Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

En ny sund livsstil med fitnessyoga

Annons - Svenska magasinet
Grundpelarna i fitnessyoga är balansen mellan kropp, själ och sinne.

Grundpelarna i fitnessyoga är balansen mellan kropp, själ och sinne.

En ny sund livsstil med fitnessyoga

2006-11-02

Att utöva Yoga handlar för vissa om ett andligt sökande efter mening och harmoni i livet. Andra använder yogan som en fysisk träningsform. För många är det mental träning, om koncentration och balans.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Petra Lindros
e-post:
[email protected]

Hur man än väljer att se yogan, så kan det bli en livstil. Genom andning, djup koncentration och fysiska övningar förenas kroppen, med tanken och hjärtat. Yoga betyder just att förena, eller att sammanlänka, och en av grundpelarna är just balansen mellan kropp, själ och sinne.
Man behöver alltså inte vara religiös eller byta religion för att syssla med yoga. Däremot tillfredsställer den mångas sökande efter en träningsform som ser till helheten. För vissa blir de fysiska övningarna en ingång till olika former av meditation och andningsövningar, medan andra nöjer sig med den fysiska yogan.
I samband med ett krävande arbete med upp till 14 arbetstimmar per dygn, upptäckte jag yogan. Eller rättare sagt, yogan hjälpte mig att återupptäcka mig själv. Sedan dess har jag läst allt som har kommit i min väg om yoga, jag har gått på mängder av olika yogaklasser i USA och i Europa och sakta men säkert utbildat mig till yogainstruktör.

Yogavåg
I Spanien och i Sverige har vi precis börjat surfa på den yogavåg som uppstod för länge sedan i USA. Det finns många fitnessvarianter av yoga och dessa kan hjälpa oss att ta första steget in i en djupare process.
Det som börjar som en önskan om ökad rörlighet och andra rent kroppsliga effekter kan sluta i förmågan att upptäcka fler inre kvaliteter som känslan av lugn, fokus och ödmjukhet.
Du behöver aldrig ge upp dina dåliga sidor eller ovanor i samband med din yogaträning. Helt plötsligt så lämnar de dig - helt självmant, och det är en underbar frihetskänsla.

Släppa taget
Yoga är att släppa taget. Att inte hänga sig fast vid en person eller en viss situation i ditt liv. Att leva som en varmhjärtad och rättvis person. Att njuta, men inte på någons annans bekostnad. För att leva så krävs mod. Och mod det skaffar man sig exempelvis på yogamattan genom att göra rörelser man från början trodde var omöjliga.
Yoga kan utövas av varenda människa, gammal som ung, överviktig eller smal, sjuk eller frisk. Grundtanken i all yoga är acceptans och icke-dömande. Vi kan börja se allt det fantastiska som var kropp kan göra, inte bara på yogamattan, men även utanför: gå ut med hunden, springa, leka med barnen, dansa eller luka i rabatterna. Så i stället för att se ner på vår kropp och känna att vi önskar den var annorlunda, kan vi acceptera och uppskatta den för allt det den kan göra i stället.

Sakta ned
Så även om vi hinner till yogaklassen i dag, låt oss ta tanken bakom yogan med oss in i vår vardag. Sakta ner tempot lite. Vara lite mer vanlig. Endast tala sanningen. Vara tillfreds med det vi har. Kanske se detaljerna och inte bara konturen. Se trädet med alla dess grenar, stammen, barken, bladen, färgen på bladen… kanske det till och med sitter en fågel och sjunger en sång på en av grenarna. Ta dig tid...


Det här händer när du tränar fitnessyoga:
Du blir starkare
Din kroppstemperatur ökar och du får ökad blodcirkulation
Din fettförbränning ökar
Du blir smidigare
Kroppens slaggprodukter rensas snabbare ur kroppen
Kroppskännedomen ökar
Rygg- och axelbesvär lindras
KoncentrationsförmåganDu blir starkare

Du blir starkare


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255