra uppmärksamma då det som hon uttrycker det ”inte spelar någon roll vilka skyltningar och säkerhetsåtgärder som införs om inte reglerna respekteras”.
Fram till februari hade linjen drabbats av inte mindre än sex olyckor. Det är i korsningen Avenida Andalucía och Calle Azucarera som de flesta incidenterna har skett.
Olyckorna har orsakat störningar spårvagnstrafiken under flera timmar. Kommunen har gjort ändringar i skyltningen och trafikljusen efter tidigare olyckor i korsningen, men bilisterna fortsätter att trotsa ljussignalerna.

Bristande information
Trafikproblemen har förvärrats åtskilligt i Vélez-Málaga sedan myndigheterna stängde av Camino de Málaga på en delsträcka. Avstängningen av en av huvudgatorna till och från centrala Vélez beror på de arbeten som pågår med att förlänga spårvägslinjen in mot centrala staden.
Invånarna riktar kritik mot kommunen för bristande information. Man saknar skyltning om alternativa vägar samt information om hur länge arbetena och avstängningen av gatan kommer att vara.

Till Rincon
Samtidigt ska spårvagnstrafiken byggas ut till Rincon de la Victoria och knytas ihop med Málagas tunnelbana.
Det är totalt tolv företag som har lämnat in offerter på att ta fram detaljplanerna för en utbyggnad av spårvägen mellan Vélez-Málaga och Rincón de la Victoria.
Den nya spårburna trafiken kommer att löpa i stort sett parallellt med den gamla sträckningen av kustvägen N-340. Spårvägen ska sedan knytas samman med den kommande linje tre i Málagas tunnelbana som får sin ändstation i Rincón. Offerterna studeras för närvarande och det företag som får kontraktet har sedan 15 månader på sig att utarbeta detaljplanerna för projektet.Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255