Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära läsare!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära läsare!

2007-03-10
Version för utskrift Skicka till en vän

Vasaloppet är i Sverige en ca 9 mil lång skidfärd mellan Sälen och Mora. Den genomfördes i år den 4 mars. Ca 13.500 startade. Många kom i mål. Den förste efter 4½ timma. Det var blött och det gick trögt.

Vasaloppet är på Costa del Sol en 18 håls golfrunda mellan hopp och förtvivlan. Den genomfördes också den 4 mars. Ca 170 spelare deltog. Den tog också ca 4½ timma. Det var torrt och greenerna var snabba.

Några skidåkare for från Solkusten till Sälen för att delta. Några golfspelare for från Sverige till Solkusten för att delta. Alla med flyg, men ingen med "Fly Me". För sent blev det känt bland resenärerna att bara för att "me" är ett engelskt ord behöver inte "fly" vara det. "Bättre fly än illa fäkta" har man ju hört, men det är bara då som fly är bättre. Och nu har man sett ägarna fly med pengarna.

Andra resenärer som blivit ställda är de som rest från Malaga till Arlanda utan pass och sedan trott att de skulle kunna identifiera sig med postens ID-kort vid incheckningen inför återresan. Men Sverige har inte sådana ID-kort. Att det står SVERIGE på körkortet betyder bara att det gäller där. Det betyder inte att innehavaren är svensk. För att bevisa sin nationalitet behöver man passet. Å andra sidan duger inte passet alltid som ID-handling i Sverige. (Många av oss förstår också det när vi ser passfotot).

Detta sista påminner mig om att jag till alla vänner och minst en fiende vill framföra mitt hjärtliga tack för påminnelsen om min 60-årsdag. Fienden var den som frågade om jag inte tyckte det var tid att byta ut min bild här på sidan. Tidningens trovärdighet skulle vinna på det, menade man. Men nu är det ju så att Svenska Magasinets policy är framhålla fördelarna med att bo på Solkusten, och en av dem är att man håller sig ung längre. (Se bilden.) Notera också vitaliteten bland besökarna på "De internationella dagarna" på feriaplatsen i Fuengirola. De arrangeras inom kort. Res också till Malaga under påsken. De överväldigande traditionerna i samband med den högtiden åldras heller inte.

Glad Påsk!

Christer Melkerson
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255