Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Stel och öm: Är det åldern?

Annons - Svenska magasinet

Stel och öm: Är det åldern?

2016-09-08

Vem har inte hört någon säga eller själv sagt, när kroppen är stel eller ömmar, man kanske haltar lite och har svårt att komma igång på morgonen; “Det är åldern”!


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Madeleine Öberg

De vanligaste problemen är att man har ont någonstans och känner att man inte fungerar så bra som man borde. En del har symtom som yrsel, dålig balans eller migrän. Genom att återställa funktionen i centrala nervsystemet, som löper genom ryggraden upp till hjärnan, kan en duktig kiropraktor genom att manipulera ryggraden och nacken, göra underverk.

Min resa började med en frusen skuldra och en olidlig smärta som spred sig upp i nacken och vidare till käken. Efter 2-3 sömnlösa nätter ringde jag en kiropraktor för en kvick fix, trodde jag.

På kliniken gjordes en riktig genomgång av min kropp och man scannade ryggraden för att se hur det verkligen stod till. Det mesta var snett och vint visade det sig. Det konstaterades också att min nacke var helt rak, ett tillstånd som säkert utvecklats under många år p g a dålig kroppshållning, graviditet, för lite motion och stretching.

En behandlingsplan lades upp och min resa mot rygghälsa började. Besöken på kliniken började kännas beroendeframkallande vart efter som kroppen kom i form.

Resultatet är häpnadsväckande för min del. Jag kan efter 6 månaders regelbunden behandling vrida på huvudet på ett helt annat sätt, speciellt bra vid bilkörning. Min balans och kroppshållning har förbättrats oerhört, ömhet i höften är borta, jag är mycket rörligare och knyter skosnören utan behöva sitta ner. Jag kliver på och av min häst utan problem.

Plocka i och ur diskmaskinen går som en dans. Till och med naglar och hår växer så det knakar, något som avsaknats de senaste 15 åren.

Och jag som inte tyckte att det var något större fel på min kropp innan den frusna skuldran. Nu i efterhand förstår jag hur fel jag hade. Mitt råd är att lyssna på din kropp. Känner du att det inte står rätt till någonstans i kroppen, gör då en analys på din rygg och nacke. En kiropraktor kan hjälpa människor i alla åldrar, från barn till seniorer.

Min kiropraktor finns i Guadalminas affärscentrum och heter MCC Marbella Chiropractic Clinic, tel 952 880 398, de pratar spanska och engelska.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255