Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Gasspis som designad eldstad

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Gasspis som designad eldstad

2006-08-28

En designad eldstad som drivs på gas och du slipper att bära ved och ta bort aska. Det är norskägda Fireside Home & Comfort med kontor i Nueva Andalucia som nu introducerar en effektiv och spännande produkt lagom till den spanska vintern


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Även om Costa del Sol har Europas mildaste vinterklimat så måste bostäderna värmas upp under några månader under vinterhalvåret. Faktum är att det kan kännas riktigt kallt inomhus vintertid i Spanien.

Drivs på gas
Som svenskar är vi vana vid isolerade och ombonade bostäder. För många har det blivit rena rama chocken att sätta sig i en oisolerad lägenhet i Spanien. Många talar om att de aldrig har frusit så mycket sedan de kom till Spanien.
Det spanska inomhusklimatet kan ibland lämna mycket i övrigt att önska. Varför ska vi inte kunna ha ett skönt inomhusklimat även på Solkusten.
En eldstad som drivs på gas är en effektiv uppvärmning. Det handlar om en enkel installation utan vare sig skorsten eller aska som behöver tömmas.
-Du behöver varken bära ved eller sota samtidigt som du värmer upp hela huset för en billig peng, säger Gunnar Kvarme.

Slutet system
Gasspisarna har ett slutet förbränningssystem som med hjälp av ett balanserat fläktsystem gör att 100 procent av avgaserna försvinner ut genom ventiler antingen vid fasadväggen eller upp genom skorstenen medan den uppvärmda luften cirkulerar och värmer upp bostaden.
Designen med en instängd front är smakfull vilket gör att eldstaden lätt ”smälter in” i miljön. Den är godkänd till att installeras i vilket rum som helst.

Få användare
Många lägenheter på Solkusten har öppen spis. Men enligt Gunnar Kvarme är det få som använder den. Den nya typen av uppvärmning med eldstad som drivs på gas är enkel.
-Våra gasspisar ger mest värme för pengarna, det handlar om ett uppvärmningsalternativ som är betydligt bättre än element. Gasspisarna fungerar ju även när det är strömavbrott.
Gasskåpet med behållaren placeras på utsidan, med hjälp av ledningar och fläktsystem cirkulerar den varma luften. Och eldstaden startar du upp med en vanlig fjärrkontroll, som du sätter på tv:n.
I fjärrkontrollen eller på väggen sitter en termostat och med den reglerar du värmen.

Världsledande
Gasspisarna från Fireside Home & Comfort är tillverkade av Heat & Glo som är världsledande producenter av gasspisar. De har utvecklat "Direct-Vent" teknologin.
-Energikostnader är ett viktigt område som berör oss alla. Hela tiden bedrivs forskning på området och utveckling av teknologin för att spara och effektivisera energiförbrukningen, säger Gunnar Kvarme.
Heat & Glo gasspisar uppfyller de spanska kraven, de är testade och uppfyller de krav som ställs på huvuduppvärmningskällor. Det betyder omfattande tester och gasspisarna kan fungera med termostat utan att någon behöver passa dem. Produkterna är utrustade med keramikglas, ett glas som inte är tempererat och som sitter framför det ursprungliga glaset.Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255