Underbart uppfriskande i sommarvärmen 1 vattenmelon
20 blad av färsk mynta
30 g brunt socker
3 citroner
1 liter mineralvatten

Vi börjar med att skala melonen eller att gröpa ur skalet kan vara lättare. Ta bort eventuella kärnor. Skär i bitar. Blöt upp myntan och mosa ihop med sockret och lägg i botten på en tillbringare. I en mixer lägger vi ner vattenmelon bitarna och slå över citronjuice och vatten.
Mixa väl och häll över i tillbringaren. Rör om och tillsätt is.

Milhojas
1/2 vattenmelon
1 färsk mozzarella ost (funkar förstås även med getost)
50 g tunna skivor skinka, serrano, prosciuotto eller annan
salladsblad, batavia eller det du gillar bäst
olivolja
salt o peppar

Skär melonen i 5 mm skivor, trekanter eller fyrkanter i storlek ca 4 x 4 cm. Likaså mozzarellan, salladsbladen och skinkan. Varva och stapla ingredienserna lager på lager och sätt ner en cocktailpinne genom lagren. Börja med melon, avsluta med ost, droppa över lite olivolja, salta och peppra. Mumsig kombination!

Annons

Grillspett med tonfisk
400 g färsk tonfisk
500 g vattenmelon
1 citron
1 dl soja
2 tsk sesamfrön
2 tsk socker
Gräslök
Olivolja, salt o peppar

Preppa tonfisken, skär i lagom stora tärningar och 400 g vattenmelon likadant. Mixa 100 g vattenmelon till en tjock juice och häll i kastrull tillsammans med socker och soja, reducera till hälften på låg värme. Sätt bitar av tonfisk och melon på grillpinnar och pensla över olivolja och salta. Lägg åt sidan i 20 min. Skala och tärna avokadon. Lägg i en bunke och tillsätt citronjuicen, 1-2 msk olivolja och lite hackad gräslök. Salta och peppra, rör om. Tillaga grillspetten på grill eller i stekpanna, 1 min på var sida. Pensla med melon/soja mixen och strö över sesamfrön. Servera med avokadon.