Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Spanska Boppersfansen hyllade svenska casetan

Annons - Svenska magasinet
Efter ferian firade arrangörer och artister med en båtutflykt på Medelhavet

Efter ferian firade arrangörer och artister med en båtutflykt på Medelhavet

Spanska Boppersfansen hyllade svenska casetan

0000-00-00 00:00:00

Det var mycket svenskt och blågult på Solkusten under april månads sista dagar. Niclas Fasth vann Spanish Open när Europatouren i golf gästade San Roque. Och i Fuengirola gjorde den svenska casetan vid de Internationella dagarna sin bästa insats någonsin.


Version för utskrift Skicka till en vänAv Ola Josefsson

De kom från Salamanca, Valencia, Murcia och Málaga. Spanjorer som ville se och hylla sina favoriter, den svenska gruppen The Boppers. Och vilket tryck det blev i den svenska casetan!
-Vi har en del fans i Spanien, fantastiskt kul att de är här, jag vet att de har rest långt, sa Boppersmedlemmen Mats Lagerwall.
Säkert blev det ett minne för livet för Jacobo Ferrer Cortell från Gandia i Valenciaprovinsen. Boppers trummis Kenneth Björnlundh fick kliva åt sidan när Jacobo fick ta hans plats och lira två låtar med sina svenska favoriter. Se hur de lagt ut The Boppers med video på sin hemsida.
 
Det roliga var att så många spanjorer hittade till den svenska casetan. Själv fick jag vid flera tillfällen frågor från nyfikna spanjorer och andra över vilka som lirade på scen. Och Boppers spanska fans övernattade på kusten för att få uppleva den svenska gruppen under två för dem oförglömliga nätter.
-Ni är underbara, vilken caseta, skrek spanjorerna.
Men det var så mycket som bidrog till den svenska offensiven på feriaområdet i Fuengirola. Den insats som Tommy Marcus och hans team har gjort till årets upplaga saknar motstycke i den svenska delen av La Feria Internacional de los Pueblos tolvåriga historia.
 
Förutsättningarna var ju dessutom riktigt bra. Redan efter fjolårets internationella dagar hade Tommy ett möte med de ansvariga vid kommunen om att få en större caseta till 2006. Under hela vinterhalvåret har planeringen varit i full gång. Det blev ett ”ja” från samtliga artister som fick en förfrågan om att marknadsföra Sverige på Solkusten.
 
Att artisterna gillar läget är helt klart. Jump4Joy med Ulf Sandström i spetsen var med för tredje året i rad och är alltid lika sköna att se och höra liksom Jennie Pettersson som fanns med för andra året. Tangerin, Merit & Anita och alla andra skapade en suverän energi i den svenska casetan. Över allt vakade Thorsten Andreassen med sin komiska magi och jongleringsnummer blandat med Stand-up samtidigt som han höll i allt annat.
Kustradion hade satt upp en studio i lokalerna och sände direkt från casetan under hela lördagen och söndagen. Intervjuer med artister och besökare och direktsändningar live från uppträdanden till kl 3 på natten. Ett uppskattat inslag i den svenska casetan och bland Kustradions lyssnare. På bilden intervjuar Jennie Jonsér The Boppers trummis Kenneth Björnlundh.
 
Och när det höll på som bäst i den svenska casetan under sista dagen (läs natten) hade norrmännen för länge sedan bommat igen, och inte bara de, utan flera andra.
I det långa loppet blev det en riktigt lyckad fyradagarsfest sett med blågula ögon. Vi ser redan fram emot 2007!

Mer bilder och info på http://www.spanishmediaevents.com/


The Boppers

The Boppers


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2020 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255