Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Elena Nevado – dramatik och färger

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Elena Nevado – dramatik och färger

2006-08-28

Elena Nevado med spansk pappa och svensk mamma är en av kustens mest färgsprakande och dramatiska konstnärer. Hon besöker USA regelbundet där hon även har haft utställningar. Nu väntar vi på hennes första utställning på Solkusten


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

-I USA är allt tillåtet inom konsten. Och folk uppskattar ofta mer starka färger med mycket fantasi, säger Elena Nevado som bor på Costa del Sol stora delar av året.
När Elena åkte till Santa Fe i New Mexico första gången var det som att hamna i en " explosion av färger". Det har inspirerat henne mycket och framförallt gett henne en frihetskänsla att måla utan regler eller metoder.
-Det är också lättare att sälja konst i USA. Amerikanarna ser det som en nödvändighet och självklarhet att ha original konst på väggarna och är orädda att spendera 3.000 dollar på en tavla.

Priserna på Elenas verk blev satta av gallerierna, den minsta tavlan blev såld för 400 dollar och den största tavlan gick för 7.000 dollar. Priserna ökar ju mer känd man blir.
Elena Nevado finner å andra sidan Europa mer "gammaldags och seriös" där folk föredrar en lite lägre profil och matta färger.
-Jag har inte riktigt börjat exploatera Europa ännu, USA har tagit all min tid hittills. Så småningom satsar jag på Sverige och England och jag har även påbörjat den Andalusiska hästserien för den Spanska marknaden. När jag tänker på Sverige så blir det automatiskt att jag ser älvor och tomtar som dansar omkring i den djupa skogen, och det har jag faktiskt stor lust att mala också…

När Elena vistades mycket i Sverige i början av 2000-talet var stilen mer detaljerad, ofta i mörkare färger och djupa tankar. Resorna till USA har inspirerat till vildare färgkombinationer med indianer, örnar och hästar.
Spanien har också satt mycket prägel med barockstil och mycket blått som havet, tjurfäktningsdetaljer och de Andalusiska hästarna. Påfåglar är en symbol för kärleken. Om det finns en skadad påfågel i min tavla betyder det att en kärlek har dött.Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255