Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Naturfärger dominerar på catwalken

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Naturfärger dominerar på catwalken

2006-05-08

Spets, siden och starka färger är några av de saker du finner just nu på catwalken. Färgerna som dominerar är främst naturfärgerna; beige, brunt och khaki. Vill du synas lite extra i vårsolen så blanda och koordinera färger utan hämningar; gult, grönt och rött i en salig röra


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Mary Touma

Allt som glimmar är guld. Smycka ut dig med accessoarer i metallfärger. Knappar, skor, stora väskor och breda skärp (gärna uppe vid midjan) är det som får dig att skina lite extra i vårsolen.

Visa upp gudagåvorna
Marie Antoinette har kallats för 1700-talets Paris Hilton och har blivit lite av en stilikon. Hon vältrade sig i lyx och nu är hon tillbaka med krås och krinolin. Detaljerna som fulländar stilen är spets, korsetter och knäbyxor.
Efter att använt byxor hela vintern, som är mindre smickrande för den kvinnliga kroppen, är det nu dags att visa upp gudagåvorna. Shorts, kjolar och klänningar är det som gäller i vår. Blommiga eller mönstrade klänningar, långa tunikor med brodyr och kortkorta shorts. Insisterar du på att ändå ha byxor så är det stuprör du ska satsa på.
Ränder går ju aldrig ur… och speciellt inte i vår då ”navy” modet är här. Ränder i rött, marinblått och vitt ger dig stilen. Kombinera med bermudashorts eller en pennkjol med hög midja.

Vad är mode egentligen? 
Enligt Judith Ventura, chef på designavdelningen på Mango, menar att det är det en spegling av de kulturella förändringarna i samhället som påverkar kundernas behov och smak. Ventura anser att mode är det medel vi använder oss av för att förstärka vår personlighet.
Hon fortsätter och säger att alla länder inspireras av samma trender men på olika nivåer. I vissa delar av världen kan det uppstå nya trender genom att folk väljer att uttrycka sig på ett speciellt sätt genom kläder. Dessa sätt kan senare visa sig bli en trend som efterapas i resten av världen. Men varje land sätter sin personliga prägel på trenden.

Kan man avgöra en persons ursprung genom att döma av kläderna?
-Ja, säger Ventura. Varje land har sina egna typer av kläder och i Europa så har länder som Storbritannien en mer personlig och individuell syn på modet. I länderna kring Medelhavet anser man att mode är mer klassiskt, konservativt och avslappnat.
Ventura anser att det definitivt finns ett begrepp som ”spanskt mode”. Det karakteriseras av en feminin stil som använder sig av mycket färger.
Saray Neila Nafarrete, på Zara, säger däremot att deras erfarenhet runt om i världen har visat oss att mode inte har några gränser.
-Trender och mode är globala fenomen, säger hon till Svenska Magasinet.Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255