Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Händer detta på riktigt?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Händer detta på riktigt?

2017-02-09

HUR STÄLLER MAN SIG TILL ALLT SOM PÅGÅR I VÄRLDEN JUST NU och icke minst då i USA och följderna av de beslut som landets nya president Trump har valt att initiera?


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Utan att på något sätt vara fullt insatt och någon som helst expert på allt som sker ”over there” och alla de nyheter man matas med genom tv, tidningar och diverse mediekanaler på webben, så kan man ju inte annat än bli mörkrädd. Det tycks vara helt irrelevant var man bor, nyhetsrapporteringen som kommer oss till del fullkomligt sköljer över en med de mest häpnadsväckande uttalanden. Man tappar nästan andan och undrar allt som ofta; händer detta verkligen på riktigt, och vad är det början till?

Som kommunikatör försöker jag – av naturligt intresse – följa med i vad som rapporteras av media – amerikansk, engelsk liksom skandinavisk. Och man slås av den bild som visas. Måste erkänna att jag under min livstid och under min över trettio yrkesverksamma år aldrig har skådat dess like. Man kan inte undgå att ställa sig frågan – vad är egentligen sant och vad är dikt? Vem ska man tro på och vilket medie rapporterar sanningen...om den ens existerar? Britternas BREXIT framstår som rena barnleken i jämförelse med det interna presidenttumultet i USA.

Hur drabbar då detta oss nordbor som njuter av Spanien? Ja, det kan man ju undra? Förmodligen inte alls. En del skribenter har dock fört tämligen intressant diskussioner om kristnas förhållningssätt till muslimerna i Spanien på 1700-talet och att vi har en hel del att lära av vad som hände då.

Ur ett modernare perspektiv kan man ju också fundera över hur ett land som Spanien kommer att drabbas rent ekonomiskt av Trumps åtgärder, nu och på sikt. Hur kommer alla spansktalande länder fortsättningsvis att göra affärer med en stormakt som USA med anledning av den planerade muren gentemot Mexiko – om den ens blir verklighet? Läste dock nyligen att Mexiko ska kontra med att tillverka specialgjorda stegar för de som fortsatt önskar emigrera. Jag tror det var ett skämt? Det också!


 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255