Vintern är här och därmed förkylningar och influensa. Här kommer några tips från Sanitas Estepona om hur du kan försöka undvika dom. Först och främst, lev hälsosamt så att immunförsvaret stärks. Ät en balanserad kost och ha ett aktivt liv med regelbunden fysisk aktivitet. Undvik stress, alkohol och rökning. Bra vanor ger ett bättre immunförsvar.
Kontrollera kylan och temperaturförändringar. Att undvika ställen med dålig luftcirkulation, mycket folk och värme, där är smittorisken större. Undvik kyla i luftvägarna, använd halsduk och låt inte näsan bli kall.

Bra vantar och skor för att hålla händer och fötter varma är också att rekommendera samt att undvika plötsliga temperaturförändringar.

Vaccinera dig mot influensan men om vi struntar i råden ovan så ger inte vaccinationen någon större effekt. För äldre människor är det dock viktigt och det finns studier som visar att hos personer över 50 år, minskar sjukhusvistelser med upp till 61 %.

Genom Sanitas får ni tillgång till framstående läkare både i Spanien och internationellt, utan vårdköer och administrativt krångel. Kom till Sanitas i Estepona och prata privat sjukvårdsförsäkring. Det nyrenoverade kontoret har nu utökad personalstyrka som leds av svenska Inger Bergman. De erbjuder nu en ny hemsida på svenska och specialerbjudanden tills slutet av januari. sanitasestepona.com