Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nu har Thailand gått om Spanien

Annons - Svenska magasinet
Björn Simonsson och Sven F. Källström vid arrangören Fair Media

Björn Simonsson och Sven F. Källström vid arrangören Fair Media

Nu har Thailand gått om Spanien

2007-04-10

GÖTEBORG (Svenska Magasinet) Nu har Göteborg fler besökare än Stockholm och Thailand har gått om Spanien med fler antal utställare. Det var de stora nyheterna vid Köpa hus utomlands på Svenska Mässan i Göteborg


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Att Thailand är glödhett när svenskar letar bostad i solen har även Spaniensvenskarna upptäckt. Svenska Magasinet har som enda skandinaviska tidning på Solkusten i flera artiklar berättat om den växande marknaden för fritidshus i Asien. Om övriga medier fortsättningsvis väljer att blunda återstår att se.

Omkörda
Vid mässorna Köpa hus utomlands i Sverige har nu också Thailandsutställarna blivit fler än Spanienutställarna. I Göteborg vann Thailand den ”matchen” med handbollssiffrorna 21-17.
-Som sann Spanienvän känns det hårt att säga det, men nu är Spanien bara nummer två, säger Sven F. Källström som tillsammans med Björn Simonsson står bakom arrangören Fair Media International AB.
Thailand har kört om Spanien. För de flesta bedömare och experter kommer det inte som någon överraskning. Om priset på bostad är avgörande spöar Thailand Spanien med utklassningssiffror. Den som kan hitta en svenskbyggd isolerad fristående villa på 110 kvadratmeter för 675.000 SEK på Solkusten får gärna kontakta redaktionen…

Oljepriset
Nu är inte priset på bostad det enda som intresserar. När Svenska Magasinet frågar besökare vid utställningar handlar det också om service, resväg, kommunikation, sjukvård och så mycket mer. Det gör att Spanien kommer att vara med i täten i fortsättningen när svenskar ska köpa hus utomlands.
Avståndet, utsläppsavgifter, osäkerheten kring oljeprisets påverkan på flygbiljetten förs en ständig diskussion omkring när Thailand kommer upp på tapeten.
För första gången fanns ett antal kändisar samlade kring utställare, om inte på plats så fanns de på stora färggranna affischer. Janne ”Loffe” Carlsson, Börje Salming, Ingemar Stenmark och Jan Ove Waldner har satsat i Thailand.

Bulgarien
Annars anses Bulgarien var ett av de intressanta länderna att investera i just för tillfället. Priserna är låga och möjligheterna är fantastiska vid Svarta Havets kust. Bara några timmars bilresa därifrån finns det finna skidorter.
-Bulgarien hade för första gången ett eget seminarium och antalet utställare som säljer Bulgarien ökar för varje gång, de kommer som nummer tre bland länderna, säger Sven F. Källström som höll i Bulgariens seminarium.

Pendla
Spanienseminarierna hölls av Bo Wennertorp som läsare av Svenska Magasinet känner till väl. Seminarierna var välbesökta, med fler yngre människor än tidigare. Nya spanska kuster som presenterades i Göteborg var Costa de la Luz och Costa Azahar.
-Du kan pendla till Spanien, resa över ett veckoslut. För de i 50-årsåldern som har några år kvar på jobbet är Spanien oslagbart, säger Sven F. Källström som själv bor på Solkusten.

Malmö klart
Fair Media med Björn Simonsson och Sven F. Källström smider nya planer inför hösten då Malmö öppnar upp på den svenska mässkartan.
-Malmö har legat i startgroparna länge. Från hösten 2007 blir det en verklighet med två mässor om året till glädje för alla sydsvenskar, berättar Sven F. Källström.
Lagom till Stockholmsmässan i höst utkommer Spanienbilagan i Svenska Dagbladet. Enligt Sven F. Källström har de spanska turistmyndigheterna i Sverige fått upp ögonen för att Thailand ligger i topp.
-Spanien börjar inse att de inte bara kan rulla tummarna när Thailand gått om Spanien, både spanska ambassaden och deras Exportråd är involverade i bilagan.

Avslut
Nästan 6.000 besökte Köpa hus utomlands i Göteborg vilket var en högre besökssiffra än i Stockholm i januari. Enligt flera utställare som Svenska Magasinet talade med är det fler avslut i Göteborg än i Stockholm.
-Västsvenskarna är inte bortskämda med sådana här evenemang. Samtidigt hade vi lagt vår mässa på samma dagar som motorshowen i Svenska Mässan vilket säkert också bidrog till våra fina siffror.Vid Köpa hus utomlands är Svenska Magasinet officiell tidning. Besökare får sitt eget exempelar av tidningen

Vid Köpa hus utomlands är Svenska Magasinet officiell tidning. Besökare får sitt eget exempelar av tidningen


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255