Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Bosatt i Spanien i fem år – Redan!

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Bosatt i Spanien i fem år – Redan!

2017-11-08

FÖR PRECIS FEM ÅR SEDAN, en kall vinterdag i november, började vi vår resa mot ett nytt liv i Spanien. Efter ha sålt och tömt vårt hus, skickat bohaget med lastbil ner till Málaga, packades bilen med diverse nödvändigheter tillsammans med 3 hundar och 5 fiskar.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Sambon envisade med att även ta med de fem egenuppfödda koi-karparna från dammen i trädgården – hur tokigt det nu än må låta, men så var det. Den tre dagar långa resan påbörjades med förväntan och spänning och vårt första stopp blev redan vid Puttgarden i Tyskland. Det var bestämt redan i förväg att resan skulle få ta den tid den tar och utan stress. Runt sju eller åtta timmars körning varje dag var tillräckligt för såväl oss, hundarna som för fiskarna. Utan några som helst draman längs vår sydliga rutt, gick turen via sex olika länder med stopp i Belgien liksom norra delarna av Spanien innan vi nådde Málaga och Álora där vi bestämt oss för att inledningsvis hyra ett hus.

Att trivas där man bor är förstås viktigt, och Álora lyckades inte riktigt infria det vi letade efter varefter sökandet efter ett nytt boende inleddes. Och som en stjärna från klar himmel uppenbarade sig huset som sedan dess har varit vårt drömboende – ett fynd i våra ögon och som dessutom visade sig vara helt lagligt i varje vinkel och vrå. Med utsikt över dalen med Sierra Nevada i bakgrunden och som kan ta andan ur vem som helst.

Det lilla samhället Alhaurin El Grande blev därmed vår hemkommun och vi har trivts här sedan dag ett. En väl underhållen kommun, rent och snyggt, och med allt du kan tänkas behöva som boende på den andalusiska landsbygden.

Allt har förstås inte gått som på räls, det ska gudarna veta. Men med rätt inställning har vi tagit seden dit vi kommit och har med stundtals uppgivenhet och suckar ändå lyckats ta oss igenom problemen som uppstått längs vägen. Allt går ju faktiskt att lösa.

Med fem år i Spanien i bagaget så känns trots det vår flytt som om det hela hände igår. Inte vid något tillfälle har vi ångrat vårt beslut, fortfarande tacksam att vi faktiskt vågade ta beslutet att flytta till sydliga breddgrader. Med ett klimat som mestadels består av värme, sol och blå himmel blir livet så mycket lättare att leva.


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255